Dve americké blogerky podľa popisov v románe a v stredovekých kuchárskych knihách zostavujú recepty zo Západozeme. Takto si napríklad môžete pripraviť kačku na citrónoch.
Potrebujete: 1 kačku, 2 citróny, olivový olej, pol lyžičky soli, 1 lyžičku mletého čili, štvrť lyžičky bieleho korenia, hrubozrnnú soľ, zeleninu - mrkvu, pór, zemiaky, nakrájané na väčšie kusy, 2 PL medu.
Vytlačte citrónovú šťavu do šálky a dve polovice vytlačeného citrónu vložte do kačky. Potrebujete aspoň pol šálky šťavy. Tú nalejte do kastróla a zohrejte. Pridajte asi 3 PL oleja, soľ, med a korenie. Nechajte zmes prebublávať asi 5 minút. Kačku dajte do pekáča, potrite ju olivovým olejom, hrubou soľou a natrite ju citrónovou zmesou.
Pridajte zeleninu a pečte asi hodinu. Potom ju zase potrite citrónovou zmesou a dajte piecť na 45 minút. Tretíkrát ju potrite a dopečte 15 minút. Naposledy ju potrite polevou a podávajte.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.