Róbert Ragan. Vek: 43 rokov. Pochádza z Košíc. Šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice. Pracoval v Holandsku a svoju kariéru v DoubleTree by Hilton Košice odštartoval už v roku 1990, ešte za čias hotela Slovan.
Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas svadobnej hostiny v DoubleTree by Hilton Košice.
Kuracia balotínka s hubovou plnkou, gratinované zemiaky
Pre 5 osôb: Čas prípravy: približne 1 hodinu. 5 kuracích stehien, cca 1 300 g. Kuracie prsia 150 g. Huby sezónne 150 g. Smotana na šľahanie 100 ml. Soľ, korenie, olivový olej, petržlenovú vňať.
Gratinované zemiaky: Zemiaky 1 kg. Mlieko 250 ml. Smotana 250 ml. Soľ, maslo, biele korenie, cesnak.
Očistíme zemiaky, nakrájame na plátky. Pridáme na masle opražený cesnak. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a biele korenie a všetko spolu premiešame. Vložíme do zapekacej misky. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180 °C. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.
Kuracie stehno vykostíme a upravíme na tenší plát. Osolíme a okoreníme. Pripravíme si mäsovú fáš z kuracích pŕs, smotany, húb, soli a korenia, ktoré pomocou ponorného mixéra vyšľaháme na hladkú hmotu. Hotovú fáš rozotrieme na pripravené mäsové pláty. Zvinieme ich do rolky a položíme na olejom vymastený alobal. Zavinieme, aby boli dostatočne upevnené, aj po krajoch. Pečieme v rúre na približne 30 minút pri 180 °C. Hotové upečené balotínky vyberieme z alobalu a nakrájame na požadované porcie. Pri podávaní dekorujeme bylinkami.
Podľa tohto postupu vieme variť v domácom prostredí. V hoteli využívame metódu sous vide.
Autor: Róbert Ragan
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.