Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom rýchlu áziu: Teryiaki losos, smažené rezance, minútkové mäso

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Smažené kuracie rezance

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, balenie čínskych rezancov, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 biela paprika, 1/2 hrubostennej červenej papriky, 2 čili papričky, 2 cm zázvoru, 1 PL čínskej sójovej omáčky, 1 PL zemiakového škrobu, 3 PL oleja, 1 PL medu, soľ

Postup: Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky, ďumbier a papriky na tenké rezance a cesnak a čili papričky na drobné kocky. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a obaľte v zemiakovom škrobe. Rezance uvarte podľa návodu na obale, zlejte ich a nechajte odkvapkať. Vo woku alebo panvici rozohrejte olej a vhoďte doň kúsky mäsa. Prudko opražte a vyberte bokom. Do panvice vsypte zeleninu a opekajte kým nie je cibuľa sklovitá. Vyberte zeleninu bokom a nakoniec vhoďte do panvice odkvapkané rezance a smažte ich približne 2 minúty na prudkom ohni. Do rezancov pridajte sójovú omáčku a soľ. Nakoniec primiešajte i mäso a zeleninu. Dochuťte medom a soľou a servírujte.

Čínske minútkové mäso

Potrebujeme: buď bravčové karé, panenku alebo kuracie prsia, 1 PL bieleho vína, soľ, čínske korenie piatich vôní, polovicu mladej cukety, 1 mrkvu, jarnú cibuľu aj s vňaťou, trochu sójovej omáčky, trochu rybacej omáčky, lyžička ryžového octu, trochu solamylu, olej

Postup: Mäso nakrájame na čo najtenšie rezance, mali by mať asi tak 3 milimetre. Potom ho zmiešame s korením, soľou a lyžicou bieleho vína a necháme chvíľu pri izbovej teplote postáť. Zatiaľ umyjeme cuketu a nakrájame ju pozdĺžne na čo najtenšie plátky a tie potom po šírke nasekáme na tenučké rezančeky. Mrkvu a cibuľu nakrájame na čo najtenšie kolieska. Všetko je potrebné pripraviť si vopred, aby ste mohli potom rýchlo pracovať.

Zmiešame približne po polievkovej lyžici sójovej omáčky, rybacej, octu s cca 50 ml vody a trochou solamylu.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme, kým sa nezatiahne. Potom mäso z panvice vyberieme, dáme do nej trochu oleja a opečieme na ňom všetku nachystanú zeleninu. Minútku ju budeme opekať a potom ju podlejeme pripravenou ochutenou vodou. Stále miešame, aby sa zelenina dobre ochutila a omáčka sa zredukovala. Vrátime do panvice opečené mäso, premiešame a môžeme podávať, ako inak, s ryžou.

Teryiaki losos

Potrebujeme: filety z lososa, kúsok zázvoru, čili papričku, sójovú omáčku, hnedý cukor, nastrúhanú kôru a šťavu z limetky, olej, sezamové semienka

Postup: Začneme prípravou teryiaki omáčky. Do kastróla dáme asi 4 PL hnedého cukru, prilejeme 6 PL horúcej vody a začneme zohrievať. Keď sa cukor roztopí, pridáme nastrúhaný zázvor a nasekanú čili papričku. Povaríme a keď začne mať zmes konzistenciu sirupu, zložíme ju z ohňa a pridáme asi 4 PL sójovej omáčky, limetkovú kôru a šťavu.

Lososa nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. Najskôr kožou dole, potom zo všetkých strán. Potom rybu zalejeme omáčkou, podusíme asi 2-3 minúty, kým sa losos obalí a odstavíme. Na záver posypeme sezamom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 19 161
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 11 762
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 957
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 088
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 820
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 749
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 673
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 173
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 457
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 399

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pozrite si svätenie jedál v Dóme svätej Alžbety

Tradičný obrad si nenechali ujsť stovky ľudí.

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Zranenú ženu previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Marek Maďarič

Opozícia prestáva vidieť rozdiel medzi Kollárom a Kotlebom (píše Marek Maďarič)

Vyháňať za okraj každého, kto sa mi nepodobá, nemá nič s demokraciou.

Boris Kollár.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop