Korzár logo Korzár
Štvrtok, 6. október, 2022 | Meniny má Natália

Varíme s Korzárom: Slepačí vývar s kuskusom, chrumkavé teľacie rezne, sladké uzlíky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slepačí vývar s kuskusom

Potrebujeme: kuracie trupy, prípadne iné časti kuriatka, menšiu cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, kus zeleru, 1 sladký zemiak, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, cca ½ šálky kuskusu, petržlenovú vňať, štipku tymianu

Postup: Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Potom zeleninu posypeme trochou tymianu, premiešame a zalejeme vodou. Vložíme kuracie mäso, osolíme, okoreníme a varíme tradičným spôsobom.

Tesne pred koncom, keď už polievka naberie chuť a vôňu a vývar bude dostatočne silný, z nej vyberieme kuracie trupy, z ktorých oberieme mäso a vrátime ho späť do polievky a vsypeme do hrnca kuskus. Varíme asi desať minút, potom polievku odstavíme, dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Treba mať však na pamäti, že potrebujeme dostatočne veľký hrniec a dostatok vývaru, lebo kuskus zväčšuje svoj objem.

SkryťVypnúť reklamu

Teľacie v syrovej kôrke

Potrebujeme: 800 g teľacieho karé, 2 väčšie cibule, 3 PL strúhanky, strúhaný parmezán, soľ, 150 g mrkvy, 1 väčšiu hlávku cesnaku, 150 g petržlenu, mleté čierne korenie, 300 ml mäsového vývaru

Postup: Teľacie karé odblaníme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvicu dáme olej a mäso, opečieme, preložíme do pekáča, podlejeme polovicou mäsového vývaru, prikryjeme a pečieme 20 minút.

Potom odkryjeme a pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, mäso potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme zvyšným vývarom, zakryjeme a pečieme domäkka. Počas pečenia podlievame výpekom. Zatiaľ si zmiešame parmezán so strúhankou a tesne pred dopečením túto zmes navrstvíme na mäso a necháme zapiecť.

Ananásové uzlíky

Potrebujeme: 125 g masla, 125 g práškového cukru, štipku soli, 2 lyžice rumu, 3 vajcia, 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g kandizovaného ananásu

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zmäknuté maslo, cukor, soľ a rum vymiešame do peny, po jednom pridáme vajcia a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme na 30 min. do chladničky. Potom do cesta zapracujeme nadrobno narezané kúsočky ananásu. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a radielkom alebo nožom režeme pásy 15 x 2 cm. Z každého pásu urobíme jednoduchý uzol (raz previažeme). Uzlíky vyprážame vo fritéze alebo vo vyššej vrstve tuku (ako šišky). Hotové necháme odkvapkať od tuku a posypeme práškovým cukrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slováci a peniaze: Na čo sporíme a koľko investujeme?
  2. 8 najčastejších problémov ústnej dutiny a zubov
  3. Nakúpte pre seba aj pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc
  4. Putinovi hackeri, biznis s krytmi a špekulácie s energiami
  5. Digitálne predplatné SME.sk so zľavou až -52%
  6. Certifikované vzdelávanie pomáha firmám v rozvoji zamestnancov
  7. Hasič vyrába knedle. Denne ich uvarí tisíc a má vypredané
  8. V Žiline projektujú železnice pre Londýn, Austráliu i Čínu
  1. Kedysi boli takéto šóry na práčku PHILCO. Dnes ju môžete VYHRAŤ!
  2. 8 najčastejších problémov ústnej dutiny a zubov
  3. Nakúpte pre seba aj pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc
  4. Riešenie Atosu zachraňuje životy
  5. Nechajte sa zelektrizovať!
  6. Certifikované vzdelávanie pomáha firmám v rozvoji zamestnancov
  7. Putinovi hackeri, biznis s krytmi a špekulácie s energiami
  8. Digitálne predplatné SME.sk so zľavou až -52%
  1. Hasič vyrába knedle. Denne ich uvarí tisíc a má vypredané 21 759
  2. Digitálne predplatné SME.sk so zľavou až -52% 7 796
  3. Notebook s dvomi obrazovkami. Ako dlho si naň budete zvykať? 7 353
  4. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko? 7 292
  5. Nakupovať viac ovocia a zeleniny sa oplatí každý deň 6 013
  6. Dôležitosť duševnej pohody 5 084
  7. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma 3 352
  8. Putinovi hackeri, biznis s krytmi a špekulácie s energiami 2 974

Blogy SME

  1. Teodor Hasala: Vtip o dvoch opilcoch a svete
  2. Anton Kaiser: Zlatomoravecký jarmok
  3. Erik Kriššák: Dotyk rán
  4. Katarína Vanišová: Gólový fenomén opäť úradoval. Bude lepší ako Messi s Ronaldom?
  5. Nicholas Wintzler: Niektoré maľby a zápisky za posledný polrok.
  6. Viktória Holejová: Na zdravie (Slovensko)!
  7. Ján Marton: Vlčanov odkaz potravinovým podvodníkom - poďte, u nás sa Vám nič nemôže stať.
  8. Marián Betík: "Smrť má s nami ľahšiu prácu"
  1. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá 💗 5 572
  2. Matúš Lazúr: Koľko rôznych "dedečkov" s platmi ako minister živíme z našich daní v rôznych organizáciách napojených na štátne peniaze ? 4 847
  3. Ján Valchár: Gratulujeme, 60.000. A ruské tanky dostávajú defekty. 4 803
  4. Ján Valchár: Keď už aj propagandisti plačú... 4 234
  5. Ľuboš Vodička: Krvavá streda v Prešporku 4 053
  6. Miroslav Kocúr: Progresívny fašizmus voči kresťanom? 3 098
  7. Peter Slamenik: Dubák sem, dubák tam. 2 817
  8. Matúš Lazúr: Na retardovaných vodičov platia len retardéry. Pri zastávkach MHD najlepšie také že pri 60-tke im rovno utrhne nápravu. 2 768
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Teodor Hasala: Vtip o dvoch opilcoch a svete
  2. Anton Kaiser: Zlatomoravecký jarmok
  3. Erik Kriššák: Dotyk rán
  4. Katarína Vanišová: Gólový fenomén opäť úradoval. Bude lepší ako Messi s Ronaldom?
  5. Nicholas Wintzler: Niektoré maľby a zápisky za posledný polrok.
  6. Viktória Holejová: Na zdravie (Slovensko)!
  7. Ján Marton: Vlčanov odkaz potravinovým podvodníkom - poďte, u nás sa Vám nič nemôže stať.
  8. Marián Betík: "Smrť má s nami ľahšiu prácu"
  1. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá 💗 5 572
  2. Matúš Lazúr: Koľko rôznych "dedečkov" s platmi ako minister živíme z našich daní v rôznych organizáciách napojených na štátne peniaze ? 4 847
  3. Ján Valchár: Gratulujeme, 60.000. A ruské tanky dostávajú defekty. 4 803
  4. Ján Valchár: Keď už aj propagandisti plačú... 4 234
  5. Ľuboš Vodička: Krvavá streda v Prešporku 4 053
  6. Miroslav Kocúr: Progresívny fašizmus voči kresťanom? 3 098
  7. Peter Slamenik: Dubák sem, dubák tam. 2 817
  8. Matúš Lazúr: Na retardovaných vodičov platia len retardéry. Pri zastávkach MHD najlepšie také že pri 60-tke im rovno utrhne nápravu. 2 768
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu