Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Mäsové ragú na krajci chleba s ovčím syrom Pecorino

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Mäsové ragú.(Zdroj: Vladimír Mulik)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v stredu počas biznis obeda v Olive Tree.

Mäsové ragú na krajci chleba s ovčím syrom Pecorino

Na teplé predjedlo pre piatich potrebujeme tieto suroviny:

· Hovädzie predné 300 g

· Mrkvu 100 g

· Stopkový zeler 100 g, keď ho nemáme, použijeme stonky z petržlenovej vňate

· Cesnak tri strúčiky

· Rozmarín

· Drvené paradajky 100 g

· Olej olivový

· Soľ, korenie

· Sýte červené víno 2 dl, napr. merlot

· Chlieb a keby bola taká možnosť, tak domáci

· Petržlenovú vňať

· Maslo 30 g

· Syr ovčí Pecorino

· Kyslú smotanu 100 g

Hovädzie predné si nakrájame na malinké kocky cca 3 x 3 mm, ku krájaniu malá vychytávka. Mäso si zľahka primrazíme alebo ho krájame v polovici rozmrazovania. Najlepšie v kastróle s olivovým olejom, s nahrubo nastrúhaným cesnakom a nasekaným rozmarínom, zmes privedieme pomaly k praženiu. Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme k nemu nahrubo nastrúhanú mrkvu s nakrájaným stopkovým zelerom na malé kocky. Restujeme opäť, až kým nezačne zelenina chytať zlatú farbu a to je znamenie na vloženie nakrájaného mäsa do základu. Restujeme, až kým sa nám nezrazia všetky bielkoviny v mäse a môžeme začať podlievať červeným vínom s pridaním drvenej paradajky do základu. Mierne podlejeme vodou a dusíme cca 45 minút so soľou a korením. Po dovarení zamiešame maslo a čerstvú, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Hovädzie ragú rozdelíme na hrianky z chleba, posypeme nastrúhaným syrom Pecorino a po prípade môžeme ešte zapiecť pod grilom do zlatista. Na zjemnenie chuti nám najlepšie poslúži kyslá smotana. Dobrú chuť vám prajem...

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 22 275
  2. Najužitočnejšia appka 15 520
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 448
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 631
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 308
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 936
  7. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 6 752
  8. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 626
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 529
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop