Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v stredu počas biznis obeda v Olive Tree.
Mäsové ragú na krajci chleba s ovčím syrom Pecorino
Na teplé predjedlo pre piatich potrebujeme tieto suroviny:
· Hovädzie predné 300 g
· Mrkvu 100 g
· Stopkový zeler 100 g, keď ho nemáme, použijeme stonky z petržlenovej vňate
· Cesnak tri strúčiky
· Rozmarín
· Drvené paradajky 100 g
· Olej olivový
· Soľ, korenie
· Sýte červené víno 2 dl, napr. merlot
· Chlieb a keby bola taká možnosť, tak domáci
· Petržlenovú vňať
· Maslo 30 g
· Syr ovčí Pecorino
· Kyslú smotanu 100 g
Hovädzie predné si nakrájame na malinké kocky cca 3 x 3 mm, ku krájaniu malá vychytávka. Mäso si zľahka primrazíme alebo ho krájame v polovici rozmrazovania. Najlepšie v kastróle s olivovým olejom, s nahrubo nastrúhaným cesnakom a nasekaným rozmarínom, zmes privedieme pomaly k praženiu. Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme k nemu nahrubo nastrúhanú mrkvu s nakrájaným stopkovým zelerom na malé kocky. Restujeme opäť, až kým nezačne zelenina chytať zlatú farbu a to je znamenie na vloženie nakrájaného mäsa do základu. Restujeme, až kým sa nám nezrazia všetky bielkoviny v mäse a môžeme začať podlievať červeným vínom s pridaním drvenej paradajky do základu. Mierne podlejeme vodou a dusíme cca 45 minút so soľou a korením. Po dovarení zamiešame maslo a čerstvú, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Hovädzie ragú rozdelíme na hrianky z chleba, posypeme nastrúhaným syrom Pecorino a po prípade môžeme ešte zapiecť pod grilom do zlatista. Na zjemnenie chuti nám najlepšie poslúži kyslá smotana. Dobrú chuť vám prajem...
VIZITKA
František Schiller
Vek: 36 rokov
Pochádza zo Slanca
Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice
Sedem rokov pôsobil v Prahe.
Autor: František Schiller
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.