Keďže už pomaly nastáva čas chutných a voňavých jahôd, skúste si pripraviť chutný koláč, ktorého príprava vám nezaberie veľa času. Nemusíte sa babrať s cestom a idú doň samé dobré veci, takže je mimoriadne chutný.
Potrebujeme: 400 g maslových sušienok, 120 g masla, 250 g mascarpone, 120 g smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 150 g jahôd
Postup: Sušienky rozmixujte, vlejte do nich rozpustené maslo a vytvorte cesto, ktoré bude vyzerať ako drobenka. Formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie a z polovice cesta „upatlajte" na dne a bokoch základ na koláč. Vložte formu do chladničky a pripravte si náplň. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom pridajte mascarpone. Jahody umyte, nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte ich do krému. Hotový krém nalejte na sušienkový korpus a posypte zvyšným sušienkovým drobenkovým cestom. Nechajte v chladničke dobre stuhnúť a podávajte ozdobený jahodami a troškou práškového cukru.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.