Korzár logo Korzár
Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom svieže jarné menu: Losos na pažítke, reďkovky s bylinkovým syrom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos na pažítke

Potrebujeme: 1 kg lososa, 4 PL nasekanej pažítky, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný najemno, 1/4 š masla izbovej teploty, morská soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C. V malej miske si pomocou vidličky zmiešame maslo s pažítkou, cesnakom a 1/4 ČL soli a odložíme bokom. Filety lososa položíme kožou dole na jemne vymastený plech. Mäso posolíme, okoreníme a rovnomerne rozotrieme na vrch 2 PL pažítkového masla (zvyšok z neho môžeme odložiť na ďalšie použitie, výborne sa hodí napríklad k pečeným zemiakom). Lososa dáme do vyhriatej rúry na 6 – 10 minút, kým sa neupečie. Potom ho z rúry vyberieme, oddelíme kožu od mäsa, ak je to potrebné a vrch posypeme zvyšnou pažítkou. Podávame okamžite.

Skryť Vypnúť reklamu

Slané palacinky plnené špenátom

Potrebujeme na cesto: 500 ml mlieka, 3 vajíčka, 3 PL hladkej múky, štipka soli a mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, trochu oleja

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 1 PL majoránu, 1 ČL grilovacieho korenia, 200 ml vody, 1/2 balíčka listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, olej, soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr (voliteľné)

Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Dochutíme ho soľou, čiernym korením a majoránom. Na panvici rozohrejeme olej, mäso v nej opečieme dozlatista a odstavíme z plameňa. Cesnak očistíme, prelisujeme a opražíme v panvici na rozpálenom masle. Potom k nemu pridáme špenát, trochu vody a podusíme. Ku koncu dusenia špenát dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame vajíčko, zmes dobre premiešame a odstavíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Cesto na palacinky urobíme jednoduchým vymiešaním všetkých surovín do hladkej konzistencie bez hrudiek. Na vhodnej panvici zohrejeme kúsok oleja, vylejeme na ňu po kúskoch cesto a pečieme z neho tenké zlatisté palacinky, ktoré potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme ich trocha vy-chladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať, potom ich naplníme špenátom a kuracím mäsom, zrolujeme ich a môžeme podávať. Druhou možnosťou je ich vložiť do misy na zapekanie a posypať ich postrúhaným syrom. V tomto prípade si predhrejeme rúru na 200 stupňov a palacinky necháme v rúre asi 10 minút alebo kým sa syr úplne neroztopí.

Reďkovky s bylinkovým syrom

Potrebujeme: 220 g kozieho syra, 60 g krémového syra, 1/4 š nakrájanej červenej papriky, 2 ČL pesta, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1/4 š soli, 1/4 š mletého čierneho korenia, 7 veľkých reďkoviek

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Reďkovku si nakrájame na kolieska. Oba druhy syra, papriku, pesto, citrónovú šťavu, 2 ČL petržlenovej vňate, cesnak, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame mixérom dohladka. Zmesou naplníme cukrárenské vrecko s kovovou špičkou v tvare hviezdy. Na vrch každého kolieska vytlačíme kúsok bylinkového syra a posypeme zvyšnou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 661
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 722
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 207
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 581
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 216
  6. Po Slovensku na motorke 6 266
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 287
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 5 024
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 938
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 4 035
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Irena Matová počas pojednávania.

V kauze ostala jedna obžalovaná obeť.


31m
Premiér Eduard Heger.

Najvyšší súd roztrhal verdikt Sabovej senátu na márne franforce.


17. jún
Víkendový výber SME

Pravidelná dávka víkendového čítania.


21m
Znížiť regionálne rozdiely v očkovaní môže aj otvorenie čakárne pre deti nad 12 rokov. Čaká ich v nej už vyše desaťtisíc.

Rozdiely spôsobuje dostupnosť vakcín.


16. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop