Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Sezóna medvedieho cesnaku je tu, skúste polievku aj halušky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Halušky (alebo gnocchi) s medvedím cesnakom

Potrebujeme: 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 100 g špaldovej krupice, 2 vajíčka, 1 ČL morskej soli, štipka bieleho korenia, hrsť medvedieho cesnaku, hrsť špenátu, štipka sódy bikarbóny a 1 ČL kurkumy

Postup: Múky zmiešame so sódou bikarbónou a spolu preosejeme. V mixéri si vymiešame medvedí cesnak, špenát a trochu vody. Zmes zmiešame s preosiatymi múkami, pridáme dve vajíčka a dochutíme korením. Vymiešame cesto a klasickým spôsobom ďalej varíme halušky. Nakoniec si podľa chuti pridáme bryndzu alebo syr.

Tyčinky s medvedím cesnakom

Potrebujeme: Medvedí cesnak, lístkové cesto, tvaroh, vajíčka, soľ, rasca

Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto roztlačíme tvaroh. Podľa chuti možno dochutiť soľou či korením. Posypeme ho posekaným medvedím cesnakom. Takto pripravené cesto s plnkou preložíme a nakrájame na tyčinky. Mierne ich skrútime, potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Necháme zapiecť v rúre, kým nebudú mať tyčinky zlatú farbu. Takto si môžeme pripraviť aj cesnakové slimáky, či taštičky.

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme: maslo, 1 menšiu cibuľu, 5 stredne veľkých zemiakov, 3 hrste medvedieho cesnaku, 1 šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu

Postup: Medvedí cesnak umyjeme, hrubšie stonky odrežeme, osušíme, nakrájame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle na jablká. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masle. Pridáme k nej nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak. Chvíľku ich restujeme a potom zalejeme vodou tak, aby hladina siahala nad zeleninu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a prikryté varíme asi 10 – 15 minút. Vďaka tomu, že sme si zemiaky vopred nastrúhali nemusíme polievku variť dlho, pretože pri dlhom varení by sa stratili liečivé účinky medvedieho cesnaku.

Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podávať ju môžeme s uvareným vajíčkom, slaninovým alebo salámovým čipsom, opečeným chlebíkom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 19 131
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 11 792
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 973
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 090
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 820
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 748
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 675
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 175
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 453
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 399

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pozrite si svätenie jedál v Dóme svätej Alžbety

Tradičný obrad si nenechali ujsť stovky ľudí.

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Zranenú ženu previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Marek Maďarič

Opozícia prestáva vidieť rozdiel medzi Kollárom a Kotlebom (píše Marek Maďarič)

Vyháňať za okraj každého, kto sa mi nepodobá, nemá nič s demokraciou.

Boris Kollár.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop