Korzár logo Korzár
Utorok, 21. február, 2017 |Meniny má Eleonóra

Mäsové ragú na krajci chleba s ovčím syrom Pecorino

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Mäsové ragú.(Zdroj: Vladimír Mulik)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v stredu počas biznis obeda v Olive Tree.

Mäsové ragú na krajci chleba s ovčím syrom Pecorino

Na teplé predjedlo pre piatich potrebujeme tieto suroviny:

· Hovädzie predné 300 g

· Mrkvu 100 g

· Stopkový zeler 100 g, keď ho nemáme, použijeme stonky z petržlenovej vňate

· Cesnak tri strúčiky

· Rozmarín

· Drvené paradajky 100 g

· Olej olivový

· Soľ, korenie

· Sýte červené víno 2 dl, napr. merlot

· Chlieb a keby bola taká možnosť, tak domáci

· Petržlenovú vňať

· Maslo 30 g

· Syr ovčí Pecorino

· Kyslú smotanu 100 g

Hovädzie predné si nakrájame na malinké kocky cca 3 x 3 mm, ku krájaniu malá vychytávka. Mäso si zľahka primrazíme alebo ho krájame v polovici rozmrazovania. Najlepšie v kastróle s olivovým olejom, s nahrubo nastrúhaným cesnakom a nasekaným rozmarínom, zmes privedieme pomaly k praženiu. Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme k nemu nahrubo nastrúhanú mrkvu s nakrájaným stopkovým zelerom na malé kocky. Restujeme opäť, až kým nezačne zelenina chytať zlatú farbu a to je znamenie na vloženie nakrájaného mäsa do základu. Restujeme, až kým sa nám nezrazia všetky bielkoviny v mäse a môžeme začať podlievať červeným vínom s pridaním drvenej paradajky do základu. Mierne podlejeme vodou a dusíme cca 45 minút so soľou a korením. Po dovarení zamiešame maslo a čerstvú, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Hovädzie ragú rozdelíme na hrianky z chleba, posypeme nastrúhaným syrom Pecorino a po prípade môžeme ešte zapiecť pod grilom do zlatista. Na zjemnenie chuti nám najlepšie poslúži kyslá smotana. Dobrú chuť vám prajem...

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Neprehliadnite tiež

Pontónový most cez Ružín nebude

Zhasla nádej, že sa dopravná situácia predsa len zlepší.

Futbalisti Michaloviec zdolali pod Tatrami Trnavu

O dvojgólovom víťazstve rozhodli v priebehu niekoľkých minút.

Prešov má byť centrom kreatívneho priemyslu

Župan s primátorkou podpísali spoločné memorandum.

Prešovskí krajskí poslanci schválili prvú zmenu tohtoročného rozpočtu

Týka rozpisu kapitálových výdavkov z rezervného fondu.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor. Okrem Juhosudáncov môže byť v ohrození až dvadsať miliónov ľudí.

PLUS

Mnohí mlčia, on nie. Služba vlasti z neho spravila lovca ľudí

Tóth tvrdí, že si z vojenčiny priniesol domov traumu.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  2. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  3. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  4. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  5. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  6. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  7. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  9. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  10. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 769
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 983
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 217
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 358
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 330
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 918
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 627
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 566
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 457
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 863

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop