Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom karé na tri spôsoby: Pastierske, plátky s vínom, zapečené s hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karé zapečené s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, huby (môžu byť šampiňóny, čerstvé alebo sušené lesné hríby) soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, hladkú múku, cherry paradajky, cibuľu, maslo, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, vývar, bobkový list, smotanu, nové korenie

Postup: Plátky karé naklepeme, nakrojíme blanky na okrajoch, osolíme, okoreníme a trochu obalíme v múke.

Opečieme ich na troche rozohriateho oleja a poukladáme do zapekacej misy.

Vo výpeku opečieme nakrájané huby. Ak používame sušené, mali by sme ich vopred namočiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme ich, okoreníme a potom ich navrstvíme na pripravené mäso.

Do panvice teraz pridáme trochu masla a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Poprášime ju hladkou múkou, urobíme svetlú zápražku.

Pridáme k nej červenú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme ho vývarom, pridáme nové korenie a mleté čierne korenie a chvíľu povaríme.

Omáčku zjemníme smotanou a vylejeme k mäsu a hubám do zapekacej misy.

Všetko zapečieme v rúre pri 180 °C asi 35 minút.

Pastierske rezne

Potrebujeme: bravčové karé, plátky slaniny (môže byť anglická, oravská, alebo aj schwarzvaldská šunka či iný podobný typ), ovčí oštiepok, cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, olej, vývar

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a z oboch strán ich opečieme na troche oleja.

Mäso poukladáme na plech alebo do zapekacej misy a na každé dáme plátok slaniny a na ňu plátok oštiepka.

Skryť Vypnúť reklamu

Vo výpeku osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu a pridáme ju k mäsu.

Podlejeme ho vývarom alebo vodou a dáme dokončiť do rúry.

Karé s hroznom na víne

Potrebuje: bravčové rezne, čerstvé hrozno, cca 2 dl bieleho vína, soľ, hladkú múku, olej, cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, čierne korenie, tymian, bobkový list, paradajkový pretlak, vývar

Postup: Nakrájané bravčové karé naklepeme osolíme a okoreníme a opečieme ho na horúcom oleji. Potom ho preložíme do hrnca.

Na zvyšku oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu, osolíme ju, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, tymian a bobkový list.

Zalejeme ju bielym vínom a keď sa alkohol odparí, prilejeme vývar a trochu paradajkového pretlaku.

Všetko povaríme a cez sitko precedíme k mäsu. Pridáme prekrojené bobuľky hrozna a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 016
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 095
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 851
  4. Po Slovensku na motorke 6 521
  5. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 6 411
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 6 010
  7. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 5 839
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 310
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 231
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 954
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Mestská časť Dargovských hrdinov bude revitalizovať priestor pred gréckokatolíckym kostolom.

Letné práce a investície sa už rozbehli.


a 1 ďalší 2 h
Amfiteáter naplnený na maximum a nové plastové sedadlá.

Od prvého letného premietania uplynulo 56 rokov.


2 h
Konkurencia je silná, kto chce uspieť, musí mať talent a zaujať.

Tanec je šport ako každý iný, aj s nespravodlivými porotcami.


2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Haščák.

Previedol svoj podiel v Pente. Súvisí to so stíhaním?


17. jún
Tréner Štefan Tarkovič.

Slováci stále môžu postúpiť.


Juraj Berzedi 11 h
Mária Vargová a Andrej Poracký

Násilné deti sú neraz samy obeťami.


18. jún
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu máva svojim podporovateľom po zverejnení prvých odhadov v predčasných parlamentných voľbách v Izraeli v centrále jeho strany Jednota (Likud) v  Jeruzaleme v utorok 23. marca 2021.

Proti dlhoročnému premiérovi sa spojili všetci. Krajina však dlho ponesie jeho odkaz.


15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop