Zelené smoothie na štíhlu líniu
Potrebujeme: 1/2 š kokosovej vody, 1/2 š bieleho jogurtu (voliteľné), 2 š kelu, 1/2 uhorky, 1/2 avokáda, šťava z 1/2 citróna, 1/8 šl kajenskej papriky
Postup: Všetky ingrediencie spoločne rozmixujeme dohladka.
Spaľovač tukov
Potrebujeme: 2 š špenátu, 14 š čerstvých mätových lístkov, 1 š vylúhovaného a vychladeného zeleného čaju, 2 nakrájané stopkové zelery, 1 veľký grep – olúpaný a zbavený kôstok, 2 š mrazeného ananásu, 1/2 veľkého avokáda, 1/8 čl kajenskej papriky (voliteľné)
Postup: Najprv si v mixéri posekáme najemno špenát, mätu a zeler, zaliate zeleným čajom. K vzniknutému pyré pridáme všetky zvyšné ingrediencie a opäť vymixujeme dohladka.
Poznámka: Tenká šupka z grepu je na chuť dosť horká, čo sa môže odraziť aj na celkovej chuti nápoja. Odporúčame ju preto pred mixovaním z grepu odstrániť.
Šťastné zelené smoothie
Potrebujeme: 1 dozretý banán, 1/2 š manga, 1/2 š ananásu, 1 š vody, 1 š čerstvého špenátu
Postup: Do mixéra dáme špenát a vodu. Pri meraní špenátu dávame pozor, aby sme ho do šálky dobre natlačili. Vymixujeme ho dohladka, kým nám nezostane zo zmesi zelená voda. Potom pridáme ananás, mango a banán. Opäť mixujeme, až kým nezmiznú všetky kúsky a smoothie nie je krémovo hladké.
Variácia: Ak nie ste fanúšikom banánu, pokojne ho z receptu vynechajte a vymeňte za 1/4 avokáda, ktoré dodá nápoju hladkú textúru, prípadne pridajte do zmesi dvakrát viac manga.
Ružový plameniak
Potrebujeme: 1 š čerstvého špenátu, 1 š mandľového mlieka, 1 š jahôd, 1/2 š manga
Postup: Do mixéra najprv dáme špenát a mlieko, ktoré spolu vymixujeme dohladka. Pridáme potom zvyšné suroviny a opäť vymiešame.
Tip: Použite aspoň jeden druh ovocia zmrazený. Nápoju pridáte na hustote a ako chladený aj lepšie osvieži.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.