Korzár logo Korzár
Streda, 18. september, 2019 | Meniny má Eugénia
Nájdete nás na webe

Pečieme s Korzárom jesenné dobroty: škoricová tekvica, zelenina s parmezánom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cesnakové mrkvičky

Potrebujeme: Mrkvu, sladkú červenú papriku, olivový olej, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, petržlenovú vňať, med, balsamico,

Postup: Ideálne je, ak máme štíhle menšie mrkvičky, v tom prípade ich stačí len umyť, prípadne jemne ošúpať. Ak sú mrky hrubšie a dlhšie, treba ich prekrojiť na polovice a potom na štvrtiny.

Pripravíme si marinádu z oleja a ostatných korenín a ingrediencií a do nej namočíme mrkvičky.

Článok pokračuje pod video reklamou

Chvíľu ich necháme, aby nasiakli všetky chute a potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov, najskôr asi 15 minút, potom ich otočíme na druhú stranu a ešte dáme dopiecť asi na 10 minút.

Tekvica so škoricou

Potrebujeme: 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido, prípadne maslovú, roztopené maslo, hnedý cukor, 1 PL mletej škorice, 1 celú škoricu, kúsok zázvoru, hrubozrnnú soľ, 2 citróny

Postup: Tekvicu očistíme a pokrájame na mesiačiky.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier necháme aj po bokoch plechu, pretože pri pečení sa nám vytvorí karamel a mohol by sa lepiť na plech.

Tekvice polejeme maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou.

Zázvor postrúhame a rovnomerne rozmiestnime na tekvice.

Všetko osolíme, pridáme celú škoricu a citróny nakrájané na plátky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 45 minút.

Jesenná zeleninová pochúťka

Potrebujeme: Zeleninu podľa vlastnej chuti, najlepšie tekvicu Hokkaidó, ružičkový kel, mrkvu, cviklu, prípadne petržlen, alebo inú zeleninu, strúhanku, nastrúhaný parmezán, čierne korenie, soľ, oregano, olivový olej

Postup: Tekvicu rozkrojíme na polovicu, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky.

Mrkvu nakrájame na hrubé kolieska, ružičkový kel stačí umyť a cviklu očistíme na nakrájame na mesiačiky alebo na kocky.

Zeleninu poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom a trochu naolejovali.

Posypeme ju soľou, korením aj oreganom a dobre premiešame, aby sa ochutili rovnomerne. Pridať môžeme aj orechy, hrozienka a červenú cibuľu.

Upečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút, potom plech vyberieme a zeleninu posypeme zmesou strúhanky a parmezánu.

Dopečieme tak, aby zelenina bola mäkká, no ako blato, ale aby aj trochu chrumkala.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú
  2. Zázemie vo finančnom sektore je dôležité. Aj pre bývalého vojaka
  3. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu
  4. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  5. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  6. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  7. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  8. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  9. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom
  10. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid?
  1. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  2. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  3. Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce
  4. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  5. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú
  6. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  7. Atos sa stal členom IDSA
  8. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  9. Tepelné čerpadlo - v lete schladí, v zime ohreje
  10. Košický magistrát chce spravovať verejný cintorín a krematórium
  1. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid? 12 133
  2. Máte bolesti hlavy či depresie? Vinníkom môže byť intolerancia 8 099
  3. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 7 622
  4. Ako si správne sporiť v čase nízkych úrokov? 7 153
  5. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom 6 836
  6. Vyhrajte cestu okolo sveta 6 017
  7. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 4 771
  8. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu 4 690
  9. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 4 587
  10. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne 4 276

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košickí aktivisti varujú, že zrušia podporu primátorovi Polačekovi

Hlasovali už aj o vylúčení viceprimátora Gibódu z klubu.

Henrich Burdiga (vľavo) a Jaroslav Polaček.

Vedenie Košíc chce dať skontrolovať tendre za 250 miliónov. Asi narazí

Dve firmy podľa Burdigu odkázali, že ich nikto neoslovil, ako tvrdí mesto.

Preverovať sa má aj tender na električky.

Košická advokátka namieta v kauze Nigut banskobystrického sudcu

Právoplatný verdikt na krajskom súde nepadol.

Advokátka Katarína Dušáková je toho názoru, že predseda senátu by ju nemal súdiť.

Opozičný predák spochybňuje časť platu viceprimátorov Popradu

Podľa nich i hlavnej kontrolórky je všetko v súlade so zákonom.

Zľava hlavná kontrolórka, viceprimátori Kavka a Pčola a primátor.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sulíkovo krídlo žiada pád republikovej rady, prekážajú mu Galko a ďalší

Skupina poslancov vytvorila platformu Demokratické jadro.

Richard Sulík
Režisér Václav Marhoul a Petr Kotlár, hlavný predstaviteľ filmu Pomaľované vtáča.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Fico mal zasa pravdu!

Vláda bez zrozumiteľnej podpory má nebyť, alebo len kúriť a svietiť.

Peter Tkačenko

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop