Ak však máte vajíčka od babičky a viete, že sú zaručene čerstvé, k nim na záhrade ukoristíte misku jahôd, dobrota je zaručená.
Na prípravu jahodovej peny si pripravíme jeden bielok, 100 gramov kryštálového cukru, 100 g jahôd. Všetky suroviny vložíme do šľahača a necháme šľahať, kým nevznikne pevná, lesklá pena.
Necháme vychladiť a môžeme podávať ozdobené ovocím, sušienkou alebo piškótami.
Ak chceme penu jemnejšiu, môžeme jahody prepasírovať, ak sa nám zdá príliš sladká, osviežujúcejšia bude s pár kvapkami citróna alebo limetky, prípadne ak do nej zašľaháme zopár mätových lístkov.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.