Korzár logo Korzár

Krémová polievka z pečenej cvikly

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Krémová polievka.Krémová polievka. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť už vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Krémová polievka z pečenej cvikly

Dnes som vám napísal recept na polievku, ktorá sa radí medzi tie zdravšie. Na prípravu pre päťčlennú rodinu budeme potrebovať:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

· vývar 1 l - najlepší bude kurací

· cviklu 500 g

· zeler 100 g

· mrkvu 100 g

· cibuľu 100 g

· cesnak jeden strúčik

· olivový olej 0,1 l

· soľ, korenie

· mlieko 0,05 l na mliečnu penu

Ako prvé si upečieme cviklu, ktorú si predtým dôkladne umyjeme. Cviklu si môžeme upiecť aj deň vopred. Uľahčí nám to prácu. Cviklu pečieme na 180 až 200 stupňoch cca jednu hodinu. Cvikla nemusí byť upečená do mäkka, pretože nám ide o chuť pečenej cvikly. Tú určite dosiahneme po hodinke pečenia. Koniec koncov, cviklu dovaríme v polievke. Teraz si očistíme pečenú cviklu a zvyšnú zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu

A môžeme začať variť. Do mierne rozpáleného hrnca vlejeme olivový olej, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a zeler. Restujeme do zlatista, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a jeden cesnak vcelku. Opäť všetko restujeme do zlatistej farby a zalejeme kuracím vývarom. Pridáme pečenú pokrájanú cviklu a všetko varíme do mäkka. Teraz už len stačí všetko rozmixovať ponorným mixérom do hladka, podľa chuti dosoliť a dokoreniť. Ak by náhodou bola polievka veľmi hustá, rozriedime ju ešte vývarom. Keď budeme mať polievku v tanieri, pokvapkáme ju olivovým olejom, pridáme lyžicu mliečnej peny a môžeme podávať. Dobrú chuť.

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Frantisek Schiller

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 579
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 883
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 700
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 781
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 284
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 963
  7. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 876
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 561
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu