Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Sezóna medvedieho cesnaku je tu, skúste polievku aj halušky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Halušky (alebo gnocchi) s medvedím cesnakom

Potrebujeme: 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 100 g špaldovej krupice, 2 vajíčka, 1 ČL morskej soli, štipka bieleho korenia, hrsť medvedieho cesnaku, hrsť špenátu, štipka sódy bikarbóny a 1 ČL kurkumy

Postup: Múky zmiešame so sódou bikarbónou a spolu preosejeme. V mixéri si vymiešame medvedí cesnak, špenát a trochu vody. Zmes zmiešame s preosiatymi múkami, pridáme dve vajíčka a dochutíme korením. Vymiešame cesto a klasickým spôsobom ďalej varíme halušky. Nakoniec si podľa chuti pridáme bryndzu alebo syr.

SkryťVypnúť reklamu

Tyčinky s medvedím cesnakom

Potrebujeme: Medvedí cesnak, lístkové cesto, tvaroh, vajíčka, soľ, rasca

Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto roztlačíme tvaroh. Podľa chuti možno dochutiť soľou či korením. Posypeme ho posekaným medvedím cesnakom. Takto pripravené cesto s plnkou preložíme a nakrájame na tyčinky. Mierne ich skrútime, potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Necháme zapiecť v rúre, kým nebudú mať tyčinky zlatú farbu. Takto si môžeme pripraviť aj cesnakové slimáky, či taštičky.

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme: maslo, 1 menšiu cibuľu, 5 stredne veľkých zemiakov, 3 hrste medvedieho cesnaku, 1 šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu

Postup: Medvedí cesnak umyjeme, hrubšie stonky odrežeme, osušíme, nakrájame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle na jablká. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masle. Pridáme k nej nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak. Chvíľku ich restujeme a potom zalejeme vodou tak, aby hladina siahala nad zeleninu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a prikryté varíme asi 10 – 15 minút. Vďaka tomu, že sme si zemiaky vopred nastrúhali nemusíme polievku variť dlho, pretože pri dlhom varení by sa stratili liečivé účinky medvedieho cesnaku.

SkryťVypnúť reklamu

Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podávať ju môžeme s uvareným vajíčkom, slaninovým alebo salámovým čipsom, opečeným chlebíkom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 972
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 692
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 119
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 936
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 817
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 622
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 389
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu