Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kurací šalát s jablkami a redkvičkami, glazovaná mladá mrkva

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kurací šalát s jablkami a redkvičkou

Potrebujeme: 500 – 600 g kuracích pŕs bez kože a kosti, 1/4 š kyslej smotany,2 PL majonézy, 4 redkvičky, 2 stonkové zelery, 1 malé zelené jablko, 2 jarné cibuľky, 1 š žeruchy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Menší hrniec naplníme do polovice vodou, privedieme k varu a prisypeme 1 ČL soli. Pridáme kuracie prsia, plameň stíšime na minimum a necháme jemne bublať 10 – 12 minút, kým sa mäso neuvarí. Potom ho vyberieme na tanier a necháme vychladiť aspoň natoľko, aby sa s ním dalo manipulovať. Nakrájame ho na menšie kúsky a odložíme bokom. Vo veľkej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, 1/2 ČL soli a 1/2 ČL mletého čierneho korenia. Do zmesi pridáme mäso a zamiešame. Reďkovku, jablko, zeler a jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky. Zamiešame k mäsu a na záver pridáme žeruchu. Servírujeme samostatne s chlebom.

SkryťVypnúť reklamu

Šalát z mladej cvikly a mrkvy s rancherským dressingom

Potrebujeme: 2 jarné cibuľky, 1 ČL najemno nakrájaného cesnaku (približne 2 strúčiky), 1ČL citrónovej kôry, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL sušenej cibule, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1/4 ČL morskej soli, 1/2 š gréckeho jogurtu, 2 PL nakrájaného kôpru, 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate, 1 – 2 PL vody, rancherský dressing

Na šalát: 450 g cvikly aj s listami, 450 g mladej mrkvy s vňaťou, 1 PL extra panenského olivového oleja, morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 ČL nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Do malej misky dáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, citrónovú šťavu aj kôru, sušenú cibuľu, sušený cesnak a morskú soľ. Všetko poriadne premiešame a odložíme na pár minút bokom marinovať. Potom vmiešame grécky jogurt, za ktorým vzápätí pridáme aj čerstvé bylinky. Dosolíme podľa chuti, ak treba. Nádobu prikryjeme potravinovou fóliou, a necháme v chladničke. Pred servírovaním môžeme do dressingu ešte vmiešať 1 – 2 PL vody, ak je potrebné ho rozriediť.

SkryťVypnúť reklamu

Rúru si predhrejeme na 220 °C. Z repy aj mrkvy odrežeme všetky vrchné lístky okrem približne 5-milimetrového kúska. Lístky z repy si odložíme bokom a zeleninu poriadne umyjeme. Repu potom položíme na hlboký plech na pečenie, vlejeme do nej studenú vodu do výšky asi jedného centimetra a plech prekryjeme napevno fóliou. Takto cviklu pečieme asi 25 – 30 minút, alebo až kým nie je dostatočne mäkká na to, aby do nej vošla vidlička. Mrkvu si prekrojíme na polovice, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Premiestnime ju na samostatný plech a pečieme spolu s cviklou ešte 10 – 15 minút, alebo kým okraje mrkvy nezhnednú. Kým sa zelenina pečie, opláchneme cviklové listy, osušíme ich a poukladáme veľký tanier. Keď je zelenina upečená, vyberieme ju z rúry. Z plechu, kde sa piekla cvikla, zlejeme horúcu vodu. Potom cviklu vyberieme, prepláchneme studenou vodou, celú ju olúpeme. Nakrájame ju na štvrtiny, a posypeme soľou. Premiestnime cviklu aj mrkvu medzi zelené cviklové listy. Na vrch pridáme rančerský dressing a na záver dochutíme podľa potreby ešte soľou, mletým čiernym korenín a petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Glazovaná mladá mrkva

Potrebujeme: 60 g mladej mrkvy, 4 PL masla alebo kokosového oleja, 1/4 š medu, 3 PL čerstvého zázvoru, 2 PL čerstvého rozmarínu

Postup: Mladú mrkvu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Maslo alebo kokosový olej roztopíme vo veľkej panvici, pridáme mrkvu, a zamiešame, aby sa mrkva obalila. Pokvapkáme ich medom a znova premiešame. Na panvici mrkvu opekáme za občasného miešania aspoň 5 minút. Potom vrch posypeme nastrúhaným zázvorom a čerstvým rozmarínom, opäť premiešame a opekáme na panvici ešte 3 minúty. Odstránime z ohňa a môžeme podávať napríklad ako prílohu k mäsu.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu