Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom svieže jarné menu: Losos na pažítke, reďkovky s bylinkovým syrom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos na pažítke

Potrebujeme: 1 kg lososa, 4 PL nasekanej pažítky, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný najemno, 1/4 š masla izbovej teploty, morská soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C. V malej miske si pomocou vidličky zmiešame maslo s pažítkou, cesnakom a 1/4 ČL soli a odložíme bokom. Filety lososa položíme kožou dole na jemne vymastený plech. Mäso posolíme, okoreníme a rovnomerne rozotrieme na vrch 2 PL pažítkového masla (zvyšok z neho môžeme odložiť na ďalšie použitie, výborne sa hodí napríklad k pečeným zemiakom). Lososa dáme do vyhriatej rúry na 6 – 10 minút, kým sa neupečie. Potom ho z rúry vyberieme, oddelíme kožu od mäsa, ak je to potrebné a vrch posypeme zvyšnou pažítkou. Podávame okamžite.

SkryťVypnúť reklamu

Slané palacinky plnené špenátom

Potrebujeme na cesto: 500 ml mlieka, 3 vajíčka, 3 PL hladkej múky, štipka soli a mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, trochu oleja

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 1 PL majoránu, 1 ČL grilovacieho korenia, 200 ml vody, 1/2 balíčka listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, olej, soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr (voliteľné)

Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Dochutíme ho soľou, čiernym korením a majoránom. Na panvici rozohrejeme olej, mäso v nej opečieme dozlatista a odstavíme z plameňa. Cesnak očistíme, prelisujeme a opražíme v panvici na rozpálenom masle. Potom k nemu pridáme špenát, trochu vody a podusíme. Ku koncu dusenia špenát dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame vajíčko, zmes dobre premiešame a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Cesto na palacinky urobíme jednoduchým vymiešaním všetkých surovín do hladkej konzistencie bez hrudiek. Na vhodnej panvici zohrejeme kúsok oleja, vylejeme na ňu po kúskoch cesto a pečieme z neho tenké zlatisté palacinky, ktoré potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme ich trocha vy-chladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať, potom ich naplníme špenátom a kuracím mäsom, zrolujeme ich a môžeme podávať. Druhou možnosťou je ich vložiť do misy na zapekanie a posypať ich postrúhaným syrom. V tomto prípade si predhrejeme rúru na 200 stupňov a palacinky necháme v rúre asi 10 minút alebo kým sa syr úplne neroztopí.

Reďkovky s bylinkovým syrom

Potrebujeme: 220 g kozieho syra, 60 g krémového syra, 1/4 š nakrájanej červenej papriky, 2 ČL pesta, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1/4 š soli, 1/4 š mletého čierneho korenia, 7 veľkých reďkoviek

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Reďkovku si nakrájame na kolieska. Oba druhy syra, papriku, pesto, citrónovú šťavu, 2 ČL petržlenovej vňate, cesnak, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame mixérom dohladka. Zmesou naplníme cukrárenské vrecko s kovovou špičkou v tvare hviezdy. Na vrch každého kolieska vytlačíme kúsok bylinkového syra a posypeme zvyšnou vňaťou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 938
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 517
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 312
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 794
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner s obhajcom Michalom Mandzákom.

V máji 2023 Kočnera oslobodili a Zsuzsovú odsúdili.


4
Slovenskí hokejisti v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji 2025.

Fínsko dnes zdolalo Slovensko v skupine A na MS v hokeji 2025. Pozrite si priebeh, výsledok, tabuľku a góly.


a 1 ďalší
Gustáv Murín, šéf Slovenského literárneho centra, vyvolal na festivale Svet knihy Praha medzinárodný škandál. Riaditeľ festivali Radovan Auer napísal ministerke kultúry, aby ho už do Česka neposielala.

Murín by nemal reprezentovať spisovateľov ani len v stánku pre zlacnené knihy.


5
Maskovaný gang v Bratislave.

Počet zadržaných nemusí byť konečný.


32

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu