Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom svieže jarné menu: Losos na pažítke, reďkovky s bylinkovým syrom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Losos na pažítke

Potrebujeme: 1 kg lososa, 4 PL nasekanej pažítky, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný najemno, 1/4 š masla izbovej teploty, morská soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C. V malej miske si pomocou vidličky zmiešame maslo s pažítkou, cesnakom a 1/4 ČL soli a odložíme bokom. Filety lososa položíme kožou dole na jemne vymastený plech. Mäso posolíme, okoreníme a rovnomerne rozotrieme na vrch 2 PL pažítkového masla (zvyšok z neho môžeme odložiť na ďalšie použitie, výborne sa hodí napríklad k pečeným zemiakom). Lososa dáme do vyhriatej rúry na 6 – 10 minút, kým sa neupečie. Potom ho z rúry vyberieme, oddelíme kožu od mäsa, ak je to potrebné a vrch posypeme zvyšnou pažítkou. Podávame okamžite.

Slané palacinky plnené špenátom

Potrebujeme na cesto: 500 ml mlieka, 3 vajíčka, 3 PL hladkej múky, štipka soli a mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, trochu oleja

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 1 PL majoránu, 1 ČL grilovacieho korenia, 200 ml vody, 1/2 balíčka listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, olej, soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr (voliteľné)

Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Dochutíme ho soľou, čiernym korením a majoránom. Na panvici rozohrejeme olej, mäso v nej opečieme dozlatista a odstavíme z plameňa. Cesnak očistíme, prelisujeme a opražíme v panvici na rozpálenom masle. Potom k nemu pridáme špenát, trochu vody a podusíme. Ku koncu dusenia špenát dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame vajíčko, zmes dobre premiešame a odstavíme.

Cesto na palacinky urobíme jednoduchým vymiešaním všetkých surovín do hladkej konzistencie bez hrudiek. Na vhodnej panvici zohrejeme kúsok oleja, vylejeme na ňu po kúskoch cesto a pečieme z neho tenké zlatisté palacinky, ktoré potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme ich trocha vy-chladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať, potom ich naplníme špenátom a kuracím mäsom, zrolujeme ich a môžeme podávať. Druhou možnosťou je ich vložiť do misy na zapekanie a posypať ich postrúhaným syrom. V tomto prípade si predhrejeme rúru na 200 stupňov a palacinky necháme v rúre asi 10 minút alebo kým sa syr úplne neroztopí.

Reďkovky s bylinkovým syrom

Potrebujeme: 220 g kozieho syra, 60 g krémového syra, 1/4 š nakrájanej červenej papriky, 2 ČL pesta, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1/4 š soli, 1/4 š mletého čierneho korenia, 7 veľkých reďkoviek

Postup: Reďkovku si nakrájame na kolieska. Oba druhy syra, papriku, pesto, citrónovú šťavu, 2 ČL petržlenovej vňate, cesnak, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame mixérom dohladka. Zmesou naplníme cukrárenské vrecko s kovovou špičkou v tvare hviezdy. Na vrch každého kolieska vytlačíme kúsok bylinkového syra a posypeme zvyšnou vňaťou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop