Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Chutné smoothie, skúste aj spaľovač tukov či ružového plameniaka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zelené smoothie na štíhlu líniu

Potrebujeme: 1/2 š kokosovej vody, 1/2 š bieleho jogurtu (voliteľné), 2 š kelu, 1/2 uhorky, 1/2 avokáda, šťava z 1/2 citróna, 1/8 šl kajenskej papriky

Postup: Všetky ingrediencie spoločne rozmixujeme dohladka.

Spaľovač tukov

Potrebujeme: 2 š špenátu, 14 š čerstvých mätových lístkov, 1 š vylúhovaného a vychladeného zeleného čaju, 2 nakrájané stopkové zelery, 1 veľký grep – olúpaný a zbavený kôstok, 2 š mrazeného ananásu, 1/2 veľkého avokáda, 1/8 čl kajenskej papriky (voliteľné)

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Najprv si v mixéri posekáme najemno špenát, mätu a zeler, zaliate zeleným čajom. K vzniknutému pyré pridáme všetky zvyšné ingrediencie a opäť vymixujeme dohladka.

Poznámka: Tenká šupka z grepu je na chuť dosť horká, čo sa môže odraziť aj na celkovej chuti nápoja. Odporúčame ju preto pred mixovaním z grepu odstrániť.

Šťastné zelené smoothie

Potrebujeme: 1 dozretý banán, 1/2 š manga, 1/2 š ananásu, 1 š vody, 1 š čerstvého špenátu

Postup: Do mixéra dáme špenát a vodu. Pri meraní špenátu dávame pozor, aby sme ho do šálky dobre natlačili. Vymixujeme ho dohladka, kým nám nezostane zo zmesi zelená voda. Potom pridáme ananás, mango a banán. Opäť mixujeme, až kým nezmiznú všetky kúsky a smoothie nie je krémovo hladké.

Variácia: Ak nie ste fanúšikom banánu, pokojne ho z receptu vynechajte a vymeňte za 1/4 avokáda, ktoré dodá nápoju hladkú textúru, prípadne pridajte do zmesi dvakrát viac manga.

SkryťVypnúť reklamu

Ružový plameniak

Potrebujeme: 1 š čerstvého špenátu, 1 š mandľového mlieka, 1 š jahôd, 1/2 š manga

Postup: Do mixéra najprv dáme špenát a mlieko, ktoré spolu vymixujeme dohladka. Pridáme potom zvyšné suroviny a opäť vymiešame.

Tip: Použite aspoň jeden druh ovocia zmrazený. Nápoju pridáte na hustote a ako chladený aj lepšie osvieži.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu