Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Skvelé nátierky nielen na chlieb, zachutia aj každej návšteve

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Pinterest/Recipegirl.com)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Brusnicovo-syrová nátierka s karamelizovanou cibuľkou

Potrebujeme: Na syrovú nátierku: 225 g nízkotučného krémového syra izbovej teploty, 110 g syra s modrou plesňou, 1 š 1 najemno nastrúhaného cheddaru,

Na karamelizovanú cibuľku: 2 ČL rastlinného oleja, 1 stredná sladká cibuľka, nakrájaná, 1 ČL kryštálového cukru,

Na brusnicovú zmes: 1 š čerstvých alebo mrazených brusníc, 1/4 š kryštálového cukru, 1/4 š vody, 1 PL balzamikového octu

Postup: V stredne veľkej miske si dohladka vymiešame krémový syr a syr s modrou plesňou. Potom pridáme nastrúhaný cheddar a opäť dobre premiešame. Celú syrovú nátierku necháme v chladničke asi 1 hodinu. Medzitým si skaramelizujeme cibuľku. Olej zahrejeme vo veľkej nepriľnavej panvici na miernom plameni, pridáme nakrájanú cibuľku a miešame asi 2 – 4 minúty, kým nezmäkne. Plameň stíšime na minimum a vmiešame 1 ČL cukru. Za občasného miešania pražíme cibuľku ešte asi 10 – 12 minút do zlatista. Hotovú cibuľku premiestnime do menšej nádoby a do tej istej použitej panvice pridáme brusnice, vodu a 1/4 š cukru. Na strednom plameni povaríme za občasného miešania asi 5 minút, alebo kým brusnice nezačnú praskať a zmes nezhustne. Potom vmiešame balzamikový ocot a skaramelizovanú cibuľku a ešte chvíľku povaríme. Brusnicovo-cibuľkovú zmes rozotrieme na syrovú nátierku. Podávame s hriankami alebo krekrami.

SkryťVypnúť reklamu

Bylinková kešu nátierka

Potrebujeme: 1 š nepražených nesolených kešu orieškov, 1/4 š vody, 2 PL lahôdkového droždia, 2 PL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, pretlačený alebo nakrájaný na jemno, 1/2 ČL údenej papriky, 1 PL čerstvého kôpru, 1 PL pažítky, soľ a mleté čierne korenie na dochucovanie, trocha sójovej omáčky (voliteľné ale odporúčané)

Postup: Vodu vo veľkom hrnci privedieme k varu. Hneď potom ju odstránime z plameňa a pridáme kešu orechy. Necháme ich vo vode asi pol hodiny, aby zmäkli, hneď potom ich zlejeme a prepláchneme. Do mixéra alebo kuchynského robota pridáme všetky suroviny okrem byliniek a mixujeme na vysokom výkone dohladka. Keď je zmes príliš tuhá, pridávame počas mixovania vodu po 1 ČL dovtedy, kým nemá nátierka správnu konzistenciu. Nakoniec do nej vmiešame bylinky a pokvapkáme sóojovou omáčkou. Podávame s krekrami alebo čerstvou zeleninou.

SkryťVypnúť reklamu

Nátierka z údeného lososa

Potrebujeme: 225 g balenie krémového syra, 1/4 š smotany, 1/3 š najemno nakrájanej červenej cibuľky, 1 PL krájaných kapár, 2 ČL nasekaného čerstvého kôpru, 1 ČL chrenu, 180 g pokrájaného údeného lososa

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame dohromady krémový syr a smotanu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre vymiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu, aby sa chute prepojili. Servírujeme s bruschettami, hriankami, krekrami alebo zeleninou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu