Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom dobroty bez mäsa: Tvarohové fašírky, brokolicová torta s pórom

Ak dodržujete pôst, tu je pár nápadov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vegetariánske ragú

Postup: sušené alebo mrazené huby, 3-4 mrkvy, 1 cibuľu, maslo, 2 PL hladkej múky, zeleninový vývar, 3 PL kyslej smotany, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska, sušené huby si vopred namočíme do studenej vody. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, huby a za občasného miešania ich dusíme do polomäkka. Zeleninu poprášime múkou, zalejeme vývarom a dobre premiešame. Prikryté pokrievkou necháme ragú dovariť približne 15 minút. Nakoniec pokrm zjemníme primiešaním kyslej smotany, dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohové fašírky

Potrebujeme: 250 g mäkkého hrudkového tvarohu, 100 g ovsených vločiek, 2 vajíčka, 3 strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku. Na obalenie: hladkú múku, 1 vajíčko, strúhanku, olej na vysmážanie

Postup: Vajíčka rozšľaháme a zmiešame s ovsenými vločkami. Primiešame tvaroh, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán, mletú papriku a podľa potreby zahustíme strúhankou. Rukami vytvarujeme okrúhle fašírky, ktoré obalíme v trojobale a vysmažíme z obidvoch strán dozlatista.

Tip: Do fašírok môžete podľa chuti pridať aj nasekané bylinky, cibuľu alebo hrášok.

Brokolicovo-pórková torta

Potrebujeme: lístkové cesto, 1 brokolicu, 1-2 póry, asi 150 g nahrubo nastrúhaného syra, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky, maslo

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Brokolicu rozoberieme, očistíme a povaríme vo osolenej vode asi 5 minút. Pór tiež očistíme, nakrájame na kolieska a orestujeme na masle.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a dáme naň rozvaľkané cesto. Okraje, ktoré zostanú pretŕčať orežeme. Na dno najskôr poukladáme predvarené ružičky brokolice, posypeme ju restovaným pórom, posypeme strúhaným syrom a zľahka všetko pritlačíme na cesto. Smotanu zmiešame s vajíčkami, korením, bylinkami, osolíme ju a vylejeme do formy.

Kúsky cesta, ktoré nám prečnievali môžeme poukladať na vrch torty a upečieme v rúre, čo by malo trvať asi 30-45 minút.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 096
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 900
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 955
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 777
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 137
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu