Gratinované zemiaky
Potrebujeme: asi pol kila zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, maslo, nastrúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nastrúhame, prípadne nakrájame na tenučké kolieska.
Zapekaciu misu potrieme maslom a dáme do nej vrstvu zemiakov. Posolíme, okoreníme a nasleduje vrstva cibule. Opäť soľ, korenie a zemiaky.
Vrstvy striedame, kým máme suroviny.
Posledná vrstva by mali byť zemiaky.
V kastróliku zohrejeme smotanu, nastrúhame do nej muškátový oriešok a pretlačíme cesnak.
Touto ochutenou smotanou zalejeme zemiaky a dáme piecť.
Najskôr na nižšej teplote pomalšie, potom pridáme teplotu a zapečieme dochrumkava.
TIP: Toto jedlo chutí vynikajúco aj s cuketou. Mladú chutnú cuketu stačí umyť, nastrúhať na plátky a môže tvoriť jednu z vrstiev.
Kuracie wrapy
Potrebujeme: kuracie mäso, čínsku kapustu, paradajky, papriku, olej, soľ, gyrosové korenie, majonézu, pšeničné tortilly, ktoré sa dajú kúpiť v ktoromkoľvek obchode
Postup: Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kúsky. V miske ho osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.
Tortilly na maličkú chvíľu nahrejeme na panvici alebo elektrickom grile, potrieme majonézou, prípadne čili omáčkou, dáme na to mäso, nakrájanú zeleninu, zabalíme a môžeme večerať.
Šunkovo-zeleninová omeleta
Potrebujeme: 2 vajíčka, tvrdý syr, olej, soľ, korenie, sušený cesnak, obľúbené bylinky, červenú cibuľu, paradajky, papriku, šunku
Postup: Vajíčka osolíme, okoreníme a dobre vymiešame v miske.
Panvicu rozohrejeme, pokvapkáme olejom a dáme na ňu šunku. Necháme ju chvíľku opiecť a zalejeme vyšľahanými vajíčkami.
Na vrch omelety poukladáme pestrofarebnú zeleninu a posypeme strúhaným syrom a podávame.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.