Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Pizza žemle, zmrzlina z mrazených zásob, zelerové placky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Žemličky s pizza plnkou

Potrebujeme na cesto: 750 g hladkej múky, 60 g droždia, štipku kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie, 125 ml oleja, 1 žĺtok, 1 PL mlieka, sezam, rascu a mak na posypanie; na plnku: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 50 g čiernych olív (voliteľné), 200 g salámy, 1 PL oleja, 2 ČL sušeného tymianu, oregano alebo pizza korenie, niekoľko kvapiek tabasca

Postup: Múku, droždie, cukor a 375 ml vlažnej vody zmiešame a necháme kysnúť asi 15 minút. Pridáme soľ, korenie aj olej a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme a necháme kysnúť 45 minút.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú papriku, tymian a chvíľku opekáme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme nakrájanú salámu s olivami a dochutíme tabascom a pizza korením. Cesto rozvaľkáme, nakrájame z neho štvorce a na každý dáme lyžičku plnky. Zabalíme ju a vyformujeme žemličky. Vrch potrieme žĺtkom a upečieme.

Zelerové placky

Potrebujeme: 250 g zeleru, 100 ml sladkej smotany, 3 vajíčka, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, strúhanku, olej

Postup: Zeler nastrúhame nahrubo, zalejeme ho vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Nemala by z neho vzniknúť rozvarená kaša, ale mal by si zachovať trochu chrumkavosti. Oddelíme žĺtky od bielkov a pridáme ich k smotane, ktorú okoreníme, osolíme a pridáme k nej aj petržlenovú vňať. Premiešame a zahustíme strúhankou, aby mala zmes primeranú konzistenciu, nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov a môžeme lyžicou naberať cesto a piecť z neho placky.

Rýchla banánovo-jahodová zmrzlina

Potrebujeme: 1 mrazený banán, 2 š mrazených jahôd bez stopiek, 1/8 ČL soli, 2/3 š ľubovoľného mlieka

Postup: Mrazené ovocie dáme do kuchynského robota, pridáme soľ a krátko rozmixujeme na menšie kúsky. Stroj zastavíme, steny prejdeme silikónovou stierkou, ovocie zamiešame a znova zapneme mixovanie. Kým stroj beží, pomaly prilievame mlieko a necháme všetko dobre premiešať. Ak zmes bude na dne hladká a na vrchu hrudkovitá, opäť ju premiešame ručne vareškou alebo stierkou a necháme znova premixovať. Zmrzlinu môžeme podávať zmäknutú ihneď alebo ju ešte necháme poriadne zatuhnúť v dobre tesniacej nádobe v mrazničke aspoň 2 hodiny.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 19 033
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 11 836
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 964
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 096
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 821
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 743
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 681
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 175
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 451
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 402

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pozrite si svätenie jedál v Dóme svätej Alžbety

Tradičný obrad si nenechali ujsť stovky ľudí.

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Zranenú ženu previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.
Marián Studenič (vľavo) v drese slovenskej reprezentácie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop