Suroviny: pol šalátovej uhorky, 450 g rajčín, strúčik cesnaku, 400 g paradajkového pretlaku, zelená paprika, cibuľa, 15 ml citrónovej šťavy, 15 ml olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Rajčiny umyjeme, sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Odstránime jadierka z dužiny. Ošúpeme cesnak a cibuľu. Cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak prelisujeme.
Uhorku a papriku očistíme a pokrájame na kúsky. Do mixéra vložíme cibuľu, rajčiny, rajčinový pretlak, cesnak, olej, trochu vínneho octu a korenia. Rozmixujeme dohladka.
Potom pridáme citrónovú šťavu, osolíme a znovu rozmixujeme. Polievku necháme vychladnúť. Podávame s kúskami uhorky a papriky.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.