Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom karé na tri spôsoby: Pastierske, plátky s vínom, zapečené s hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karé zapečené s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, huby (môžu byť šampiňóny, čerstvé alebo sušené lesné hríby) soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, hladkú múku, cherry paradajky, cibuľu, maslo, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, vývar, bobkový list, smotanu, nové korenie

Postup: Plátky karé naklepeme, nakrojíme blanky na okrajoch, osolíme, okoreníme a trochu obalíme v múke.

Opečieme ich na troche rozohriateho oleja a poukladáme do zapekacej misy.

Vo výpeku opečieme nakrájané huby. Ak používame sušené, mali by sme ich vopred namočiť.

SkryťVypnúť reklamu

Osolíme ich, okoreníme a potom ich navrstvíme na pripravené mäso.

Do panvice teraz pridáme trochu masla a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Poprášime ju hladkou múkou, urobíme svetlú zápražku.

Pridáme k nej červenú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme ho vývarom, pridáme nové korenie a mleté čierne korenie a chvíľu povaríme.

Omáčku zjemníme smotanou a vylejeme k mäsu a hubám do zapekacej misy.

Všetko zapečieme v rúre pri 180 °C asi 35 minút.

Pastierske rezne

Potrebujeme: bravčové karé, plátky slaniny (môže byť anglická, oravská, alebo aj schwarzvaldská šunka či iný podobný typ), ovčí oštiepok, cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, olej, vývar

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a z oboch strán ich opečieme na troche oleja.

Mäso poukladáme na plech alebo do zapekacej misy a na každé dáme plátok slaniny a na ňu plátok oštiepka.

SkryťVypnúť reklamu

Vo výpeku osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu a pridáme ju k mäsu.

Podlejeme ho vývarom alebo vodou a dáme dokončiť do rúry.

Karé s hroznom na víne

Potrebuje: bravčové rezne, čerstvé hrozno, cca 2 dl bieleho vína, soľ, hladkú múku, olej, cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, čierne korenie, tymian, bobkový list, paradajkový pretlak, vývar

Postup: Nakrájané bravčové karé naklepeme osolíme a okoreníme a opečieme ho na horúcom oleji. Potom ho preložíme do hrnca.

Na zvyšku oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu, osolíme ju, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, tymian a bobkový list.

Zalejeme ju bielym vínom a keď sa alkohol odparí, prilejeme vývar a trochu paradajkového pretlaku.

Všetko povaríme a cez sitko precedíme k mäsu. Pridáme prekrojené bobuľky hrozna a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 938
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 517
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 312
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 794
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner s obhajcom Michalom Mandzákom.

V máji 2023 Kočnera oslobodili a Zsuzsovú odsúdili.


4
Slovenskí hokejisti v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji 2025.

Fínsko dnes zdolalo Slovensko v skupine A na MS v hokeji 2025. Pozrite si priebeh, výsledok, tabuľku a góly.


a 1 ďalší
Gustáv Murín, šéf Slovenského literárneho centra, vyvolal na festivale Svet knihy Praha medzinárodný škandál. Riaditeľ festivali Radovan Auer napísal ministerke kultúry, aby ho už do Česka neposielala.

Murín by nemal reprezentovať spisovateľov ani len v stánku pre zlacnené knihy.


5
Maskovaný gang v Bratislave.

Počet zadržaných nemusí byť konečný.


32

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu