Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Skvelé nátierky nielen na chlieb, zachutia aj každej návšteve

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Pinterest/Recipegirl.com)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Brusnicovo-syrová nátierka s karamelizovanou cibuľkou

Potrebujeme: Na syrovú nátierku: 225 g nízkotučného krémového syra izbovej teploty, 110 g syra s modrou plesňou, 1 š 1 najemno nastrúhaného cheddaru,

Na karamelizovanú cibuľku: 2 ČL rastlinného oleja, 1 stredná sladká cibuľka, nakrájaná, 1 ČL kryštálového cukru,

Na brusnicovú zmes: 1 š čerstvých alebo mrazených brusníc, 1/4 š kryštálového cukru, 1/4 š vody, 1 PL balzamikového octu

Postup: V stredne veľkej miske si dohladka vymiešame krémový syr a syr s modrou plesňou. Potom pridáme nastrúhaný cheddar a opäť dobre premiešame. Celú syrovú nátierku necháme v chladničke asi 1 hodinu. Medzitým si skaramelizujeme cibuľku. Olej zahrejeme vo veľkej nepriľnavej panvici na miernom plameni, pridáme nakrájanú cibuľku a miešame asi 2 – 4 minúty, kým nezmäkne. Plameň stíšime na minimum a vmiešame 1 ČL cukru. Za občasného miešania pražíme cibuľku ešte asi 10 – 12 minút do zlatista. Hotovú cibuľku premiestnime do menšej nádoby a do tej istej použitej panvice pridáme brusnice, vodu a 1/4 š cukru. Na strednom plameni povaríme za občasného miešania asi 5 minút, alebo kým brusnice nezačnú praskať a zmes nezhustne. Potom vmiešame balzamikový ocot a skaramelizovanú cibuľku a ešte chvíľku povaríme. Brusnicovo-cibuľkovú zmes rozotrieme na syrovú nátierku. Podávame s hriankami alebo krekrami.

Skryť Vypnúť reklamu

Bylinková kešu nátierka

Potrebujeme: 1 š nepražených nesolených kešu orieškov, 1/4 š vody, 2 PL lahôdkového droždia, 2 PL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, pretlačený alebo nakrájaný na jemno, 1/2 ČL údenej papriky, 1 PL čerstvého kôpru, 1 PL pažítky, soľ a mleté čierne korenie na dochucovanie, trocha sójovej omáčky (voliteľné ale odporúčané)

Postup: Vodu vo veľkom hrnci privedieme k varu. Hneď potom ju odstránime z plameňa a pridáme kešu orechy. Necháme ich vo vode asi pol hodiny, aby zmäkli, hneď potom ich zlejeme a prepláchneme. Do mixéra alebo kuchynského robota pridáme všetky suroviny okrem byliniek a mixujeme na vysokom výkone dohladka. Keď je zmes príliš tuhá, pridávame počas mixovania vodu po 1 ČL dovtedy, kým nemá nátierka správnu konzistenciu. Nakoniec do nej vmiešame bylinky a pokvapkáme sóojovou omáčkou. Podávame s krekrami alebo čerstvou zeleninou.

Skryť Vypnúť reklamu

Nátierka z údeného lososa

Potrebujeme: 225 g balenie krémového syra, 1/4 š smotany, 1/3 š najemno nakrájanej červenej cibuľky, 1 PL krájaných kapár, 2 ČL nasekaného čerstvého kôpru, 1 ČL chrenu, 180 g pokrájaného údeného lososa

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame dohromady krémový syr a smotanu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre vymiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu, aby sa chute prepojili. Servírujeme s bruschettami, hriankami, krekrami alebo zeleninou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 425
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 260
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 952
  4. Po Slovensku na motorke 6 610
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 471
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 532
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 316
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 450
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 581
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Mariana Čengel-Solčanská.

Ostávam v úžase nad tým, že minister vnútra argumentuje krádežou duševného vlastníctva.


Mariana Čengel Solčanská 13. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop