Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Skvelé nátierky nielen na chlieb, zachutia aj každej návšteve

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Pinterest/Recipegirl.com)
Článok pokračuje pod video reklamou

Brusnicovo-syrová nátierka s karamelizovanou cibuľkou

Potrebujeme: Na syrovú nátierku: 225 g nízkotučného krémového syra izbovej teploty, 110 g syra s modrou plesňou, 1 š 1 najemno nastrúhaného cheddaru,

Na karamelizovanú cibuľku: 2 ČL rastlinného oleja, 1 stredná sladká cibuľka, nakrájaná, 1 ČL kryštálového cukru,

Na brusnicovú zmes: 1 š čerstvých alebo mrazených brusníc, 1/4 š kryštálového cukru, 1/4 š vody, 1 PL balzamikového octu

Postup: V stredne veľkej miske si dohladka vymiešame krémový syr a syr s modrou plesňou. Potom pridáme nastrúhaný cheddar a opäť dobre premiešame. Celú syrovú nátierku necháme v chladničke asi 1 hodinu. Medzitým si skaramelizujeme cibuľku. Olej zahrejeme vo veľkej nepriľnavej panvici na miernom plameni, pridáme nakrájanú cibuľku a miešame asi 2 – 4 minúty, kým nezmäkne. Plameň stíšime na minimum a vmiešame 1 ČL cukru. Za občasného miešania pražíme cibuľku ešte asi 10 – 12 minút do zlatista. Hotovú cibuľku premiestnime do menšej nádoby a do tej istej použitej panvice pridáme brusnice, vodu a 1/4 š cukru. Na strednom plameni povaríme za občasného miešania asi 5 minút, alebo kým brusnice nezačnú praskať a zmes nezhustne. Potom vmiešame balzamikový ocot a skaramelizovanú cibuľku a ešte chvíľku povaríme. Brusnicovo-cibuľkovú zmes rozotrieme na syrovú nátierku. Podávame s hriankami alebo krekrami.

Bylinková kešu nátierka

Potrebujeme: 1 š nepražených nesolených kešu orieškov, 1/4 š vody, 2 PL lahôdkového droždia, 2 PL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, pretlačený alebo nakrájaný na jemno, 1/2 ČL údenej papriky, 1 PL čerstvého kôpru, 1 PL pažítky, soľ a mleté čierne korenie na dochucovanie, trocha sójovej omáčky (voliteľné ale odporúčané)

Postup: Vodu vo veľkom hrnci privedieme k varu. Hneď potom ju odstránime z plameňa a pridáme kešu orechy. Necháme ich vo vode asi pol hodiny, aby zmäkli, hneď potom ich zlejeme a prepláchneme. Do mixéra alebo kuchynského robota pridáme všetky suroviny okrem byliniek a mixujeme na vysokom výkone dohladka. Keď je zmes príliš tuhá, pridávame počas mixovania vodu po 1 ČL dovtedy, kým nemá nátierka správnu konzistenciu. Nakoniec do nej vmiešame bylinky a pokvapkáme sóojovou omáčkou. Podávame s krekrami alebo čerstvou zeleninou.

Nátierka z údeného lososa

Potrebujeme: 225 g balenie krémového syra, 1/4 š smotany, 1/3 š najemno nakrájanej červenej cibuľky, 1 PL krájaných kapár, 2 ČL nasekaného čerstvého kôpru, 1 ČL chrenu, 180 g pokrájaného údeného lososa

Postup: V stredne veľkej miske zmiešame dohromady krémový syr a smotanu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre vymiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu, aby sa chute prepojili. Servírujeme s bruschettami, hriankami, krekrami alebo zeleninou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop