Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Slepačí vývar s kuskusom, chrumkavé teľacie rezne, sladké uzlíky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slepačí vývar s kuskusom

Potrebujeme: kuracie trupy, prípadne iné časti kuriatka, menšiu cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, kus zeleru, 1 sladký zemiak, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, cca ½ šálky kuskusu, petržlenovú vňať, štipku tymianu

Postup: Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Potom zeleninu posypeme trochou tymianu, premiešame a zalejeme vodou. Vložíme kuracie mäso, osolíme, okoreníme a varíme tradičným spôsobom.

Tesne pred koncom, keď už polievka naberie chuť a vôňu a vývar bude dostatočne silný, z nej vyberieme kuracie trupy, z ktorých oberieme mäso a vrátime ho späť do polievky a vsypeme do hrnca kuskus. Varíme asi desať minút, potom polievku odstavíme, dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Treba mať však na pamäti, že potrebujeme dostatočne veľký hrniec a dostatok vývaru, lebo kuskus zväčšuje svoj objem.

SkryťVypnúť reklamu

Teľacie v syrovej kôrke

Potrebujeme: 800 g teľacieho karé, 2 väčšie cibule, 3 PL strúhanky, strúhaný parmezán, soľ, 150 g mrkvy, 1 väčšiu hlávku cesnaku, 150 g petržlenu, mleté čierne korenie, 300 ml mäsového vývaru

Postup: Teľacie karé odblaníme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvicu dáme olej a mäso, opečieme, preložíme do pekáča, podlejeme polovicou mäsového vývaru, prikryjeme a pečieme 20 minút.

Potom odkryjeme a pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, mäso potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme zvyšným vývarom, zakryjeme a pečieme domäkka. Počas pečenia podlievame výpekom. Zatiaľ si zmiešame parmezán so strúhankou a tesne pred dopečením túto zmes navrstvíme na mäso a necháme zapiecť.

Ananásové uzlíky

Potrebujeme: 125 g masla, 125 g práškového cukru, štipku soli, 2 lyžice rumu, 3 vajcia, 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g kandizovaného ananásu

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zmäknuté maslo, cukor, soľ a rum vymiešame do peny, po jednom pridáme vajcia a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme na 30 min. do chladničky. Potom do cesta zapracujeme nadrobno narezané kúsočky ananásu. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a radielkom alebo nožom režeme pásy 15 x 2 cm. Z každého pásu urobíme jednoduchý uzol (raz previažeme). Uzlíky vyprážame vo fritéze alebo vo vyššej vrstve tuku (ako šišky). Hotové necháme odkvapkať od tuku a posypeme práškovým cukrom.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba
  2. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  3. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  4. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl
  5. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom
  6. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  7. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  8. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  1. Dajte zabrať mozgu. V predaji je nové vydanie Tréningu pamäti
  2. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba
  3. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  4. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  5. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl
  6. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom
  7. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  8. Invázne rastliny ako superpotraviny
  1. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl 9 081
  2. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom 5 391
  3. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 5 055
  4. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 2 241
  5. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 2 228
  6. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 2 213
  7. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 1 575
  8. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár 1 481
  1. Vladimír Bojničan: Falošní mierotvorcovia a ruská agresia: Biblia, dogma a realita
  2. Emil Sútor : 5 vecí, ktoré by si mal vedieť predtým, ako pôjdeš voliť na Slovensku
  3. Martin Kresák: Minimálna mzda 915 €: v Bratislave pohoda, v Gelnici pohroma
  4. Michal Jelinek: Thajsko bez mora. ENP
  5. Ľuboslav Farkaš: Richard Sulík nebude na kandidátke
  6. Ján Lopušek: Predikcia pre Malého Sulíka
  7. Irena Šimuneková: Slovenský raj - roklina Suchá Belá
  8. Rastislav Puchala: To je prezident, ako sa patrí
  1. Martin Fronk: Objavil som kúpalisko za 2 eurá 82 963
  2. Ivan Čáni: Smer SSD sa definitívne sám spláchol na úplné morálne a ľudské dno, odkiaľ sa už nedá vynoriť. 13 418
  3. Martin Fronk: Divín: Obec, kde sa sprievodkyne červenajú a umenie visí aj na stenách, nielen vo vzduchu 9 521
  4. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná. 9 186
  5. Michael Achberger: Supermarketové pasce: 10 "fitness" výrobkov, po ktorých priberáte 6 556
  6. Věra Tepličková: Rýchla chôdza možno už len s evidenčným číslom 6 541
  7. Juraj Kumičák: Najväčšia tanková bitka v dejinách 6 177
  8. Grácz Ján: Krátky oznam pre všetkých národovcov. 6 159
  1. Radko Mačuha: Politika, pred ktorou musia utekať už aj "dezoláti".
  2. Věra Tepličková: Maličkosti z temperamentovej poradne:Trump a Putin? Dva absolútne odlišné svety
  3. Marcel Rebro: Putinova "obrana" ruskojazyčných Ukrajincov pred "vyvražďovaním": vyvražďuje ich sám
  4. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná.
  5. Marcel Rebro: Rusofili nás posielajú na ukrajinský front. Ideme. Už zajtra. A radi
  6. Marcel Rebro: Summit na Aljaške: Trumpova show, Putinova propaganda, Ukrajina bokom
  7. Roman Kebísek: Slovák Pilárik vybudoval r. 1679 v Nemecku kostol pre exulantov. Stojí dosiaľ
  8. Věra Tepličková: Gruzínci sú už z obliga, za všetko teraz môžu Plaváková a Šimečka
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu