Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť už vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.
Krémová polievka z pečenej cvikly
Dnes som vám napísal recept na polievku, ktorá sa radí medzi tie zdravšie. Na prípravu pre päťčlennú rodinu budeme potrebovať:
· vývar 1 l - najlepší bude kurací
· cviklu 500 g
· zeler 100 g
· mrkvu 100 g
· cibuľu 100 g
· cesnak jeden strúčik
· olivový olej 0,1 l
· soľ, korenie
· mlieko 0,05 l na mliečnu penu
Ako prvé si upečieme cviklu, ktorú si predtým dôkladne umyjeme. Cviklu si môžeme upiecť aj deň vopred. Uľahčí nám to prácu. Cviklu pečieme na 180 až 200 stupňoch cca jednu hodinu. Cvikla nemusí byť upečená do mäkka, pretože nám ide o chuť pečenej cvikly. Tú určite dosiahneme po hodinke pečenia. Koniec koncov, cviklu dovaríme v polievke. Teraz si očistíme pečenú cviklu a zvyšnú zeleninu.
A môžeme začať variť. Do mierne rozpáleného hrnca vlejeme olivový olej, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a zeler. Restujeme do zlatista, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a jeden cesnak vcelku. Opäť všetko restujeme do zlatistej farby a zalejeme kuracím vývarom. Pridáme pečenú pokrájanú cviklu a všetko varíme do mäkka. Teraz už len stačí všetko rozmixovať ponorným mixérom do hladka, podľa chuti dosoliť a dokoreniť. Ak by náhodou bola polievka veľmi hustá, rozriedime ju ešte vývarom. Keď budeme mať polievku v tanieri, pokvapkáme ju olivovým olejom, pridáme lyžicu mliečnej peny a môžeme podávať. Dobrú chuť.
VIZITKA
František Schiller
Vek: 36 rokov
Pochádza zo Slanca
Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice
Sedem rokov pôsobil v Prahe.
Autor: Frantisek Schiller
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.