Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Stačí pekáč, kuracie stehná a tri rýchle večere sú hotové

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Nivové stehná

Potrebujeme: dolné kuracie stehná – počet podľa počtu hladošov, zemiaky, mrkvu, anglickú slaninu, syr s modrou plesňou, napríklad Nivu, sladkú smotanu, cibuľu, cesnak, kari korenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na rovnako hrubé plátky a poukladáme do pekáča, ktorý sme predtým pokvapkali olejom. Osolíme ich a okoreníme.

Na zemiaky dáme očistenú a na pásiky nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu.

Potom nasledujú kuracie stehná, ktoré je tiež potrebné osoliť a okoreniť a posypať kari korením

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hrubšiu vrstvu postrúhanej Nivy.

Všetko zalejeme smotanou a upečieme v rúre.

Španielske kurča

Potrebujeme: Kuracie stehná, ktoré môžeme rozdeliť na horné a dolné, biele fazule v plechovke, zelené olivy bez kôstky, olivový olej, mletú údenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, čili papričku, 1 mrkvu, tymian, konzervované krájané paradajky, červený vinný ocot

Postup: Na rozpálenom oleji v panvici osmažíme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.

Pridáme nasekanú čili papričku a mrkvu nakrájanú na kocky, trochu ich orestujeme a vylejeme konzervu paradajok.

Všetko dochutíme tymianom, korením, soľou a omáčku chvíľku povaríme, kým sa trochu nezredukuje. Potom pridáme asi dve deci smotany a už len necháme zovrieť.

SkryťVypnúť reklamu

Ak máme radi hladkú omáčku, môžeme ju dať do mixéra a rozmixovať dohladka.

Kuracie stehná uložíme do pekáča, posypeme ich údenou paprikou, soľou aj korením, pridáme fazuľky a olivy a všetko zalejeme omáčkou.

Dáme odkryté do rúry a upečieme.

Stehienka s tekvicou

Potrebujeme: kuracie stehná, dijonskú horčicu, olej, balzamikový ocot, 2 strúčiky cesnaku, rozmarín, maslovú tekvicu (dá sa pokojne nahradiť batátmi), 2 PL javorového sirupu, soľ, korenie

Postup: Z horčice, olivového oleja, zopár kvapiek octu, pretlačeného cesnaku a rozmarínu pripravíme marinádu, ktorou polejeme stehná a necháme ich marinovať.

Zatiaľ pripravíme tekvicu – zbavíme ju jadierok a nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do misky a polejeme javorovým sirupom a olejom.

Tekvicu poukladáme na časť plechu, ktorý je dobré vystlať papierom na pečenie alebo alobalom.

SkryťVypnúť reklamu

Na druhú časť plechu poukladáme marinované stehná.

Použiť môžeme aj menšiu zapekaciu misu a v tom prípade tekvicu či batáty nakrájame na kocky a stehná poukladáme na ne.

Všetko dobre osolíme a okoreníme a upečieme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 419
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 880
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 770
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 229
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 760
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 073
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu