Korzár logo Korzár
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom cestoviny trochu inak: S tekvicou, hráškovým pyré, s fazuľou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Tekvicové cestoviny s mäsom

Potrebujeme: Kuracie alebo morčacie prsia, ľubovoľné cestoviny, tekvicu Hokkaido, cibuľu, cesnak, soľ, olej, čierne mleté korenie, čerstvý tymian, kešu oriešky, biele víno, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, parmezán

Postup: Cestoviny dáme variť tradičným spôsobom, do slanej vody.

Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom na kocky nakrájané mäso.

Keď sa zatiahne, pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a kúsky tekvice. Tú najskôr, samozrejme, zbavíme šupky a jadierok.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Osolíme, okoreníme a spoločne restujeme dozlatista.

Potom dáme k mäsu nasekané kešu oriešky, pridáme trochu tymianu a podlejeme bielym vínom a hneď, ako sa alkohol odparí, vlejeme smotanu.

Ak je to potrebné, prilejeme trochu vody, v ktorej sa varia cestoviny, ale pozor na slanosť.

Uvarené cestoviny pridáme k mäsu a tekvici, premiešame a pred podávaním môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Cestoviny s hráškovým pestom

Potrebujeme: Špagety, alebo linguine, čerstvý zelený, alebo mrazený hrášok, cesnak, olej, citrón, soľ, korenie, parmezán

Postup: Hrášok uvaríme v malom množstve vody, scedíme a rozmixujeme na kašu ponorným mixérom. Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, asi dve lyžice olivového oleja a citrónovú šťavu.

Syr nastrúhame nadrobno a väčšiu časť vmiešame do pesta.

Skryť Vypnúť reklamu

Cestoviny uvaríme, scedíme, premiešame s hráškovým pestom a podávame posypané syrom.

Pasta e fagioli – cestoviny s fazuľou

Potrebujeme: cestoviny, konzervu cíceru, 2 konzervy červenej alebo bielej fazule, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, stonkový zeler, mrkvu, slaninu, lúpané paradajky, soľ, korenie, vývar

Postup: V hrnci alebo na panvici ohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Potom pridáme malé kúsky slaniny, aj očistený a na kocky nakrájaný zeler a mrkvu.

Keď je zelenina orestovaná, zalejeme ju lúpanými paradajkami, premiešame a podusíme.

Polovicu fazule rozmixujeme a pridáme do omáčky.

Podlejeme ju vývarom, v prípade potreby osolíme a okoreníme a nakoniec pridáme zvyšok fazule a cíceru.

Omáčku už povaríme len krátko a zmiešame ju s uvarenými cestovinami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 19 836
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 040
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 671
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 17 948
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 988
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 678
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 580
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 332
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 220
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 099
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

12 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop