Korzár logo Korzár
Utorok, 17. júl, 2018 | Meniny má Bohuslav
Nájdete nás na webe

Recept

Niečo sladké pod zub sa vždy hodí. Navyše ríbezlí je dosť, tak prečo si neosviežiť leto koláčovou dobrotou.

(Zdroj: naničmama.sme.sk)



Potrebujeme: 125 g masla, 125 g trstinového cukru, štyri vajíčka, 100 g mletých orechov, 150 g mletého maku, pol vrecúška prášku do pečiva, pol kila ríbezlí, 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu, 2 polievkové lyžice trstinového cukru (k ríbezliam), na posypanie práškový cukor.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s 3/4 cukru do peny a postupne k nemu prišľaháme po jednom žĺtku. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme do snehu.

Sypké ingrediencie zmiešame. K maslovej hmote pridáme 1/3 snehu a 1/3 sypkej zmesi, zľahka premiešame. Postup zopakujeme ešte dvakrát.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hmotu rozotrieme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy (cca 28cm). Očistené a umyté ríbezle zmiešame so zlatým klasom a cukrom a rozdelíme na cesto.

Pečieme pri teplote cca 180-190 °C cca 45 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 17 342
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 864
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 159
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 187
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 973
  6. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 5 907
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 408
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 068
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 847
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 380

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop