Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom bez mäsa: Zemiakový koláč s tuniakom, cícerová sviečková

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cícerová sviečková

Potrebujeme: pohár cíceru (2 dl), koreňovú zeleninu, aká sa zvykne používať pri klasickej sviečkovej – teda mrkva, petržlen, zeler, prípadne hotovú mrazenú zmes pod sviečkovú, 1 cibuľu, olej, kyslú smotanu, soľ, horčicu, citrón, cukor, sódu bikarbónu

Postup: Cícer cez noc namočíme vo väčšej nádobe, keďže svoj objem takmer zdvojnásobí. Vodu zlejeme a varíme v čerstvej, s lyžičkou sódy bikarbóny domäkka asi 30 min. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu. Chvíľu restujeme, podlejeme horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom a dusíme. K mäkkej zelenine pridáme polovicu vareného cíceru, kyslú smotanu a rozmixujeme. Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Podávame s cestovinami a zvyšným uvareným cícerom.

Skryť Vypnúť reklamu

Zemiakový koláč s tuniakom

Potrebujeme: Na cesto: 400 g zemiakov, 25 g masla, 6 PL hladkej múky. Na náplň: 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 1 konzervu kvalitného tuniaka v oleji, 50 g sterilizovanej kukurice, 150 ml mlieka, 3 vajíčka, 50 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky, uvaríme domäkka, scedíme a roztlačíme na kašu. Pridáme maslo a múku a spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na dobre pomúčenej doske a prenesieme do okrúhlej koláčovej formy alebo na plech na pizzu tak, aby okraje prevyšovali dno. Popicháme povrch cesta vidličkou a dáme na 20 minút piecť do vyhriatej rúry. Medzitým na panvici zohrejeme olej z tuniaka, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku a 5 minút smažíme na miernom ohni. Zmes rovnomerne nanesieme na upečený korpus, pridáme kúsky tuniaka, kukuricu a celý koláč zalejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom. Povrch dosolíme, dokoreníme a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 20 minút alebo kým náplň nestuhne.

Skryť Vypnúť reklamu

Hubovo-zemiakové placky

Potrebujeme: 400 g sušených alebo mrazených húb, 400 g zemiakov, 4 PL hladkej múky, 2 vajíčka, 2 PL strúhanky, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, majoránku, rascu, soľ, mleté čierne korenie, olej na smaženie

Postup: Sušené huby vopred namočíme. Ošúpané zemiaky najemno nastrúhame, vyžmýkame z nich šťavu a primiešame vajíčka, múku, strúhanku, prelisovaný cesnak a nakrájané huby a cibuľu. Nakoniec pridáme majorán, soľ a mleté čierne korenie. Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré vysmažíme z každej strany dozlatista. Servírovať ich môžeme s kyslou smotanou.

Ak sa bojíte, že príprava placiek je na huby prikrátka, môžete si ich pred pridaním do cesta povariť v osolenej vode alebo podusiť na cibuľke.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  2. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  3. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  4. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  6. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  7. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. Legislative intention - recodification of the corporate law
  2. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  6. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  7. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  8. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  9. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  10. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 410
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 485
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 132
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 686
  5. Po Slovensku na motorke 6 770
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 382
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 921
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 780
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 3 569
  10. Crème de la crème po slovensky 3 180
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

4. marec 2020. Igor Matovič a Boris Kollár na tlačovej konferencii po spoločnom rokovaní po voľbách do Národnej rady SR 2020.

Čo ukázal viac ako rok vládnutia so Sme rodina?


12 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Variant delta príde aj na Slovensko.


a 2 ďalší 6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop