Korzár logo Korzár
Nedeľa, 7. marec, 2021 | Meniny má TomášKrížovkyKrížovky

Recept

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc. Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas svadobnej hostiny v DoubleTree by Hilton Košice.

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Pre cca 5 osôb: 1 kg hovädzej sviečkovice, 0,6 l smotany, 0,4 l vývaru (consommé), 30 g sušených dubákov, 3 dubáky vcelku, 0,6 kg bieleho pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 2 šalotky. Múčne maslo. Petržlenová vňať. Soľ. Čierne korenie. Morská soľ. Panenský olivový olej. Bylinky na zdobenie.

Postup: Hovädziu sviečkovicu si očistíme od blán a okoreníme, môžeme zabaliť a odložiť do chladničky.
Biele pečivo nakrájame na kocky a dáme trochu zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200 °C.
Vyberieme a necháme vychladnúť.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Očistenú šalotku opražíme na jednej lyžici masla a nakoniec zalejeme časťou smotany, nevaríme.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky pridáme ku šalotke so smotanou a zamiešame. Túto zmes vylejeme na opečené pečivo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dobre premiešame. Zabalíme do fólie a dáme variť na pare cca 20 min.

Medzitým si dáme variť zvyšnú smotanu spolu s consommé a pridáme sušené huby. Na zvyšnom masle popražíme šalotku a pridáme všetko do omáčky. Varíme do požadovanej hustoty a nakoniec, ak je potrebné, trochu zahustíme múčnym maslom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Odložíme do tepla.

Hovädziu sviečkovicu opečieme na grile a pečieme vo vyhriatej rúre, najlepšie s tepelnou sondou na požadovaný stupeň prepečenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Takto pripravené suroviny nakrájame a naservírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme bylinkami, pomaly pečenou paradajkou, grilovaným kúskom dubáka a dochutíme olivovým olejom, korením a morskou soľou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  2. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  3. Nové číslo Historickej revue
  4. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  5. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  6. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  7. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  10. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou
  1. Svieže jarné ceny v PLANEO Elektro sú aj v marci extra výhodné
  2. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  3. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  4. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  5. Nové číslo Historickej revue
  6. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  7. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  8. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  9. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  10. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  1. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 24 425
  2. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 14 430
  3. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 12 242
  4. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj 11 613
  5. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 11 155
  6. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 10 546
  7. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 9 861
  8. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele 7 606
  9. Nové číslo Historickej revue 7 259
  10. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 6 363
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rúška v MHD už nosiť nebudeme, vymeníme ich za respirátory.

Do MHD už s rúškom ísť nemôžete.

9 h
Infektológ profesor Pavol Jarčuška.

Analytici varujú pred otváraním škôl.

9 h
Ilustračné foto.

Covid si vyžiadal životy ďalších 97 ľudí.

13 h
Pavel Jacko.

V športových šľapajach pokračuje jeho vnuk Alex Molčan.

14 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) oznámil registráciu na očkovanie až niekoľko hodín po jej spustení.

Od pondelka začínajú očkovať ľudí nad 60 rokov.

4 h
Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.

Všetci sme cudzinci.

4 h

Focus zisťoval záujem o vakcíny.

9 h
Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová.

Američanka tvrdí, že ju chceli vykoľajiť.

5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop