Carolina Garcia pochádza z Mexico City. Patissier DoubleTree by Hilton Košice. Pracovala v hoteli Burj Al Arab v Dubaji a v rezorte Marco Beach Ocean Resort na Miami.
Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste sa radi naučili, ako pripravovať dezerty od Caroliny Garcie, príďte na Školu varenia. Ďalšia v poradí už zajtra 15. júna s témou Cookies.
Pistáciová pena
Pistáciová špongia
55 g práškového cukru
33 g múky
63 g pistáciovej múky (pistácie rozmixované v kuchynskom robote)
128 g vaječných bielkov
80 g kryštálového cukru
Predhrejte rúru na 180 °C. Zmiešajte preosiate tuhé suroviny. V stredne veľkej miske vymiešajte vaječné bielky a cukor. Pridajte do zmesi z tuhých surovín. Pečte 11-15 minút.
Jahodové želé
1,5 g želatíny
38 g kryštálového cukru
2 g agaru
150 g jahodového pyré
Rozpustite želatínu. V malej miske zmiešajte cukor a agar. V malom hrnci zohrejte pyré a vmiešajte zmes z cukru. Priveďte k varu a varte asi minútu. Vmiešajte do odcedenej želatíny. Nalejte do formy a nechajte zmraziť, aby sa dalo použiť.
Pistáciová pena
4 g želatíny
125 ml mlieka
450 g bielej čokolády
575 ml šľahačkovej smotany
100 g pistáciovej pasty
Rozpustite želatínu.
V malom hrnci priveďte do varu mlieko, pridajte želatínu a miešajte do rozpustenia. Prelejte čokoládu mliekom a mixujte do hladka.
Pridajte pistáciovú pastu do zmesi z bielej čokolády a potom jemne vmiešajte do šľahačky.
Autor: Carolina Garcia
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.