Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom rýchlu áziu: Teryiaki losos, smažené rezance, minútkové mäso

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Smažené kuracie rezance

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, balenie čínskych rezancov, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 biela paprika, 1/2 hrubostennej červenej papriky, 2 čili papričky, 2 cm zázvoru, 1 PL čínskej sójovej omáčky, 1 PL zemiakového škrobu, 3 PL oleja, 1 PL medu, soľ

Postup: Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky, ďumbier a papriky na tenké rezance a cesnak a čili papričky na drobné kocky. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a obaľte v zemiakovom škrobe. Rezance uvarte podľa návodu na obale, zlejte ich a nechajte odkvapkať. Vo woku alebo panvici rozohrejte olej a vhoďte doň kúsky mäsa. Prudko opražte a vyberte bokom. Do panvice vsypte zeleninu a opekajte kým nie je cibuľa sklovitá. Vyberte zeleninu bokom a nakoniec vhoďte do panvice odkvapkané rezance a smažte ich približne 2 minúty na prudkom ohni. Do rezancov pridajte sójovú omáčku a soľ. Nakoniec primiešajte i mäso a zeleninu. Dochuťte medom a soľou a servírujte.

Skryť Vypnúť reklamu

Čínske minútkové mäso

Potrebujeme: buď bravčové karé, panenku alebo kuracie prsia, 1 PL bieleho vína, soľ, čínske korenie piatich vôní, polovicu mladej cukety, 1 mrkvu, jarnú cibuľu aj s vňaťou, trochu sójovej omáčky, trochu rybacej omáčky, lyžička ryžového octu, trochu solamylu, olej

Postup: Mäso nakrájame na čo najtenšie rezance, mali by mať asi tak 3 milimetre. Potom ho zmiešame s korením, soľou a lyžicou bieleho vína a necháme chvíľu pri izbovej teplote postáť. Zatiaľ umyjeme cuketu a nakrájame ju pozdĺžne na čo najtenšie plátky a tie potom po šírke nasekáme na tenučké rezančeky. Mrkvu a cibuľu nakrájame na čo najtenšie kolieska. Všetko je potrebné pripraviť si vopred, aby ste mohli potom rýchlo pracovať.

Zmiešame približne po polievkovej lyžici sójovej omáčky, rybacej, octu s cca 50 ml vody a trochou solamylu.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme, kým sa nezatiahne. Potom mäso z panvice vyberieme, dáme do nej trochu oleja a opečieme na ňom všetku nachystanú zeleninu. Minútku ju budeme opekať a potom ju podlejeme pripravenou ochutenou vodou. Stále miešame, aby sa zelenina dobre ochutila a omáčka sa zredukovala. Vrátime do panvice opečené mäso, premiešame a môžeme podávať, ako inak, s ryžou.

Teryiaki losos

Potrebujeme: filety z lososa, kúsok zázvoru, čili papričku, sójovú omáčku, hnedý cukor, nastrúhanú kôru a šťavu z limetky, olej, sezamové semienka

Postup: Začneme prípravou teryiaki omáčky. Do kastróla dáme asi 4 PL hnedého cukru, prilejeme 6 PL horúcej vody a začneme zohrievať. Keď sa cukor roztopí, pridáme nastrúhaný zázvor a nasekanú čili papričku. Povaríme a keď začne mať zmes konzistenciu sirupu, zložíme ju z ohňa a pridáme asi 4 PL sójovej omáčky, limetkovú kôru a šťavu.

Skryť Vypnúť reklamu

Lososa nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. Najskôr kožou dole, potom zo všetkých strán. Potom rybu zalejeme omáčkou, podusíme asi 2-3 minúty, kým sa losos obalí a odstavíme. Na záver posypeme sezamom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 425
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 260
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 952
  4. Po Slovensku na motorke 6 610
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 471
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 532
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 316
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 450
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 581
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 12 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop