Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom polievky: Z pečených zemiakov, batátová, brokolicovo-mrkvová

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polievka z pečených zemiakov

Potrebujeme: 5-6 zemiakov, olivový olej, soľ, korenie, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, maslo, hladkú múku, kurací vývar, smotanu na varenie

Postup: Celé zemiaky aj so šupkou umyjeme, osušíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý z nich potrieme olivovým olejom, osolíme ich, okoreníme a dáme piecť pri teplote 220 stupňov asi na 40 minút. Po upečení zemiaky ošúpeme, dáme do misky a popučíme ich.

Potom v hrnci zohrejeme trochu oleja a osmažíme na ňom cibuľu a pretlačený cesnak. Keď chytia zlatistú farbu, pridáme kúsok masla a potom aj 1 PL hladkej múky. Chvíľku restujeme a vlejeme pol litra kuracieho vývaru. Potom pridáme popučené pečené zemiaky, smotanu, podľa potreby osolíme a okoreníme a dovaríme.

SkryťVypnúť reklamu

Brokolicová polievka s mrkvou

Potrebujeme: 1 brokolicu, 2 mrkvy, maslo, menšiu cibuľu, hladkú múku, 1 smotanu na varenie a rovnaké množstvo mlieka, zeleninový vývar, tvrdý syr, napríklad čedar

Postup: Brokolicu očistíme a nakrájame na malé ružičky, mrkvu nakrájame na malé kolieska, alebo nahrubo nastrúhame. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu. Potom pridáme asi 2 PL hladkej múky, dobre premiešame a po chvíľke prilejeme vývar, potom aj smotanu a mlieko a vložíme do hrnca brokolicu a mrkvu, Zakryjeme a varíme asi 15 minút. Na záver pridáme strúhaný syr, premiešame a podávame.

Batátová polievka so slaninou

Potrebujeme: 3 veľké sladké zemiaky, plátky anglickej slaniny, maslo, menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, kurací vývar, soľ, mleté čierne korenie, škoricu, kajenské korenie a javorový sirup

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Na plech poukladáme plátky slaniny a dáme ju upiecť do rúry. Keď bude upečená, papierovým obrúskom odsajeme tuk a slaninu z oboch strán potrieme javorovým sirupom. Keď vychladne, pokrájame ju na malé kúsky a odložíme na záverečnú úpravu polievky. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu a pretlačený zemiak. Potom pridáme očistené a na kocky pokrájané sladké zemiaky. Zalejeme ich kuracím vývarom a varíme, kým nezmäknú. Potom ich osolíme, okoreníme a pridáme aj polovicu malej lyžičky škorice a štipku kajenského korenia. Premiešame, potom polievku rozmixujeme a podávame s opečenými kúskami slaniny.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 224
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 891
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 887
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 770
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 092
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu