Tieto jemnučké gule plnené ovocím istotne ulahodia malým aj veľkým stravníkom.
Potrebujeme: 100 g masla, 100 g práškového cukru, 500 g tvarohu, štyri žĺtky, 160 g hrubej múky, 250 g bieleho toustového chleba bez kôrky, do plnky marhule alebo lubovoľné sezónne ovocie. Na posypanie mletý mak, cukor, maslo.
Toastový chlieb rozmixujeme, maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme a zmiešame spolu s ostatnými surovinami na cesto. Cesto necháme 30 min. postáť a potom v ňom obaľujeme ovocie. Varíme vo vriacej, trochu osolenej vode cca 6-8 min. Hotové posypeme mletým makom, cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.