Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom chlebové variácie – tekvicový, brusnicový, cuketový

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicový chlieb

Potrebujeme: 500 g celozrnnej chlebovej múky, 270 g hladkej múky, 200 g jemne nastrúhanej tekvice, cca 2 ČL soli, trochu cukru, 70 ml vody, rascu, 3 lyžičky sušeného droždia, alebo polovicu kocky čerstvého droždia, 200 ml acidofilného mlieka

Postup: Do teplej vody dáme asi lyžičku cukru a nadrobíme droždie.

Keď nám vykysne, zmiešame ho s múkou, tekvicou, acidofilným mliekom a rascou.

Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

Potom ho dáme na vymastený plech a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Ak máme domácu pekárničku, je to o čosi ľahšie, keďže stačí všetky suroviny vložiť do nádoby a nastaviť príslušný program.

Sladký brusnicový chlieb

Potrebujeme: 1 hrnček celozrnnej múky, prášok do pečiva, soľ, štipka muškátového orieška, 1 hrnček ovsených vločiek, pol hrnčeka medu, štvrť hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 jablko, dve hrste sušených brusníc

Postup: Vymiešame vajíčka s mliekom, olejom a medom.

Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľ, muškátovým orieškom a ovsenými vločkami.

Do cesta vmiešame na malé kocky nakrájané jablká a brusnice, jemne premiešame a vylejeme do formy na biskupský chlebík vystlaný papierom.

Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 45 – 50 minút.

Cuketový hrnčekový chlieb

Potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, prášok do pečiva, trochu soli, 1 hrnček strúhaného syra, najlepšie čedar, ¼ hrnčeka olivového oleja, ½ hrnčeka mlieka, 1 hrnček strúhanej cukety

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vyšľaháme vajíčka, pridáme k nim olej, mlieko a cuketu.

Potom primiešame múku s práškom do pečiva a soľou, pridať môžeme aj obľúbené bylinky.

Nakoniec do cesta vmiešame nastrúhaný syr a vylejeme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 573
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 167
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 314
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu