Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kurací šalát s jablkami a redkvičkami, glazovaná mladá mrkva

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Kurací šalát s jablkami a redkvičkou

Potrebujeme: 500 – 600 g kuracích pŕs bez kože a kosti, 1/4 š kyslej smotany,2 PL majonézy, 4 redkvičky, 2 stonkové zelery, 1 malé zelené jablko, 2 jarné cibuľky, 1 š žeruchy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Menší hrniec naplníme do polovice vodou, privedieme k varu a prisypeme 1 ČL soli. Pridáme kuracie prsia, plameň stíšime na minimum a necháme jemne bublať 10 – 12 minút, kým sa mäso neuvarí. Potom ho vyberieme na tanier a necháme vychladiť aspoň natoľko, aby sa s ním dalo manipulovať. Nakrájame ho na menšie kúsky a odložíme bokom. Vo veľkej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, 1/2 ČL soli a 1/2 ČL mletého čierneho korenia. Do zmesi pridáme mäso a zamiešame. Reďkovku, jablko, zeler a jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky. Zamiešame k mäsu a na záver pridáme žeruchu. Servírujeme samostatne s chlebom.

Skryť Vypnúť reklamu

Šalát z mladej cvikly a mrkvy s rancherským dressingom

Potrebujeme: 2 jarné cibuľky, 1 ČL najemno nakrájaného cesnaku (približne 2 strúčiky), 1ČL citrónovej kôry, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL sušenej cibule, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1/4 ČL morskej soli, 1/2 š gréckeho jogurtu, 2 PL nakrájaného kôpru, 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate, 1 – 2 PL vody, rancherský dressing

Na šalát: 450 g cvikly aj s listami, 450 g mladej mrkvy s vňaťou, 1 PL extra panenského olivového oleja, morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 ČL nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Do malej misky dáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, citrónovú šťavu aj kôru, sušenú cibuľu, sušený cesnak a morskú soľ. Všetko poriadne premiešame a odložíme na pár minút bokom marinovať. Potom vmiešame grécky jogurt, za ktorým vzápätí pridáme aj čerstvé bylinky. Dosolíme podľa chuti, ak treba. Nádobu prikryjeme potravinovou fóliou, a necháme v chladničke. Pred servírovaním môžeme do dressingu ešte vmiešať 1 – 2 PL vody, ak je potrebné ho rozriediť.

Skryť Vypnúť reklamu

Rúru si predhrejeme na 220 °C. Z repy aj mrkvy odrežeme všetky vrchné lístky okrem približne 5-milimetrového kúska. Lístky z repy si odložíme bokom a zeleninu poriadne umyjeme. Repu potom položíme na hlboký plech na pečenie, vlejeme do nej studenú vodu do výšky asi jedného centimetra a plech prekryjeme napevno fóliou. Takto cviklu pečieme asi 25 – 30 minút, alebo až kým nie je dostatočne mäkká na to, aby do nej vošla vidlička. Mrkvu si prekrojíme na polovice, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Premiestnime ju na samostatný plech a pečieme spolu s cviklou ešte 10 – 15 minút, alebo kým okraje mrkvy nezhnednú. Kým sa zelenina pečie, opláchneme cviklové listy, osušíme ich a poukladáme veľký tanier. Keď je zelenina upečená, vyberieme ju z rúry. Z plechu, kde sa piekla cvikla, zlejeme horúcu vodu. Potom cviklu vyberieme, prepláchneme studenou vodou, celú ju olúpeme. Nakrájame ju na štvrtiny, a posypeme soľou. Premiestnime cviklu aj mrkvu medzi zelené cviklové listy. Na vrch pridáme rančerský dressing a na záver dochutíme podľa potreby ešte soľou, mletým čiernym korenín a petržlenovou vňaťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Glazovaná mladá mrkva

Potrebujeme: 60 g mladej mrkvy, 4 PL masla alebo kokosového oleja, 1/4 š medu, 3 PL čerstvého zázvoru, 2 PL čerstvého rozmarínu

Postup: Mladú mrkvu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Maslo alebo kokosový olej roztopíme vo veľkej panvici, pridáme mrkvu, a zamiešame, aby sa mrkva obalila. Pokvapkáme ich medom a znova premiešame. Na panvici mrkvu opekáme za občasného miešania aspoň 5 minút. Potom vrch posypeme nastrúhaným zázvorom a čerstvým rozmarínom, opäť premiešame a opekáme na panvici ešte 3 minúty. Odstránime z ohňa a môžeme podávať napríklad ako prílohu k mäsu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 19 345
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 15 606
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 226
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 353
  5. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 077
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 085
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 009
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 047
  9. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 880
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 810
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Odberné miesta otvorili, testuje sa už tretí deň (minúta po minúte)

Cieľom pilotného celoplošného testovania je spomaliť šírenie ochorenia Covid-19.

Testovanie v Bardejove.
Historikovi pripomína monotónna biela omietka zateplený panelák.
Interiér krematória prešiel úpravou.
Vizsolyská biblie, inak nazývaná aj Károlyiho biblia. Je vzácna, keďže ide o prvý maďarský preklad Svätého písma z roku 1590.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Oravčanov hanili za svadby, teraz sú vzorom. A poďakujte vojakom, znelo z každej dediny

Celoštátne testovanie ohrozuje neistá ochota zdravotníkov.

Rad v Donom Kubíne pred mestským kultúrnym strediskom o 8:55 h.

Prvá západná krajina, ktorá sa pokúša plošne testovať, píšu o Slovensku

Netreba odhaliť každého pozitívneho, vysvetľuje odborník.

Odberové miesto v dolnokubínskej nemocnici.
Komentár Bena Cunninghama

Mýli sa pápež?

Akú hodnotu má vyhlásenie cirkvi, ak sa dá jednoducho zmeniť?

Ben Cunningham.
Limuzína, v ktorej sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop