Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom jesenné dobroty: škoricová tekvica, zelenina s parmezánom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cesnakové mrkvičky

Potrebujeme: Mrkvu, sladkú červenú papriku, olivový olej, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, petržlenovú vňať, med, balsamico,

Postup: Ideálne je, ak máme štíhle menšie mrkvičky, v tom prípade ich stačí len umyť, prípadne jemne ošúpať. Ak sú mrky hrubšie a dlhšie, treba ich prekrojiť na polovice a potom na štvrtiny.

Pripravíme si marinádu z oleja a ostatných korenín a ingrediencií a do nej namočíme mrkvičky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chvíľu ich necháme, aby nasiakli všetky chute a potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

SkryťVypnúť reklamu

Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov, najskôr asi 15 minút, potom ich otočíme na druhú stranu a ešte dáme dopiecť asi na 10 minút.

Tekvica so škoricou

Potrebujeme: 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido, prípadne maslovú, roztopené maslo, hnedý cukor, 1 PL mletej škorice, 1 celú škoricu, kúsok zázvoru, hrubozrnnú soľ, 2 citróny

Postup: Tekvicu očistíme a pokrájame na mesiačiky.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier necháme aj po bokoch plechu, pretože pri pečení sa nám vytvorí karamel a mohol by sa lepiť na plech.

Tekvice polejeme maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou.

Zázvor postrúhame a rovnomerne rozmiestnime na tekvice.

Všetko osolíme, pridáme celú škoricu a citróny nakrájané na plátky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 45 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Jesenná zeleninová pochúťka

Potrebujeme: Zeleninu podľa vlastnej chuti, najlepšie tekvicu Hokkaidó, ružičkový kel, mrkvu, cviklu, prípadne petržlen, alebo inú zeleninu, strúhanku, nastrúhaný parmezán, čierne korenie, soľ, oregano, olivový olej

Postup: Tekvicu rozkrojíme na polovicu, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky.

Mrkvu nakrájame na hrubé kolieska, ružičkový kel stačí umyť a cviklu očistíme na nakrájame na mesiačiky alebo na kocky.

Zeleninu poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom a trochu naolejovali.

Posypeme ju soľou, korením aj oreganom a dobre premiešame, aby sa ochutili rovnomerne. Pridať môžeme aj orechy, hrozienka a červenú cibuľu.

Upečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút, potom plech vyberieme a zeleninu posypeme zmesou strúhanky a parmezánu.

SkryťVypnúť reklamu

Dopečieme tak, aby zelenina bola mäkká, no ako blato, ale aby aj trochu chrumkala.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 645
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 504
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 153
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 467
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 321
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 269
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu