su to taki majstri co zbadaju tokaj a idu sa poondziet (mne to vino nehovori nic - nechuti mi) a druhy vrchol pre nich je z billy nejake topolcianske a tam koncia ze existuje nejaka radosina nemaju paru
skus sauvignon 2007 kabinet a vlasak 2005 vyber z hrozna vsetko suche
nechápem tých, čo sú prieberčiví a len špekulujú - toto je super a na hento nemôžem ani pozrieť... ja mám veľmi rád vína a chutia mi hlavne slovenské vína, či už biele alebo červené, suché aj sladšie a mám veľmi rád aj 5 pútňový tokaj...
No neviem, že by sa zrovna z cibébového vína Slovač nejak húfne ožierala. To akokeby si povedal - pokapali telce, aspoň sa budú na Slovensku menej prežierať :-)
Nebojte sa, putňové toho roku bude. Ak nebude z Tokajskej oblasti, určite ho vyrobí nejaký náš podnikateľsky podkutý pseudo vinár..... tipujem, že z lacného talianskeho muštu. Napríklad p. Matyšák je umelec, ktorý dokázal urobiť ľadový výber aj v roku, v ktorom do konca kalendárneho roku ani raz na Slovensku nemrzlo, tak prečo by nevyrobil putňový výber?
Bohužiaľ všeobecne zaužívaná pa-kultúra podávania vína v slovenských reštauráciách len nahráva takýmto pseudo vinárom, ktorým ide len o kšeft. V bežnej reštaurácií, kde na otázku "aké máte víno ?", pohotovo odpovedia "biele a červené", nemá cenu vôbec pokúšať šťastie a kaziť si chuť nejakým predraženým zle skladovaným patokom. Vínne karty - vec neznáma, ale predávať najobyčajnejšie Topoľčianky (v nákupnej cene do 2€) za 6-7 €, na to by ich bolo. Svět se v prdel obrací....
hehe