Korzár logo Korzár
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Recept

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc. Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas svadobnej hostiny v DoubleTree by Hilton Košice.

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Pre cca 5 osôb: 1 kg hovädzej sviečkovice, 0,6 l smotany, 0,4 l vývaru (consommé), 30 g sušených dubákov, 3 dubáky vcelku, 0,6 kg bieleho pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 2 šalotky. Múčne maslo. Petržlenová vňať. Soľ. Čierne korenie. Morská soľ. Panenský olivový olej. Bylinky na zdobenie.

Postup: Hovädziu sviečkovicu si očistíme od blán a okoreníme, môžeme zabaliť a odložiť do chladničky.
Biele pečivo nakrájame na kocky a dáme trochu zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200 °C.
Vyberieme a necháme vychladnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Očistenú šalotku opražíme na jednej lyžici masla a nakoniec zalejeme časťou smotany, nevaríme.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky pridáme ku šalotke so smotanou a zamiešame. Túto zmes vylejeme na opečené pečivo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dobre premiešame. Zabalíme do fólie a dáme variť na pare cca 20 min.

Medzitým si dáme variť zvyšnú smotanu spolu s consommé a pridáme sušené huby. Na zvyšnom masle popražíme šalotku a pridáme všetko do omáčky. Varíme do požadovanej hustoty a nakoniec, ak je potrebné, trochu zahustíme múčnym maslom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Odložíme do tepla.

Hovädziu sviečkovicu opečieme na grile a pečieme vo vyhriatej rúre, najlepšie s tepelnou sondou na požadovaný stupeň prepečenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Takto pripravené suroviny nakrájame a naservírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme bylinkami, pomaly pečenou paradajkou, grilovaným kúskom dubáka a dochutíme olivovým olejom, korením a morskou soľou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 017
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 236
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 725
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 967
  5. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 853
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 151
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 152
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 594
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 506
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 361
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Začínajú s plošným testovaním (minúta po minúte)

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené na celoplošné testovanie na Covid-19.

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené.

Vlak po zrážke tlačil auto pred sebou 450 metrov

Seniorka stihla z vozidla v poslednej chvíli vystúpiť.

Zrážka vlaku s autom.
Polyfunkčný objekt, za ktorým je obytný súbor Park Anička.
Ilustračný záber tréningu mládeže v Aréne sršňov.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Politik vystrašený číslami

Premiér hovorí, že čakal zlé čísla, ale to, čo sa včera dozvedel, bolo ešte oveľa horšie. Veríme mu.

Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Koronavírus: Slovensko má ďalších 19 úmrtí, Oravu a Bardejov plošné testujú (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 33 602. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 134 obetí.

Premiér Igor Matovič.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop