Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rýchlovky podľa Jamieho Olivera: Kurča na harisse, omáčka na pizzu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiaková omeleta s chorizom

Potrebujeme: 3 menšie šalátové zemiaky, morskú soľ, čerstvo namleté čierne korenie, 6 veľkých vajec, olivový olej, 2 malé chorizo klobásy, čerstvý rozmarín, 2 šalotky, šťavu z jedného citrónu, veľký zväzok petržlenovej vňate

Postup: Predhrejte si rúru na plný výkon alebo rozpášte gril.

Ošúpané a na polkolieska nakrájané zemiaky dajte do menšieho kastróla, zalejete ich vodou, osoľte a uvarte.

Keď budú mäkké, nie prevarené sceďte ich cez sitko a nechajte odkvapkať.

Vo väčšej mise rozšľahajte vajíčka vidličkou, poriadne ich osoľte, okoreňte a nechajte ich pripravené bokom.

SkryťVypnúť reklamu

Rozpáľte panvicu vhodnú aj do rúry a šplechnite na ňu olivový olej. Pridajte na kolieska nakrájané chorizo a prevarené zemiaky.

Po pár minútach, keď sa klobáska pekne opečie a pustí ten krásne voňavý tuk a zemiaky budú chrumkavé a dozlatista upečené vyberte ich deravou vareškou a dajte bokom.

Do rozpáleného tuku na panvici vhoďte nasekaný rozmarín a hneď k nemu vlejte rozšľahané vajíčka.

Pridajte k nim zemiaky a chorizo a zľahka zamiešajte. Potom vložte panvicu do rúry a počkajte, kým chytí peknú zlatú farbu.

Kým sa omeleta upečie dajte do misky na jemné prúžky nakrájané šalotky s citrónovou šťavou, soľou, korením a olivovým olejom.

Prstami premiešajte šalotky s dressingom aby zmäkli a potom ich zmiešajte s nahrubo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Servírujte tak, že trochu šalátu dáte na nakrájanú omeletu.

Rýchla paradajková omáčka

Potrebujeme: 4 strúčiky cesnaku, zväzok čerstvej bazalky, 3 plechovky nakrájaných lúpaných paradajok, morskú soľ, čerstvo namleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu a dajte do nej asi 2 PL olivového oleja. Pridajte cesnak nakrájaný na tenké plátky, trochu potraste panvicu a akonáhle začne cesnak chytať jemne zlatistú farbu, pridajte k nemu otrhané lístky bazalky a konzervované celé paradajky aj s nálevom.

Drevenou vareškou paradajky čo najviac rozpučte, omáčku ochuťte soľou a korením.

Hneď, ako s začne zmes na panvici variť, zložte ju z ohňa a omáčku prepasírujte cez jemné sitko do misky. Dbajte na to, aby ste drevenou vareškou pretlačili cez sitko čo najviac dužiny, nezabudnite na spodok sitka.

SkryťVypnúť reklamu

Prelejte omáčku z misy späť do panvice a na miernom ohni ju nechajte asi päť minút prebublávať, aby sa chute skoncentrovali.

Omáčka je hotová vtedy, keď má tú správnu konzistenciu na natieranie na pizzu.

V čistých zaváraninových pohároch ju môžete uchovávať v chladničke asi týždeň, dá sa aj zamraziť a to v menších dávkach, aby si ste si rozmrazili vždy toľko, koľko práve potrebujete.

Kurča na harisse

Potrebujeme: 4 rôznofarebné papriky, 2 červené cibule, 1 celé kurča, 4 vrchovaté lyžičky ružovej harissy, čerstvú mätu, červený vínny ocot, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Papriky zbavte semienok a natrhajte ich na veľké kúsky, cibuľu ošúpte, rozkrojte na štvrtinky, rozdeľte na jednotlivé plátky a dajte do pekáča.

Veľkým ostrým nožom rozkrojte chrbát kurčaťa tak, aby ste ho mohli rozložiť naplocho. Do stehien urobte hlbšie zárezy.

Harisu, soľ, korenie a červený vínny ocot dobre premiešajte a zmesou potrite kurča tak, aby sa dostala do všetkých záhybov a kútikov kurčaťa.

Kurča položte na zeleninu a všetko pečte 50 minút, alebo až kým nebude pekne vypečené a prepečené. Pred servírovaním natrhajte na vrch lístky mäty.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 9 561
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 736
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 102
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 4 312
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 226
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 640
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 616
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 142
  1. Milan Resutík: Romantika vraždenia
  2. Anna Miľanová: Myslím, ľudia, sme determinovaní lokálne, telesne-spoločensky a preto nemáme vlohy pre hocijakú prácu!
  3. Ivan Hejda: Milé naše reštaurácie, neservírujte mi prosím vriacu polievku!
  4. Štefan Šturdzík: Vojna ktorá nemala byť teraz speje do kritického bodu.
  5. Viktor Pamula: Gusto nie je podľa môjho gusta
  6. Irena Šimuneková: Čriepky z Anglicka - Newbury
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 100
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 13 069
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 180
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 854
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 806
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 855
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 5 794
  8. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 5 548
  1. Tupou Ceruzou: Pandemická
  2. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  3. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  4. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  5. Tupou Ceruzou: Krížovka
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  7. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  8. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Milan Resutík: Romantika vraždenia
  2. Anna Miľanová: Myslím, ľudia, sme determinovaní lokálne, telesne-spoločensky a preto nemáme vlohy pre hocijakú prácu!
  3. Ivan Hejda: Milé naše reštaurácie, neservírujte mi prosím vriacu polievku!
  4. Štefan Šturdzík: Vojna ktorá nemala byť teraz speje do kritického bodu.
  5. Viktor Pamula: Gusto nie je podľa môjho gusta
  6. Irena Šimuneková: Čriepky z Anglicka - Newbury
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 100
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 13 069
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 180
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 854
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 806
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 855
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 5 794
  8. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 5 548
  1. Tupou Ceruzou: Pandemická
  2. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  3. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  4. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  5. Tupou Ceruzou: Krížovka
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  7. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  8. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu