Nie je žiadnym tajomstvom, že presladené malinovky plné cukru a umelých farbív nám rozhodne nerobia dobre a mali by sme ich vymeniť za niečo zdravšie. Ak s nimi chcete skoncovať a nahradiť ich niečím chutným, teraz je ideálny čas. Nastáva leto a to znamená, že všade bude plno ovocia a zeleniny, z ktorých sa za pár minút dajú urobiť skvelé limonády.
Čas jahôd
Takáto malinovka bude pastvou pre oči, voňavou explóziou a chutným osviežením. Potrebujete asi 500 gramov čerstvých jahôd, 1 citrón, trstinový cukor a sódu.
Pripravte si džbán, jahody môžete nakrájať na kolieska alebo rozmixovať, záleží len od vás. Z polovice citróna vytlačte šťavu, druhú polovicu môžete nakrájať na kolieska.
Doslaďte podľa svojej vôle a zalejte vychladenou sódou. Podávajte hneď po príprave, len čím je čerstvejšia, tým lepšie chutí.
Melónové potešenie
Keďže má v sebe veľmi veľa vody, je na výrobu domácej malinovky ako stvorený. A bude to naozaj rýchlovka. Stačí vám na to asi 1 liter vody, 200 g červeného melónu a hrsť mäty piepornej.
Melón nakrájajte na kocky, vsypte ich do džbánu, pridajte lístky mäty, ktoré trochu pomrvte v rukách, aby sa uvoľnila vôňa, zalejte vodou a doplňte ľad. A môžete podávať.
Uhorkové osvieženie
Ešte ste nevyskúšali, aký skvelý môže byť uhorkový nápoj osviežujúci? Tak to napravte. Na túto limonádu potrebujete sódu, šalátovú uhorku, citrón, trstinový cukor a mätu.
Uhorku je potrebné ošúpať, nakrájať na väčšie kúsky a rozmixovať. Časť uhorky môžete nakrájať na kolieska, bude to vyzerať veľmi efektne. Uhorkovú zmes dajte do džbánu, pokvapkajte citrónom a môžete pridať trochu trstinového cukru, ale nič sa nestane, ak ho vynecháte.
Prihoďte pár lístkov mäty a zalejte poriadne chladnou sódovkou. Pred podávaním môžete pridať aj ľad.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.