Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom svieže jarné menu: Losos na pažítke, reďkovky s bylinkovým syrom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Losos na pažítke

Potrebujeme: 1 kg lososa, 4 PL nasekanej pažítky, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný najemno, 1/4 š masla izbovej teploty, morská soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C. V malej miske si pomocou vidličky zmiešame maslo s pažítkou, cesnakom a 1/4 ČL soli a odložíme bokom. Filety lososa položíme kožou dole na jemne vymastený plech. Mäso posolíme, okoreníme a rovnomerne rozotrieme na vrch 2 PL pažítkového masla (zvyšok z neho môžeme odložiť na ďalšie použitie, výborne sa hodí napríklad k pečeným zemiakom). Lososa dáme do vyhriatej rúry na 6 – 10 minút, kým sa neupečie. Potom ho z rúry vyberieme, oddelíme kožu od mäsa, ak je to potrebné a vrch posypeme zvyšnou pažítkou. Podávame okamžite.

Skryť Vypnúť reklamu

Slané palacinky plnené špenátom

Potrebujeme na cesto: 500 ml mlieka, 3 vajíčka, 3 PL hladkej múky, štipka soli a mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, trochu oleja

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 1 PL majoránu, 1 ČL grilovacieho korenia, 200 ml vody, 1/2 balíčka listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, olej, soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr (voliteľné)

Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Dochutíme ho soľou, čiernym korením a majoránom. Na panvici rozohrejeme olej, mäso v nej opečieme dozlatista a odstavíme z plameňa. Cesnak očistíme, prelisujeme a opražíme v panvici na rozpálenom masle. Potom k nemu pridáme špenát, trochu vody a podusíme. Ku koncu dusenia špenát dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame vajíčko, zmes dobre premiešame a odstavíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Cesto na palacinky urobíme jednoduchým vymiešaním všetkých surovín do hladkej konzistencie bez hrudiek. Na vhodnej panvici zohrejeme kúsok oleja, vylejeme na ňu po kúskoch cesto a pečieme z neho tenké zlatisté palacinky, ktoré potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme ich trocha vy-chladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať, potom ich naplníme špenátom a kuracím mäsom, zrolujeme ich a môžeme podávať. Druhou možnosťou je ich vložiť do misy na zapekanie a posypať ich postrúhaným syrom. V tomto prípade si predhrejeme rúru na 200 stupňov a palacinky necháme v rúre asi 10 minút alebo kým sa syr úplne neroztopí.

Reďkovky s bylinkovým syrom

Potrebujeme: 220 g kozieho syra, 60 g krémového syra, 1/4 š nakrájanej červenej papriky, 2 ČL pesta, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1/4 š soli, 1/4 š mletého čierneho korenia, 7 veľkých reďkoviek

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Reďkovku si nakrájame na kolieska. Oba druhy syra, papriku, pesto, citrónovú šťavu, 2 ČL petržlenovej vňate, cesnak, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame mixérom dohladka. Zmesou naplníme cukrárenské vrecko s kovovou špičkou v tvare hviezdy. Na vrch každého kolieska vytlačíme kúsok bylinkového syra a posypeme zvyšnou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  6. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  9. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 837
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 631
  3. Aká je chémia vôní 11 059
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 844
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 741
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 316
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 749
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 513
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 076
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 069
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

K spadnutému mostu pri Kysaku už pilčíci razia cestu

S búraním by sa malo začať čoskoro, v januári Hornád provizórne premostia.

K spadnutému mostu razia cestu pilčíci.
Soška je významná svojím realistickým zobrazením a zlatými očami.

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop