Korzár logo Korzár
Štvrtok, 18. apríl, 2019 | Meniny má Valér
Nájdete nás na webe

Bravčová panenská plnená sušenou šunkou a šalviou s krémovým rizotom

Milí čitatelia, tento týždeň budete kuchtiť podľa originálneho receptu z najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Bravčová panenská.Bravčová panenská.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, tento týždeň budete kuchtiť podľa originálneho receptu z najlepšieho hotela v Košickom kraji. V DoubleTree by Hilton Košice vám ho radi ponúkneme počas konferencií, seminárov, ale aj osláv či plesov.

Bravčová panenská plnená sušenou šunkou a šalviou s krémovým rizotom

Pre cca 6 osôb

1 kg bravčovej panenskej

0,15 kg sušenej šunky

0,2 kg šalotky

100 g masla

0,2 l bieleho vína

0,3 kg ryže arborio

0,15 kg parmezánu

slepačí vývar

soľ

čierne korenie

panenský olivový olej

lístky šalvie

paradajky

Postup: Bravčovú panenskú očistíme od blán a necháme vcelku. Naplníme sušenou šunkou a šalviou. Okoreníme čerstvo namletým korením, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme odležať. Na rozpálenom grile, prípadne na panvici opečieme mäso zo všetkých strán a necháme dopiecť vo vyhriatej rúre pri nízkej teplote na požadovaný stupeň prepečenia.

Medzitým si pripravíme rizoto. Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, pridáme nepremytú ryžu arborio a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom, ochutíme drveným èiernym korením a varíme asi 10 minút. Pravidelne miešame. Pred koncom varenia pridáme biele víno a podľa potreby vývar. Na konci varenia pridáme maslo a dochutíme strúhaným parmezánom.

Bravčovú panenskú nakrájame a podávame s rizotom krémovej konzistencie.

Dozdobíme pomaly pečenou paradajkou.

Aj toto jedlo si môžete objedna v rámci servírovaných menu v našom hoteli.

VIZITKA

Róbert Ragan

Vek: 43 rokov

Pochádza z Košíc.

Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  2. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  5. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  8. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  1. Bim Challenge 2019
  2. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  3. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  4. Grilovacia sezóna je zahájená!
  5. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  6. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  7. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  8. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  9. Kúzlo pravidelného investovania
  10. Prieskum: Chceme kupovať čerstvé a kvalitné vajcia zo Slovenska
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 34 471
  2. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 12 420
  3. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 8 172
  4. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 5 899
  5. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 5 830
  6. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru 4 347
  7. Volkswagen Touareg ALL INCLUSIVE je ešte príťažlivejší 4 223
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 4 028
  9. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 3 851
  10. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 3 650

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop