Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Skvelé nátierky nielen na chlieb, zachutia aj každej návšteve

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Pinterest/Recipegirl.com)

Brusnicovo-syrová nátierka s karamelizovanou cibuľkou

Potrebujeme: Na syrovú nátierku: 225 g nízkotučného krémového syra izbovej teploty, 110 g syra s modrou plesňou, 1 š 1 najemno nastrúhaného cheddaru,

Na karamelizovanú cibuľku: 2 ČL rastlinného oleja, 1 stredná sladká cibuľka, nakrájaná, 1 ČL kryštálového cukru,

Na brusnicovú zmes: 1 š čerstvých alebo mrazených brusníc, 1/4 š kryštálového cukru, 1/4 š vody, 1 PL balzamikového octu

Postup: V stredne veľkej miske si dohladka vymiešame krémový syr a syr s modrou plesňou. Potom pridáme nastrúhaný cheddar a opäť dobre premiešame. Celú syrovú nátierku necháme v chladničke asi 1 hodinu. Medzitým si skaramelizujeme cibuľku. Olej zahrejeme vo veľkej nepriľnavej panvici na miernom plameni, pridáme nakrájanú cibuľku a miešame asi 2 – 4 minúty, kým nezmäkne. Plameň stíšime na minimum a vmiešame 1 ČL cukru. Za občasného miešania pražíme cibuľku ešte asi 10 – 12 minút do zlatista. Hotovú cibuľku premiestnime do menšej nádoby a do tej istej použitej panvice pridáme brusnice, vodu a 1/4 š cukru. Na strednom plameni povaríme za občasného miešania asi 5 minút, alebo kým brusnice nezačnú praskať a zmes nezhustne. Potom vmiešame balzamikový ocot a skaramelizovanú cibuľku a ešte chvíľku povaríme. Brusnicovo-cibuľkovú zmes rozotrieme na syrovú nátierku. Podávame s hriankami alebo krekrami.

Bylinková kešu nátierka

Potrebujeme: 1 š nepražených nesolených kešu orieškov, 1/4 š vody, 2 PL lahôdkového droždia, 2 PL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, pretlačený alebo nakrájaný na jemno, 1/2 ČL údenej papriky, 1 PL čerstvého kôpru, 1 PL pažítky, soľ a mleté čierne korenie na dochucovanie, trocha sójovej omáčky (voliteľné ale odporúčané)

Postup: Vodu vo veľkom hrnci privedieme k varu. Hneď potom ju odstránime z plameňa a pridáme kešu orechy. Necháme ich vo vode asi pol hodiny, aby zmäkli, hneď potom ich zlejeme a prepláchneme. Do mixéra alebo kuchynského robota pridáme všetky suroviny okrem byliniek a mixujeme na vysokom výkone dohladka. Keď je zmes príliš tuhá, pridávame počas mixovania vodu po 1 ČL dovtedy, kým nemá nátierka správnu konzistenciu. Nakoniec do nej vmiešame bylinky a pokvapkáme sóojovou omáčkou. Podávame s krekrami alebo čerstvou zeleninou.

Nátierka z údeného lososa

Potrebujeme: 225 g balenie krémového syra, 1/4 š smotany, 1/3 š najemno nakrájanej červenej cibuľky, 1 PL krájaných kapár, 2 ČL nasekaného čerstvého kôpru, 1 ČL chrenu, 180 g pokrájaného údeného lososa

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame dohromady krémový syr a smotanu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre vymiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu, aby sa chute prepojili. Servírujeme s bruschettami, hriankami, krekrami alebo zeleninou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 19 161
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 11 762
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 957
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 088
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 820
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 749
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 673
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 173
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 457
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 399

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Recepty z Korzára, recepty

Neprehliadnite tiež

Pozrite si svätenie jedál v Dóme svätej Alžbety

Tradičný obrad si nenechali ujsť stovky ľudí.

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Zranenú ženu previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Marek Maďarič

Opozícia prestáva vidieť rozdiel medzi Kollárom a Kotlebom (píše Marek Maďarič)

Vyháňať za okraj každého, kto sa mi nepodobá, nemá nič s demokraciou.

Boris Kollár.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop