Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: steak s kávou a balkánskym syrom, kuracia krémová polievka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Kuracia krémová polievka

Potrebujeme: kuracie trupy na polievku, 2_3 mrkvy, kus zeleru,, 1 cibuľu, muškátový oriešok, soľ, korenie, petržlenovú vňať, rozmarín, vajíčko, smotanu na varenie

Postup: Do osolenej vody dáme variť kuracie trupy s neošúpanou cibuľou, ktorú ale môžeme prekrojiť na polovice.

Nasypeme trochu sušeného, alebo vhodíme kúsok čerstvého rozmarínu a varíme asi trištvrte hodiny až hodinu.

Potom do vývaru pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a povaríme asi 15 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z polievky vyberieme trupy, ak je na nich mäso, oberieme ho a odložíme si bokom.

SkryťVypnúť reklamu

Povyberáme aj zeleninu a tiež si ju na chvíľu odložíme.

Teraz nastal čas na prípravu vajca.

Rozbijeme si ho do misky, vyšľaháme vidličkou a postupne k nemu budeme pridávať po lyžičke polievky, čím sa vajíčko ohreje a keď ho potom pridáme do horúcej polievky, tak sa nezrazí.

Postačia na to asi 3 lyžice polievky, po každej treba vajíčko premiešať.

Hrniec zložíme z ohňa a ohriate vajíčko vlejeme do polievky, ktorú hneď rozmixujeme ponorným mixérom.

Pridáme trochu smotany, vrátime do hrnca mäso a zeleninu, podľa potreby dochutíme a podávame posypanú petržlenovou vňaťou.

Hovädzie steaky s kávou a balkánskym syrom

Potrebujeme: hovädziu sviečkovicu, olivový olej, soľ, pór, maslo, balkánsky syr, instantnú kávu, cibuľu, šampiňóny, smotana 12 %

Postup: Sviečikovicu nakrájame na steaky, osolíme ich a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

V panvici rozpálime olej, osmažíme v ňom na mesiačiky nakrájanú cibuľu a keď začne hnednúť pridáme k nej mäso a opečieme ho z oboch strán.

Dĺžku pečenia zvolíme podľa toho, ako máme radi prepečené steaky.

Hotové mäso odložíme do tepla.

Do výpeku v panvici prilejeme smotanu, dáme tam nastrúhaný balkánsky syr, trochu instantnej kávy a zmes krátko povaríme, aby sa zredukovala na príjemnú omáčku.

V druhej panvici si na masle orestujeme nakrájané šampiňóny a pór.

Mäso podávame so šampiňónmi a preliate omáčkou s ľubovoľnou prílohou.

Gaštany v čokoláde

Potrebujeme: 0,5 kg uvarených gaštanov, 100 práškového cukru, čokoládu na varenie.

Postup: Gaštany, ktoré budeme používať, by mali byť uvarené, ale nie rozvarené. Prelisujeme ich a zmiešame s cukrom.

Vytvoríme husté „cesto“, ktoré vyformujeme do valca a z neho budeme postupne ukrajovať rovnaké kúsky a vyformujeme ich do guľky pripomínajúcej gaštan.

SkryťVypnúť reklamu

Každý takýto gaštan napichneme na špajdľu a namočíme do roztopenej čokolády.

Ak chceme, aby sa bonbóny podobali na skutočné gaštany, nenamočíme ich celé, ale časť okolo špajdle necháme bez čokolády.

Necháme zaschnúť a môžeme podávať.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 125
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 581
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 090
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 223
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 525
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 259
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 233
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 990
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 805
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 062
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 695
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 694
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 732
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 538
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 159
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 990
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 805
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 062
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 695
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 694
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 732
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 538
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 159
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu