Korzár logo Korzár
Pondelok, 23. apríl, 2018 | Meniny má Vojtech
Pridajte si svoje mesto

Recept

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc. Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas svadobnej hostiny v DoubleTree by Hilton Košice.

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Pre cca 5 osôb: 1 kg hovädzej sviečkovice, 0,6 l smotany, 0,4 l vývaru (consommé), 30 g sušených dubákov, 3 dubáky vcelku, 0,6 kg bieleho pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 2 šalotky. Múčne maslo. Petržlenová vňať. Soľ. Čierne korenie. Morská soľ. Panenský olivový olej. Bylinky na zdobenie.

Postup: Hovädziu sviečkovicu si očistíme od blán a okoreníme, môžeme zabaliť a odložiť do chladničky.
Biele pečivo nakrájame na kocky a dáme trochu zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200 °C.
Vyberieme a necháme vychladnúť.

Článok pokračuje pod video reklamou

Očistenú šalotku opražíme na jednej lyžici masla a nakoniec zalejeme časťou smotany, nevaríme.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky pridáme ku šalotke so smotanou a zamiešame. Túto zmes vylejeme na opečené pečivo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dobre premiešame. Zabalíme do fólie a dáme variť na pare cca 20 min.

Medzitým si dáme variť zvyšnú smotanu spolu s consommé a pridáme sušené huby. Na zvyšnom masle popražíme šalotku a pridáme všetko do omáčky. Varíme do požadovanej hustoty a nakoniec, ak je potrebné, trochu zahustíme múčnym maslom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Odložíme do tepla.

Hovädziu sviečkovicu opečieme na grile a pečieme vo vyhriatej rúre, najlepšie s tepelnou sondou na požadovaný stupeň prepečenia.

Takto pripravené suroviny nakrájame a naservírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme bylinkami, pomaly pečenou paradajkou, grilovaným kúskom dubáka a dochutíme olivovým olejom, korením a morskou soľou.

Neprehliadnite tiež

Zvolia poslanci župy do funkcií Rusnáka a Lenártovú?

Z rozpočtu vo výške 236 miliónov investujú aj do polikliník.

O košickom exdekanovi i talianskom poradcovi bude rozhodovať Harabinov senát

Ani rok po odvolaní v korupčnej kauze nie je známy termín na Najvyššom súde SR.

Zamestnanca knižnice odsúdili za sexuálne zneužívanie chlapcov

Prokurátor navrhol podmienečný trest, súd bol prísnejší.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Obľúbený hotel Bödöra a Smeru prišiel o eurofondy

Firmy z babindolskej skupiny odstúpili od zmluvy na opravu hotela Zlatý kľúčik z eurofondov. Dôvod nepovedali.

EKONOMIKA

Najlepšie kakao? Granko ani Nesquik to podľa testu nie je

Instantné kakaové nápoje obsahujú zväčša veľa cukru, ukázal test.

DOMOV

Dobré ráno: Coca Cola zmenila chuť, skončilo to katastrofou

Keď všetko urobíte dobre a dopadne to zle.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Vieme, čo môže spôsobovať neplodnosť u mužov a žien
  2. Najkrajšie cyklotrasy na Slovensku nie sú iba v Bratislave
  3. Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú
  4. Bývanie v Jarabinkách teraz s kuchynskou linkou v cene bytu
  5. Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur
  6. Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť
  7. Zelené Grunty pripravujú nové byty do predaja
  8. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  9. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  10. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  1. Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur
  2. Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú
  3. Bývanie v Jarabinkách teraz s kuchynskou linkou v cene bytu
  4. Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť
  5. Zelené Grunty pripravujú nové byty do predaja
  6. Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!
  7. Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy
  8. Tréningové moduly HACCP online
  9. Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre
  10. Návštevníkov Gardenie zaujali expozície SPU v Nitre
  1. Toto sú zdravotné problémy, o ktorých muži nehovoria 18 543
  2. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 15 847
  3. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 15 791
  4. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta 13 491
  5. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk? 9 439
  6. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi 5 867
  7. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“! 4 295
  8. Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť 4 277
  9. Vajíčka, chlebíky či niečo sladké? Kam v Bratislave na raňajky? 3 626
  10. Jordánsko: Najkrajšie miesta kráľovstva v púšti 2 984

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop