Korzár logo Korzár

Recept Róberta Ragana

Prsia gazdovského kurčaťa plnené sušenou šunkou a šalviou, grilovaná cuketa

Prsia gazdovského kurčaťa plnené sušenou šunkou a šalviou, grilovaná cuketa.Prsia gazdovského kurčaťa plnené sušenou šunkou a šalviou, grilovaná cuketa. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc.

Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Milí čitatelia, tento týždeň vám prinášame ďalší z originálnych receptov najlepšieho hotela v Košickom kraji. V DoubleTree by Hilton Košice vám ho radi pripravíme na rodinnú oslavu a nájdete ho tiež v svadobnej ponuke.

Prsia gazdovského kurčaťa plnené sušenou šunkou a šalviou, grilovaná cuketa

Na prípravu pre 8 osôb potrebujeme: Kuracie prsia s kožou a ramienkom SUPREME 1500 g. Šunku parmskú plátky 300 g. Šalviu čerstvú. Soľ. Čerstvo drvené čierne korenie. Extra panenský olivový olej 150 ml. Maslo 200 g. Cuketu mladú 1 500 g. Vňať petržlenu.

Na okraj šunky uložíme lístok šalvie a kúsok masla. Zrolujeme do rolky a odložíme do chladničky zatuhnúť.

Rúru na pečenie rozohrejeme na teplotu 160 °C.

Do mäsa vyrežeme úzky otvor po vláknach. Osolíme, okoreníme a do otvoru vložíme šunkovú rolku so šalviou. Takto pripravené prsia potrieme olejom a na rozohriatej panvici dobre opečieme. Opečené prsia uložíme na plech vhodný na pečenie kožou nahor. Na každú porciu uložíme kúsok masla a pečieme v rúre 15 minút.

A zatiaľ...

Cuketu krájame pozdĺžne na tenké plátky. Je dobré použiť nárezový stroj, šikovný krájač alebo ostrý nôž. Ak si nie ste istí, postačia aj kolieska.

Dobre rozohriatu panvicu si potrieme olejom. Cuketu grilujeme po oboch stranách pekne do zlatista. Plátky ugrilovanej cukety rozložíme na pomocný plech. Osolíme, okoreníme, posypeme na hrubo krájanou petržlenovou vňaťou a zalejeme olivovým olejom. U nás je zvykom motať niekoľko plátkov do úhľadnej ružice.

Upečené prsia prekrojíme cez vlákna a podávame s cuketou na teplý čistý tanier doplnené o veľa čerstvých bylín, prípadne s obľúbenou omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Róbert Ragan

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 929
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 027
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 4 700
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 928
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 3 733
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 554
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 325
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu