Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom nevšedné polievky: Hovädzia so šampiňónmi, cheeseburgerová

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cheeseburgerová polievka

Potrebujeme: cca 3 plátky slaniny, 1 cibuľu, 2 stonkové zelery, 2 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, mleté hovädzie mäso, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL horčice, 1 paradajka, vývar, strúhaný čedar, 3 PL hladkej múky

Postup: V hrnci osmažíme slaninu, povyberáme ju a dáme na papierovú utierku.

Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájaný zeler a mrkvu a asi 5 minút restujeme.

Potom pridáme cesnak a keď krásne zavonia, príde do hrnca mleté hovädzie mäso. Dobre premiešame, varechou ho rozdrobíme a posypeme trochou hladkej múky.

Keď bude mäso osmažené, pridáme soľ, korenie, horčicu, a nakrájanú paradajku bez šupky.

Dobre premiešame, zalejeme polievku vývarom a varíme asi 10 minút.

Do polievky pridáme asi 2 hrste strúhaného čedaru a dobre rozmiešame.

Varíme, kým sa syr neroztopí a polievka nezhustne na požadovanú konzistenciu.

Podávame s opečenou slaninou, prípadne s krutónmi z pečiva.

Zemiaková polievka trochu inak

Potrebujeme: 1 PL masla, 2 strúčiky cesnaku, hladkú múku, cca 4 veľké zemiaky, soľ, mlieko, čerstvo mleté čierne korenie, strúhaný syr (výborný je čedar), plátky slaniny, zelenú cibuľku a kyslú smotanu na dozdobenie

Postup: V panvici osmažíme slaninu, keď je krehká, vyberieme ju a na papierovej utierke počká na svoj čas.

Do hrnca dáme maslo a opečieme na ňom pretlačený cesnak, ktorý posypeme asi jednou lyžicou múky.

Krátko orestujeme, zalejeme ju mliekom a do mlieka dáme variť na kocky nakrájané zemiaky.

Osolíme ich, okoreníme a za pravidelného miešania varíme, kým zemiaky nebudú mäkké.

Pozor, polievka už začne hustnúť a hrozí pripálenie.

Potom zemiaky popučíme, obyčajným pučidlom. Nemixujeme! Mali by tam zostať malé kúsočky.

Do polievky nasypeme štedrú dávku syra, premiešame, dodáme nasekanú jarnú cibuľku a servírujeme s lyžičkou kyslej smotany a opečeným slaninovým chipsom.

Hovädzia so šampiňónmi

Potrebujeme: Hovädzie mäso, soľ, mleté čierne korenie, cibuľové korenie, hladkú múku, olej, cibuľu, šampiňóny, tymian, hovädzí vývar, smotanu na varenie

Postup: Mäso nakrájame na tenké rezance a dáme do misky. Osolíme, pridáme cibuľové korenie – sušenú cibuľu a posypeme hladkou múkou.

Premiešame a postupne ho opečieme na troche oleja. Nedávame všetko mäso naraz, lebo by sa nám začalo dusiť a nepieklo by sa.

Mäso vyberieme na bok, do výpeku kvapneme trochu oleja a pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Osolíme ju a okoreníme a keď zosklovatie, prihodíme k nej nakrájané šampiňóny.

Všetko posypeme asi 2 lyžicami hladkej múky, podlejeme hovädzím vývarom a varíme.

Keď s voda odparí, vlejeme do polievky smotanu a ešte povaríme, aby sme získali krémovú konzistenciu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  6. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  7. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  8. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 51 060
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 584
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 034
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 967
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 070
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 750
  8. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 736
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 495
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 258

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Most VSS je upchaný, pred dve nehody sa tvoria kolóny

Prejazdu týmto úsekom sa skúste vyhnúť.

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop