Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Pizza žemle, zmrzlina z mrazených zásob, zelerové placky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Žemličky s pizza plnkou

Potrebujeme na cesto: 750 g hladkej múky, 60 g droždia, štipku kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie, 125 ml oleja, 1 žĺtok, 1 PL mlieka, sezam, rascu a mak na posypanie; na plnku: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 50 g čiernych olív (voliteľné), 200 g salámy, 1 PL oleja, 2 ČL sušeného tymianu, oregano alebo pizza korenie, niekoľko kvapiek tabasca

Postup: Múku, droždie, cukor a 375 ml vlažnej vody zmiešame a necháme kysnúť asi 15 minút. Pridáme soľ, korenie aj olej a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme a necháme kysnúť 45 minút.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú papriku, tymian a chvíľku opekáme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme nakrájanú salámu s olivami a dochutíme tabascom a pizza korením. Cesto rozvaľkáme, nakrájame z neho štvorce a na každý dáme lyžičku plnky. Zabalíme ju a vyformujeme žemličky. Vrch potrieme žĺtkom a upečieme.

Zelerové placky

Potrebujeme: 250 g zeleru, 100 ml sladkej smotany, 3 vajíčka, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, strúhanku, olej

Postup: Zeler nastrúhame nahrubo, zalejeme ho vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Nemala by z neho vzniknúť rozvarená kaša, ale mal by si zachovať trochu chrumkavosti. Oddelíme žĺtky od bielkov a pridáme ich k smotane, ktorú okoreníme, osolíme a pridáme k nej aj petržlenovú vňať. Premiešame a zahustíme strúhankou, aby mala zmes primeranú konzistenciu, nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov a môžeme lyžicou naberať cesto a piecť z neho placky.

Rýchla banánovo-jahodová zmrzlina

Potrebujeme: 1 mrazený banán, 2 š mrazených jahôd bez stopiek, 1/8 ČL soli, 2/3 š ľubovoľného mlieka

Postup: Mrazené ovocie dáme do kuchynského robota, pridáme soľ a krátko rozmixujeme na menšie kúsky. Stroj zastavíme, steny prejdeme silikónovou stierkou, ovocie zamiešame a znova zapneme mixovanie. Kým stroj beží, pomaly prilievame mlieko a necháme všetko dobre premiešať. Ak zmes bude na dne hladká a na vrchu hrudkovitá, opäť ju premiešame ručne vareškou alebo stierkou a necháme znova premixovať. Zmrzlinu môžeme podávať zmäknutú ihneď alebo ju ešte necháme poriadne zatuhnúť v dobre tesniacej nádobe v mrazničke aspoň 2 hodiny.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 810
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 922
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 456
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 470
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 427
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 050
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 382
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.

Aké afrodiziaká sa používali v minulosti

Kde pomáhali kohútie semenníky i púpava.

Med a orechy patrili medzi najstaršie afrodiziaká u nás.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop