Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Krémová polievka z pečenej cvikly

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Krémová polievka.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť už vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Krémová polievka z pečenej cvikly

Dnes som vám napísal recept na polievku, ktorá sa radí medzi tie zdravšie. Na prípravu pre päťčlennú rodinu budeme potrebovať:

· vývar 1 l - najlepší bude kurací

· cviklu 500 g

· zeler 100 g

· mrkvu 100 g

· cibuľu 100 g

· cesnak jeden strúčik

· olivový olej 0,1 l

· soľ, korenie

· mlieko 0,05 l na mliečnu penu

Ako prvé si upečieme cviklu, ktorú si predtým dôkladne umyjeme. Cviklu si môžeme upiecť aj deň vopred. Uľahčí nám to prácu. Cviklu pečieme na 180 až 200 stupňoch cca jednu hodinu. Cvikla nemusí byť upečená do mäkka, pretože nám ide o chuť pečenej cvikly. Tú určite dosiahneme po hodinke pečenia. Koniec koncov, cviklu dovaríme v polievke. Teraz si očistíme pečenú cviklu a zvyšnú zeleninu.

A môžeme začať variť. Do mierne rozpáleného hrnca vlejeme olivový olej, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a zeler. Restujeme do zlatista, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a jeden cesnak vcelku. Opäť všetko restujeme do zlatistej farby a zalejeme kuracím vývarom. Pridáme pečenú pokrájanú cviklu a všetko varíme do mäkka. Teraz už len stačí všetko rozmixovať ponorným mixérom do hladka, podľa chuti dosoliť a dokoreniť. Ak by náhodou bola polievka veľmi hustá, rozriedime ju ešte vývarom. Keď budeme mať polievku v tanieri, pokvapkáme ju olivovým olejom, pridáme lyžicu mliečnej peny a môžeme podávať. Dobrú chuť.

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 678
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 802
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 752
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 626
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 866
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 751
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 313
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 265
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 198
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 817

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop