Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.
Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v ponuke pre rodinné oslavy.
Krémová polievka z lesných húb
Na prípravu polievky potrebujeme: Lesné huby ideálne čerstvé 400 g. Maslo 125 g. Múka hladká 40 g. Mlieko 1 500 ml. Cesnak 25 g. Cibuľu 125 g. Soľ. Čerstvo drvené celé čierne korenie.
Postup: Huby citlivo očistíme. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame cesnak na plátky a cibuľu na kocky. Do rozohriateho hrnca vložíme maslo, pridáme cibuľu, po chvíli aj cesnak. Pridáme múku a trpezlivo pripravíme voňavú zápražku. Zalejeme mliekom a pomaly varíme do krémova. Je dôležité múku variť aspoň dvadsať minút.
Zatiaľ na panvici na troche olivového oleja do zlata restujeme huby.
Je vhodné pridať pár plátkov cesnaku. Vyberieme najkrajšie kúsky a odložíme stranou na dekoráciu. Ostatok pridáme do mliečneho krému, mixérom vypracujeme hladký krém, opäť povaríme a po chvíli podávame dekorované výberom z húb a mliečnou penou.
Takýmto postupom pripravíme polievku tradičnejšej chuti.
Ak sa chceme vyhnúť múke, použijeme masívnejší základ s koreňovou zeleninou.
Róbert Ragan
Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc.
Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice
Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.
Autor: Róbert Ragan
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.