Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom rýchlu áziu: Teryiaki losos, smažené rezance, minútkové mäso

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Smažené kuracie rezance

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, balenie čínskych rezancov, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 biela paprika, 1/2 hrubostennej červenej papriky, 2 čili papričky, 2 cm zázvoru, 1 PL čínskej sójovej omáčky, 1 PL zemiakového škrobu, 3 PL oleja, 1 PL medu, soľ

Postup: Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky, ďumbier a papriky na tenké rezance a cesnak a čili papričky na drobné kocky. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a obaľte v zemiakovom škrobe. Rezance uvarte podľa návodu na obale, zlejte ich a nechajte odkvapkať. Vo woku alebo panvici rozohrejte olej a vhoďte doň kúsky mäsa. Prudko opražte a vyberte bokom. Do panvice vsypte zeleninu a opekajte kým nie je cibuľa sklovitá. Vyberte zeleninu bokom a nakoniec vhoďte do panvice odkvapkané rezance a smažte ich približne 2 minúty na prudkom ohni. Do rezancov pridajte sójovú omáčku a soľ. Nakoniec primiešajte i mäso a zeleninu. Dochuťte medom a soľou a servírujte.

Čínske minútkové mäso

Potrebujeme: buď bravčové karé, panenku alebo kuracie prsia, 1 PL bieleho vína, soľ, čínske korenie piatich vôní, polovicu mladej cukety, 1 mrkvu, jarnú cibuľu aj s vňaťou, trochu sójovej omáčky, trochu rybacej omáčky, lyžička ryžového octu, trochu solamylu, olej

Postup: Mäso nakrájame na čo najtenšie rezance, mali by mať asi tak 3 milimetre. Potom ho zmiešame s korením, soľou a lyžicou bieleho vína a necháme chvíľu pri izbovej teplote postáť. Zatiaľ umyjeme cuketu a nakrájame ju pozdĺžne na čo najtenšie plátky a tie potom po šírke nasekáme na tenučké rezančeky. Mrkvu a cibuľu nakrájame na čo najtenšie kolieska. Všetko je potrebné pripraviť si vopred, aby ste mohli potom rýchlo pracovať.

Zmiešame približne po polievkovej lyžici sójovej omáčky, rybacej, octu s cca 50 ml vody a trochou solamylu.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme, kým sa nezatiahne. Potom mäso z panvice vyberieme, dáme do nej trochu oleja a opečieme na ňom všetku nachystanú zeleninu. Minútku ju budeme opekať a potom ju podlejeme pripravenou ochutenou vodou. Stále miešame, aby sa zelenina dobre ochutila a omáčka sa zredukovala. Vrátime do panvice opečené mäso, premiešame a môžeme podávať, ako inak, s ryžou.

Teryiaki losos

Potrebujeme: filety z lososa, kúsok zázvoru, čili papričku, sójovú omáčku, hnedý cukor, nastrúhanú kôru a šťavu z limetky, olej, sezamové semienka

Postup: Začneme prípravou teryiaki omáčky. Do kastróla dáme asi 4 PL hnedého cukru, prilejeme 6 PL horúcej vody a začneme zohrievať. Keď sa cukor roztopí, pridáme nastrúhaný zázvor a nasekanú čili papričku. Povaríme a keď začne mať zmes konzistenciu sirupu, zložíme ju z ohňa a pridáme asi 4 PL sójovej omáčky, limetkovú kôru a šťavu.

Lososa nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. Najskôr kožou dole, potom zo všetkých strán. Potom rybu zalejeme omáčkou, podusíme asi 2-3 minúty, kým sa losos obalí a odstavíme. Na záver posypeme sezamom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop