Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pizza žemle, zmrzlina z mrazených zásob, zelerové placky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Žemličky s pizza plnkou

Potrebujeme na cesto: 750 g hladkej múky, 60 g droždia, štipku kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie, 125 ml oleja, 1 žĺtok, 1 PL mlieka, sezam, rascu a mak na posypanie; na plnku: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 50 g čiernych olív (voliteľné), 200 g salámy, 1 PL oleja, 2 ČL sušeného tymianu, oregano alebo pizza korenie, niekoľko kvapiek tabasca

Postup: Múku, droždie, cukor a 375 ml vlažnej vody zmiešame a necháme kysnúť asi 15 minút. Pridáme soľ, korenie aj olej a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme a necháme kysnúť 45 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici zohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú papriku, tymian a chvíľku opekáme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme nakrájanú salámu s olivami a dochutíme tabascom a pizza korením. Cesto rozvaľkáme, nakrájame z neho štvorce a na každý dáme lyžičku plnky. Zabalíme ju a vyformujeme žemličky. Vrch potrieme žĺtkom a upečieme.

Zelerové placky

Potrebujeme: 250 g zeleru, 100 ml sladkej smotany, 3 vajíčka, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, strúhanku, olej

Postup: Zeler nastrúhame nahrubo, zalejeme ho vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Nemala by z neho vzniknúť rozvarená kaša, ale mal by si zachovať trochu chrumkavosti. Oddelíme žĺtky od bielkov a pridáme ich k smotane, ktorú okoreníme, osolíme a pridáme k nej aj petržlenovú vňať. Premiešame a zahustíme strúhankou, aby mala zmes primeranú konzistenciu, nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov a môžeme lyžicou naberať cesto a piecť z neho placky.

Skryť Vypnúť reklamu

Rýchla banánovo-jahodová zmrzlina

Potrebujeme: 1 mrazený banán, 2 š mrazených jahôd bez stopiek, 1/8 ČL soli, 2/3 š ľubovoľného mlieka

Postup: Mrazené ovocie dáme do kuchynského robota, pridáme soľ a krátko rozmixujeme na menšie kúsky. Stroj zastavíme, steny prejdeme silikónovou stierkou, ovocie zamiešame a znova zapneme mixovanie. Kým stroj beží, pomaly prilievame mlieko a necháme všetko dobre premiešať. Ak zmes bude na dne hladká a na vrchu hrudkovitá, opäť ju premiešame ručne vareškou alebo stierkou a necháme znova premixovať. Zmrzlinu môžeme podávať zmäknutú ihneď alebo ju ešte necháme poriadne zatuhnúť v dobre tesniacej nádobe v mrazničke aspoň 2 hodiny.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 457
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 278
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 962
  4. Po Slovensku na motorke 6 617
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 529
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 517
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 325
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 247
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 475
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 573
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Mariana Čengel-Solčanská.

Ostávam v úžase nad tým, že minister vnútra argumentuje krádežou duševného vlastníctva.


Mariana Čengel Solčanská 13. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop