Korzár logo Korzár
Sobota, 1. október, 2022 | Meniny má Arnold

Varíme s Korzárom karé na tri spôsoby: Pastierske, plátky s vínom, zapečené s hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karé zapečené s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, huby (môžu byť šampiňóny, čerstvé alebo sušené lesné hríby) soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, hladkú múku, cherry paradajky, cibuľu, maslo, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, vývar, bobkový list, smotanu, nové korenie

Postup: Plátky karé naklepeme, nakrojíme blanky na okrajoch, osolíme, okoreníme a trochu obalíme v múke.

Opečieme ich na troche rozohriateho oleja a poukladáme do zapekacej misy.

Vo výpeku opečieme nakrájané huby. Ak používame sušené, mali by sme ich vopred namočiť.

SkryťVypnúť reklamu

Osolíme ich, okoreníme a potom ich navrstvíme na pripravené mäso.

Do panvice teraz pridáme trochu masla a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Poprášime ju hladkou múkou, urobíme svetlú zápražku.

Pridáme k nej červenú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme ho vývarom, pridáme nové korenie a mleté čierne korenie a chvíľu povaríme.

Omáčku zjemníme smotanou a vylejeme k mäsu a hubám do zapekacej misy.

Všetko zapečieme v rúre pri 180 °C asi 35 minút.

Pastierske rezne

Potrebujeme: bravčové karé, plátky slaniny (môže byť anglická, oravská, alebo aj schwarzvaldská šunka či iný podobný typ), ovčí oštiepok, cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, olej, vývar

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a z oboch strán ich opečieme na troche oleja.

Mäso poukladáme na plech alebo do zapekacej misy a na každé dáme plátok slaniny a na ňu plátok oštiepka.

SkryťVypnúť reklamu

Vo výpeku osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu a pridáme ju k mäsu.

Podlejeme ho vývarom alebo vodou a dáme dokončiť do rúry.

Karé s hroznom na víne

Potrebuje: bravčové rezne, čerstvé hrozno, cca 2 dl bieleho vína, soľ, hladkú múku, olej, cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, čierne korenie, tymian, bobkový list, paradajkový pretlak, vývar

Postup: Nakrájané bravčové karé naklepeme osolíme a okoreníme a opečieme ho na horúcom oleji. Potom ho preložíme do hrnca.

Na zvyšku oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu, osolíme ju, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, tymian a bobkový list.

Zalejeme ju bielym vínom a keď sa alkohol odparí, prilejeme vývar a trochu paradajkového pretlaku.

Všetko povaríme a cez sitko precedíme k mäsu. Pridáme prekrojené bobuľky hrozna a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Atos má „platinovú“ medailu EcoVadis za postoj k udržateľnosti
  2. Notebook s dvomi obrazovkami. Ako dlho si naň budete zvykať?
  3. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?
  4. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma
  5. 5 príkladov, kedy banke nejde len o peniaze
  6. Školy môžu získať podporu pre zelené projekty
  7. Európska noc výskumníkov prináša zážitky s vedou opäť naživo
  8. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil
  1. KOSIT hľadá do svojho tímu ďalších vodičov
  2. Náklady na domácnosť pomôže ušetriť aj kompostér FoodCycler
  3. Notebook s dvomi obrazovkami. Ako dlho si naň budete zvykať?
  4. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma
  5. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?
  6. SITA Slovenská tlačová agentúra zlepšuje dostupnosť služieb
  7. 4 veci, na ktoré si treba dať pozor pri zateplení šikmej strechy
  8. 5 príkladov, kedy banke nejde len o peniaze
  1. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 8 025
  2. Európska noc výskumníkov prináša zážitky s vedou opäť naživo 4 935
  3. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil 4 884
  4. Piešťanská firma ovládla svet zubárskych kresiel 4 590
  5. Digitálne dvojča v Konštrukta-TireTech 3 878
  6. Vyskúšajte vylepšenú aplikáciu SME aj s novou SME Minútou 3 761
  7. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko? 3 654
  8. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať? 2 496

Blogy SME

  1. Lucia Žárska: Zvyšovanie úrokových sadzieb v ČR a SR
  2. Erik Kriššák: William Wordsworth - Blúdim sťa mrak osamelý
  3. Jakub Konečný: UKRAJINA PRIPOJILA 21 RUSKÝCH OBLASTÍ
  4. Adriana Karpinska: Bicyklom po (ne)hodvábnej ceste v Kirgizsku
  5. Peter Slamenik: Dubák sem, dubák tam.
  6. Štefan Vidlár: Hmm...
  7. Ján Valchár: Keď už aj propagandisti plačú...
  8. Ľubor Bystrický: Nemocnice bez lekárov-zem bezľudí
  1. Roman Kebísek: Malý prehľad prepadov Jánošíka, ku ktorým sa priznal 9 785
  2. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny? 7 744
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 6 390
  4. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 669
  5. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 5 556
  6. Ján Valchár: Mohylizácia ruských brancov. Presne podľa plánu. 3 858
  7. Marek Strapko: Irán vs. Rusko 3 410
  8. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá 💗 2 894
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Lucia Žárska: Zvyšovanie úrokových sadzieb v ČR a SR
  2. Erik Kriššák: William Wordsworth - Blúdim sťa mrak osamelý
  3. Jakub Konečný: UKRAJINA PRIPOJILA 21 RUSKÝCH OBLASTÍ
  4. Adriana Karpinska: Bicyklom po (ne)hodvábnej ceste v Kirgizsku
  5. Peter Slamenik: Dubák sem, dubák tam.
  6. Štefan Vidlár: Hmm...
  7. Ján Valchár: Keď už aj propagandisti plačú...
  8. Ľubor Bystrický: Nemocnice bez lekárov-zem bezľudí
  1. Roman Kebísek: Malý prehľad prepadov Jánošíka, ku ktorým sa priznal 9 785
  2. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny? 7 744
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 6 390
  4. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 669
  5. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 5 556
  6. Ján Valchár: Mohylizácia ruských brancov. Presne podľa plánu. 3 858
  7. Marek Strapko: Irán vs. Rusko 3 410
  8. Jana Melišová: Keď sa chce, tak sa dá 💗 2 894
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu