Šampiňóny plnené bryndzou s medvedím cesnakom
Potrebujeme: 60 g bryndze, 60 g smotanovej nátierky, kurkumu, väčšie šampiňóny, paradajky, medvedí cesnak, 1/2 cibule
Postup: Zo šampiňónov odstránime nožičky a hlavičky opláchneme. Zeleninu umyjeme, paradajky, cibuľu a medvedí cesnak pokrájame.
Bryndzu zmiešame so smotanovou nátierkou, primiešame medvedí cesnak aj cibuľu a pridáme trochu kurkumy. Šampiňóny naplníme bryndzovou zmesou, ozdobíme kúskom paradajky a dáme piecť na 15 až 20 minút na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Tuniakový šalát s medvedím cesnakom
Potrebujeme: dve hrste medvedieho cesnaku, tuniaka v konzerve, 100 g slaného gréckeho syra, 50 g čedaru, 2-3 paradajky, 2 jarné cibuľky, hrsť baby špenátu, 5 – 8 ks reďkoviek, 1/2 citróna, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Lístky medvedieho cesnaku a baby špenát umyjeme a natrháme ich na malé kúsky. Umyté paradajky, reďkovky a aj syry nakrájame na kocky, jarnú cibuľku na kolieska.
Všetko dáme do misky, pridáme tuniaka z konzervy, prilejeme olivový olej, šalát podľa potreby osolíme a okoreníme. Na záver pokvapkáme citrónom, premiešame a môžeme podávať.
Zelené medvedie vajíčka
Potrebujeme: vajíčka, hrsť medvedieho cesnaku, píniové oriešky, olivový olej, soľ, korenie
Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo. Po vychladnutí ich ošúpeme a prekrojíme na polovice. Žĺtky, medvedí cesnak a píniové oriešky vymixujeme s olivovým olejom, korením a soľou. Kto má rád pikantné, môže pridať čili, wasabi či zázvorovú pastu. Plnku naložíme do zdobiaceho vrecúška a naplníme ňou vajíčka.
/koshercowboy.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.