Svetom food blogerov aktuálne hýbe množstvo noviniek. Trendom je raw strava, kvalita i paleo diéta. Hlavné je, aby bola výsledkom snaženia sa v kuchyni symfónia chutí a vôní spolu s maximálnym obsahom vitamínov a minerálov.
Káva lúhovaná za studena
Vravíte, že ľadovú kávu poznáte? Tá však s našou novinkou nemá nič spoločné. Ide o veľmi populárnu „cold brew coffee", čo je zdĺhavý, ale veľmi šetrný spôsob lúhovania namletých kávových zŕn v studenej vode. Obvykle trvá cez dvanásť hodín. Výsledok vás však príjemne prekvapí. Takáto káva sa už dá kúpiť aj ako hotový produkt a často sa pridáva do kokteilov.
Mlieko nie od kravy
Sójové, ryžové či mandľové mlieko už pravdepodobne poznáte. Teraz však je trendom kešu mlieko, ktoré je mimoriadne obľúbené. Na rozdiel od iných druhov orechov stačí kešu orechy namočiť len na pár hodín a výsledok je na svete. Populárne sú však i experimenty, ako napríklad mlieko zložené zo slnečnicových a dyňových semienok.
Óda na kokos
Kokosový olej má pravdepodobne v domácnosti už každá z nás. Stále populárnejšia je však kokosová múka vyrobená zo sušenej a jemne mletej dužiny kokosového orecha. Kokosový cukor sa zase získava z ručne zbieraného nektáru kokosových paliem.
Raňajky inak
Doprajte si ich v duchu paleo stravy. Vyraďte poľnohospodárske produkty ako obilniny, strukoviny, pečivo a mlieko, ktoré sa v praveku nekonzumovali. Raňajky preto majú podobu smoothie, alebo konzumujte vajíčka. Alternatívou obilnín sú zase amarant, pohánka či quinoa. Do ranného menu zaraďte aj vegánske pudingy. Ako? Jednoducho rozmixujte avokádo, pridajte datľový sirup a štipku kvalitného kakaa.
Cestoviny po novom
Zeleninové špagety, či už varené, alebo ľahko osmažené, začali zatieňovať klasické cestoviny. Za svoju obľúbenosť vďačia ľahkej príprave a blahodarnému vplyvu na líniu. Stačí totiž len použiť prístroj na vytváranie špirál a mať doma cuketu, mrkvu, cviklu či uhorku.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.