Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. február, 2020 | Meniny má Roman, Romana

Varíme s Korzárom: špagety s medvedím cesnakom, jarná frittata, strukovinová nátierka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hráškovo-fazuľová nátierka

Potrebujeme: 850 g veľkej bielej fazule, uvarenej (alebo z plechovky), a osušenej, 1 š roztopeného mrazeného hrášku, 3 PL olivového oleja 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL rasce, 1 olúpaný cesnak, 1/2 ČL soli

Postup: Všetky suroviny spolu zmixujeme do hladkej konzistencie. Na dochutenie môžeme na vrch ešte pokvapkať olivovým olejom a posoliť. Skladujeme v chladničke 24 hodín.

Fritata s jarnou cibuľkou

Potrebujeme: 6 vajíčok, 1/4 š vody alebo mlieka, 3 – 4 malé jarné cibuľky nakrájané na malé kúsky, 1/2 š špargle nakrájanej nadrobno, 1 strúčik cesnaku, 1/2 š rozmrazeného hrášku, 1/4 š mozzarelly nakrájanej na plátky, 1/4 š syra feta rozdrobeného na kúsky, 1/4 š estragónu, soľ, mleté čierne korenie, vločky čili papričiek (voliteľné)

Postup: Rúru si predhrejeme 190 °C. Na malej panvici rozohrejeme kúsok olivového oleja, pridáme jarnú cibuľku a špargľu, ktoré osolíme a okoreníme a zľahka opražíme. Po pár minútach odstránime z plameňa a dáme bokom. V miske dobre vymiešame vajíčka, nakrájaný cesnak, vodu alebo mlieko, soľ a korenie. Neprestávame, kým zmes nie je nadýchaná. Nádobu na zapekanie pokropíme olivovým olejom a vlejeme do nej vajíčkovú zmes a na vrch pridáme polovicu zeleniny a polovicu syrov. Dáme piecť do rúry na 8 – 10 minút, alebo až kým nezačnú vajíčka tuhnúť, ale vrch zostane ešte stále tekutý. Opatrne pridáme na vrch druhú polovicu zeleniny a syrov a pokračujeme v pečení ďalších 10 – 15 minút, kým fritata nestuhne. Nakoniec posypeme vrch estragónom a vločkami čili papričiek. Pred krájaním necháme vychladnúť

Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, sušené paradajky v oleji. Na pesto: 3 hrste listov medvedieho cesnaku, 1 hrsť nesolených kešu orieškov, 1 hrsť najemno strúhaného parmezánu + hobliny na ozdobenie, extra panenský olivový olej, čierne korenie, hrubozrnnú soľ

Postup: Čerstvé listy medvedieho cesnaku preberte, odstopkujte, umyte a osušte. Vložte ich do mixéra, pridajte kešu oriešky, olivový olej (asi 0,5 dl), štipku hrubozrnnej soli a čierneho korenia. Všetko poriadne rozmixujte. Na záver pridajte nastrúhaný parmezán a ešte raz premixujte. Ak sa vám zdá pesto príliš husté, pridajte olej.

Cestoviny dajte variť podľa návodu. Tesne pred ich dovarením si na panvici prehrejte trochu olivového oleja, pridajte sušené paradajky v oleji nakrájané na menšie kúsky a dve kopcovité lyžičky pesta z medvedieho cesnaku (na jednu porciu stačí jedna lyžička). Cestoviny zlejte a pridajte ich do panvice. Všetko poriadne premiešajte a servírujte posypané hoblinami parmezánu.

Zvyšok pesta preložte do menšieho pohára, vrch polejte vrstvou olivového oleja a uskladnite v chladničke. Vydržať by malo dva až tri mesiace.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  2. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  3. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  4. Jarné prázdniny na lyžiach? Jednoznačne v Jasnej
  5. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  6. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  7. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  8. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  9. Čo by ste mali vedieť pred tým, ako sa pustíte do investovania?
  10. Darujte od srdca pre rozum
  1. Tipy na darček pre krstniatko
  2. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  3. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  4. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  7. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  8. Ktorá farba je tá tvoja?
  9. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  10. ... viac ako vzdelanie
  1. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 17 392
  2. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii 9 818
  3. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 8 575
  4. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 5 650
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 4 888
  6. Slovensko potrebuje dezinFicovať 4 805
  7. SME proti extrémizmu na školách 4 511
  8. Darujte od srdca pre rozum 4 426
  9. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 4 306
  10. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 181

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Dva milióny na liek má Riško na účte, no jeho stav sa zhoršil

Prevoz vládnym špeciálom do Ameriky rodičia odmietli, nechcú byť súčasťou kampane.

Balintovci bojujú, ako najlepšie vedia.

Meteorológovia varujú v Tatrách pred extrémne silným vetrom

V regiónoch Tatry a Zamagurie predpovedajú snehové jazyky a záveje.

Ilustračné.

Skialpinisti v noci uviazli v centrálnom žľabe Kriváňa

Záchranárom pomohli počas pátracej akcie GPS súradnice.

Ilustračné.

Košičanom vrátia za teplo vyše milión eur

Tepláreň sľubuje vrátiť 1,6 milióna, Tepelné hospodárstvo peniaze prerozdelí.

Ilustračné foto.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop