Korzár logo Korzár
Štvrtok, 29. september, 2022 | Meniny má Michal, Michaela

Varíme s Korzárom rýchlu áziu: Teryiaki losos, smažené rezance, minútkové mäso

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Smažené kuracie rezance

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, balenie čínskych rezancov, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 biela paprika, 1/2 hrubostennej červenej papriky, 2 čili papričky, 2 cm zázvoru, 1 PL čínskej sójovej omáčky, 1 PL zemiakového škrobu, 3 PL oleja, 1 PL medu, soľ

Postup: Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky, ďumbier a papriky na tenké rezance a cesnak a čili papričky na drobné kocky. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a obaľte v zemiakovom škrobe. Rezance uvarte podľa návodu na obale, zlejte ich a nechajte odkvapkať. Vo woku alebo panvici rozohrejte olej a vhoďte doň kúsky mäsa. Prudko opražte a vyberte bokom. Do panvice vsypte zeleninu a opekajte kým nie je cibuľa sklovitá. Vyberte zeleninu bokom a nakoniec vhoďte do panvice odkvapkané rezance a smažte ich približne 2 minúty na prudkom ohni. Do rezancov pridajte sójovú omáčku a soľ. Nakoniec primiešajte i mäso a zeleninu. Dochuťte medom a soľou a servírujte.

SkryťVypnúť reklamu

Čínske minútkové mäso

Potrebujeme: buď bravčové karé, panenku alebo kuracie prsia, 1 PL bieleho vína, soľ, čínske korenie piatich vôní, polovicu mladej cukety, 1 mrkvu, jarnú cibuľu aj s vňaťou, trochu sójovej omáčky, trochu rybacej omáčky, lyžička ryžového octu, trochu solamylu, olej

Postup: Mäso nakrájame na čo najtenšie rezance, mali by mať asi tak 3 milimetre. Potom ho zmiešame s korením, soľou a lyžicou bieleho vína a necháme chvíľu pri izbovej teplote postáť. Zatiaľ umyjeme cuketu a nakrájame ju pozdĺžne na čo najtenšie plátky a tie potom po šírke nasekáme na tenučké rezančeky. Mrkvu a cibuľu nakrájame na čo najtenšie kolieska. Všetko je potrebné pripraviť si vopred, aby ste mohli potom rýchlo pracovať.

Zmiešame približne po polievkovej lyžici sójovej omáčky, rybacej, octu s cca 50 ml vody a trochou solamylu.

SkryťVypnúť reklamu

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme, kým sa nezatiahne. Potom mäso z panvice vyberieme, dáme do nej trochu oleja a opečieme na ňom všetku nachystanú zeleninu. Minútku ju budeme opekať a potom ju podlejeme pripravenou ochutenou vodou. Stále miešame, aby sa zelenina dobre ochutila a omáčka sa zredukovala. Vrátime do panvice opečené mäso, premiešame a môžeme podávať, ako inak, s ryžou.

Teryiaki losos

Potrebujeme: filety z lososa, kúsok zázvoru, čili papričku, sójovú omáčku, hnedý cukor, nastrúhanú kôru a šťavu z limetky, olej, sezamové semienka

Postup: Začneme prípravou teryiaki omáčky. Do kastróla dáme asi 4 PL hnedého cukru, prilejeme 6 PL horúcej vody a začneme zohrievať. Keď sa cukor roztopí, pridáme nastrúhaný zázvor a nasekanú čili papričku. Povaríme a keď začne mať zmes konzistenciu sirupu, zložíme ju z ohňa a pridáme asi 4 PL sójovej omáčky, limetkovú kôru a šťavu.

SkryťVypnúť reklamu

Lososa nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. Najskôr kožou dole, potom zo všetkých strán. Potom rybu zalejeme omáčkou, podusíme asi 2-3 minúty, kým sa losos obalí a odstavíme. Na záver posypeme sezamom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Piešťanská firma ovládla svet zubárskych kresiel
  2. Školy môžu získať podporu pre zelené projekty
  3. Európska noc výskumníkov prináša zážitky s vedou opäť naživo
  4. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil
  5. Takto si nastavíte, aby vám maily od SME nekončili v spame
  6. Digitálne dvojča v Konštrukta-TireTech
  7. Vyskúšajte vylepšenú aplikáciu SME aj s novou SME Minútou
  8. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať?
  1. Školy môžu získať podporu pre zelené projekty
  2. Európska noc výskumníkov prináša zážitky s vedou opäť naživo
  3. Jednodňovú zdravotnú starostlivosť preferujú lekári aj pacienti
  4. Union prepláca všetky doplatky za lieky pre deti do 18 rokov
  5. Medzi prírodnými izoláciami vedie celulóza
  6. Zvyšky z vašej kuchyne môžu pomôcť v boji s klimatickou krízou
  7. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil
  8. Nie všetko sa deje na červenom koberci
  1. Tejto zelenine patrí štvrté miesto na svete. Máte ju doma? 11 580
  2. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 11 294
  3. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil 4 139
  4. Vyskúšajte vylepšenú aplikáciu SME aj s novou SME Minútou 3 716
  5. Digitálne dvojča v Konštrukta-TireTech 3 300
  6. Bublina: Hravý a kreatívny časopis pre deti v denníku SME 2 591
  7. Piešťanská firma ovládla svet zubárskych kresiel 2 457
  8. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať? 2 456

Blogy SME

  1. Post Bellum SK: Vízie televízie. Inscenácie na obrazovke boli aj kompromisom
  2. Maria Greitzer: Odberatelia plynu z Nord Stream
  3. Tereza Krajčová: Grécke Atény 3/4: Pláže a ostrovy – Glyfada, Aegina a neobývaný raj Moni
  4. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá
  5. Jozef Drahovský: Budú od januára jazdiť kamióny po diaľniciach bez platenia mýta?
  6. Anton Kaiser: Krokom po minulosti rodiny Migazzi
  7. Adriana Boysová: Šuškandou opradená sexuálna výchova
  8. Matúš Lazúr: Kto bude šetriť a kto to celé zaplatí
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 15 503
  2. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 13 957
  3. Roman Kebísek: Malý prehľad prepadov Jánošíka, ku ktorým sa priznal 8 730
  4. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny? 6 399
  5. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 578
  6. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia dobrá, diel tretí. 3 472
  7. Ján Valchár: Mohylizácia ruských brancov. Presne podľa plánu. 3 251
  8. Marek Strapko: Irán vs. Rusko 2 947
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Post Bellum SK: Vízie televízie. Inscenácie na obrazovke boli aj kompromisom
  2. Maria Greitzer: Odberatelia plynu z Nord Stream
  3. Tereza Krajčová: Grécke Atény 3/4: Pláže a ostrovy – Glyfada, Aegina a neobývaný raj Moni
  4. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá
  5. Jozef Drahovský: Budú od januára jazdiť kamióny po diaľniciach bez platenia mýta?
  6. Anton Kaiser: Krokom po minulosti rodiny Migazzi
  7. Adriana Boysová: Šuškandou opradená sexuálna výchova
  8. Matúš Lazúr: Kto bude šetriť a kto to celé zaplatí
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 15 503
  2. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 13 957
  3. Roman Kebísek: Malý prehľad prepadov Jánošíka, ku ktorým sa priznal 8 730
  4. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny? 6 399
  5. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 578
  6. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia dobrá, diel tretí. 3 472
  7. Ján Valchár: Mohylizácia ruských brancov. Presne podľa plánu. 3 251
  8. Marek Strapko: Irán vs. Rusko 2 947
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu