Milí čitatelia, tento týždeň vám prinášame ďalší z chutných receptov najlepšieho hotela v Košickom kraji. V DoubleTree by Hilton Košice vám ho radi ponúkneme počas konferencií, seminárov, ale aj na rodinných oslavách a svadbách.
Kuracie prsia so šalviou a sušenou šunkou s hráškovým pyré a ratatouille zeleninou
Pre cca 5 osôb: 1 kg kuracích pŕs, 100 g sušenej šunky, 1 kg hrášku, 4 šalotky, 0,4 l smotany, 1 baklažán, 1 cuketa, 100 g stopkového zeleru, 1 cibuľa, 0,2 kg lúpaných paradajok, 0,1 kg masla, soľ, čierne korenie, šalvia, slepačí vývar, olivový olej, morská soľ.
Postup: Kuracie prsia naplníme sušenou šunkou a šalviou. Osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany do zlatista, najlepšie na grile. Odložíme na chvíľu.
Polovicu smotany dáme variť do vhodného kastróla spolu s rovnakým množstvom slepačieho vývaru a redukujeme do požadovanej hustoty omáčky.
Šalotku opražíme na olivovom oleji a pridáme hrášok. Podusíme, osolíme a okoreníme a pridáme smotanu.
Hrášok prepasírujeme cez jemné sitko, pridáme rozpustené maslo a dochutíme.
Očistenú zeleninu prudko orestujeme na olivovom oleji a ochutíme soľou a korením.
Medzitým si dopečieme kuracie prsia.
Takto pripravené to servírujeme na tanier. Dozdobíme bylinkou a morskou soľou.
VIZITKA
Róbert Ragan
Vek: 43 rokov
Pochádza z Košíc.
Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.
Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.
Autor: Róbert Ragan
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.