Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom jesenné dobroty: škoricová tekvica, zelenina s parmezánom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cesnakové mrkvičky

Potrebujeme: Mrkvu, sladkú červenú papriku, olivový olej, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, petržlenovú vňať, med, balsamico,

Postup: Ideálne je, ak máme štíhle menšie mrkvičky, v tom prípade ich stačí len umyť, prípadne jemne ošúpať. Ak sú mrky hrubšie a dlhšie, treba ich prekrojiť na polovice a potom na štvrtiny.

Pripravíme si marinádu z oleja a ostatných korenín a ingrediencií a do nej namočíme mrkvičky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chvíľu ich necháme, aby nasiakli všetky chute a potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov, najskôr asi 15 minút, potom ich otočíme na druhú stranu a ešte dáme dopiecť asi na 10 minút.

Tekvica so škoricou

Potrebujeme: 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido, prípadne maslovú, roztopené maslo, hnedý cukor, 1 PL mletej škorice, 1 celú škoricu, kúsok zázvoru, hrubozrnnú soľ, 2 citróny

Postup: Tekvicu očistíme a pokrájame na mesiačiky.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier necháme aj po bokoch plechu, pretože pri pečení sa nám vytvorí karamel a mohol by sa lepiť na plech.

Tekvice polejeme maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou.

Zázvor postrúhame a rovnomerne rozmiestnime na tekvice.

Všetko osolíme, pridáme celú škoricu a citróny nakrájané na plátky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 45 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Jesenná zeleninová pochúťka

Potrebujeme: Zeleninu podľa vlastnej chuti, najlepšie tekvicu Hokkaidó, ružičkový kel, mrkvu, cviklu, prípadne petržlen, alebo inú zeleninu, strúhanku, nastrúhaný parmezán, čierne korenie, soľ, oregano, olivový olej

Postup: Tekvicu rozkrojíme na polovicu, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky.

Mrkvu nakrájame na hrubé kolieska, ružičkový kel stačí umyť a cviklu očistíme na nakrájame na mesiačiky alebo na kocky.

Zeleninu poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom a trochu naolejovali.

Posypeme ju soľou, korením aj oreganom a dobre premiešame, aby sa ochutili rovnomerne. Pridať môžeme aj orechy, hrozienka a červenú cibuľu.

Upečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút, potom plech vyberieme a zeleninu posypeme zmesou strúhanky a parmezánu.

SkryťVypnúť reklamu

Dopečieme tak, aby zelenina bola mäkká, no ako blato, ale aby aj trochu chrumkala.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť
  2. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  3. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  5. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  6. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  7. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  8. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  1. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť
  2. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  3. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  5. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  6. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  7. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  8. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  1. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina 8 783
  2. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym 4 639
  3. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť 4 593
  4. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu 4 109
  5. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok. 3 788
  6. Slovenská značka získala Obal roka 2025 3 168
  7. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 2 572
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť 1 950
  1. Martin Sečkár: Svedok
  2. Juraj Sališ: Terén riadia tí, ktorí k terénu nikdy neprivoňali
  3. Samuel Križan: MEDIÁCIA V KAŽDODENNOM ŽIVOTE: AKO ZOSTAŤ V POKOJI AJ MEDZI KONFLIKTNÝMI ĽUĎMI
  4. Jana Reková: Sťahujem sa do Paríža
  5. Peter Hroško: Tvoje telo si pamätá všetko
  6. Gustáv Murín: Čítanie na nedeľu: Španielsko vzdialené i blízke
  7. Marian Letko: Z denníka chrapúňa
  8. Andrea Podešvová: Mnohí hľadajú senzáciu o Elene Podzámskej, nie to, čo jej príbeh hovorí o nás...
  1. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 21 462
  2. Ivan Čáni: „Matovič, Lipšic a Naď už dávno mali sedieť v base.“ 18 375
  3. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika! 12 438
  4. Jozef Černek: André Rieu – muž, umelec, megaloman, otec. Kráľ gýču. Alebo človek, ktorý spravil vážnu hudbu zábavnou. 12 310
  5. Martin Fronk: Slovenský "Mordor": Podzemný labyrint plný vína, bosoriek a atómových krytov, o ktorom vedel len málokto 11 496
  6. Jozef Maťaše: Toto si Martin Benka nezaslúži! 8 181
  7. Ivan Čáni: Súdruh Blaha nie je rozhodne žiadne neviniatko, ale toto si ani on nezaslúži. 7 601
  8. Rado Surovka: Rómska otázka ? Huliak to vyrieši. 6 304
  1. Radko Mačuha: Viete čo má spoločné Róbert Fico a Benito Mussolini?
  2. Věra Tepličková: Podobnosť čisto náhodná alebo Čo sa ti to deje, národ slovenský?
  3. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika!
  4. Věra Tepličková: Otvárajte kasíno, Huliak nie je diliiino
  5. Radko Mačuha: Ficove vlastenectvo je ako riedené mlieko.
  6. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  7. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  8. Radko Mačuha: "Najväčšia hrozba pre EU nieje Rusko".
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu