Korzár logo Korzár
Streda, 22. február, 2017 |Meniny má Etela

Recept

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc. Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas svadobnej hostiny v DoubleTree by Hilton Košice.

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Pre cca 5 osôb: 1 kg hovädzej sviečkovice, 0,6 l smotany, 0,4 l vývaru (consommé), 30 g sušených dubákov, 3 dubáky vcelku, 0,6 kg bieleho pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 2 šalotky. Múčne maslo. Petržlenová vňať. Soľ. Čierne korenie. Morská soľ. Panenský olivový olej. Bylinky na zdobenie.

Postup: Hovädziu sviečkovicu si očistíme od blán a okoreníme, môžeme zabaliť a odložiť do chladničky.
Biele pečivo nakrájame na kocky a dáme trochu zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200 °C.
Vyberieme a necháme vychladnúť.

Očistenú šalotku opražíme na jednej lyžici masla a nakoniec zalejeme časťou smotany, nevaríme.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky pridáme ku šalotke so smotanou a zamiešame. Túto zmes vylejeme na opečené pečivo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dobre premiešame. Zabalíme do fólie a dáme variť na pare cca 20 min.

Medzitým si dáme variť zvyšnú smotanu spolu s consommé a pridáme sušené huby. Na zvyšnom masle popražíme šalotku a pridáme všetko do omáčky. Varíme do požadovanej hustoty a nakoniec, ak je potrebné, trochu zahustíme múčnym maslom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Odložíme do tepla.

Hovädziu sviečkovicu opečieme na grile a pečieme vo vyhriatej rúre, najlepšie s tepelnou sondou na požadovaný stupeň prepečenia.

Takto pripravené suroviny nakrájame a naservírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme bylinkami, pomaly pečenou paradajkou, grilovaným kúskom dubáka a dochutíme olivovým olejom, korením a morskou soľou.

Neprehliadnite tiež

Mesto Košice a letisko stále riešia obchádzku v Barci

Zatiaľ je nejasné, či bude možný voľný prejazd cez komunikáciu letiska.

Korzár je opäť jednotka na východe, atakovali sme magických 10 miliónov

O necelý rok oslávi Korzár jubilejné 20. narodeniny.

Nebohá Miška zoslala rodičom z neba najkrajší darček – sestričku Elišku

O niekoľko dní uplynie rok od tragédie počas lyžiarskeho výcviku na Plejsoch.

Štátna polícia kontroluje parkovanie na košických chodníkoch

Väčšinu vodičov zatiaľ len upozorňujú. Neskôr nastúpi represia.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

SaS sa približuje k antisystémovému voličovi, odchodom Mihála stráca výhodu

Z mnohých výrazných osobností, ktoré boli v strane od jej vzniku v roku 2009, v nej dnes zostávajú už len niekoľkí.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

KOMENTÁRE

Aby nás z čara prieskumov nevytrhol ľud v uliciach

Kaliňák je stále ministrom, Bašternák na slobode.

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  2. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  3. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  4. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  5. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  6. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  7. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  8. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  10. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 628
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 064
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 326
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 412
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 378
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 892
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 608
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 486
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 454
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 863

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop