Korzár logo Korzár
Utorok, 17. júl, 2018 | Meniny má Bohuslav
Nájdete nás na webe

Recept

Pražma zlatohlavá na pare s omáčkami z kokosového mlieka, vanilky a lesného ovocia.

Pražma zlatohlavá na pare s omáčkami z kokosového mlieka, vanilky a lesného ovocia(Zdroj: Vladimír Mulík)



Tento recept je niečo pre maškrtné jazýčky našich drahých polovičiek.

Pre našu polovičku a jej štyri kamošky potrebujeme tieto suroviny: pražma zlatohlavá 1 kg, kokosové mlieko 300 ml, smotana 33% 200 ml, struk čerstvej vanilky, citrónová tráva 1 kus, limetový list čerstvý alebo sušený, lesné ovocie 200 g postačí mrazené (okrem jahôd), limetka 2 kusy, zázvor čerstvý 50 g (alebo galangal), trstinový cukor 50 g, soľ, korenie, koriander čerstvý 100 g.

Kokosová omáčka: Pripravíme si ju redukciou smotany a kokosového mlieka s prídavkom čerstvej vanilky, citrónovej trávy, limetového listu a čerstvého zázvoru. Keď je omáčka hustá tak, ako má byť, dochutíme ju trstinovým cukrom, soľou, korením a limetovou šťavou.

Omáčka z lesných plodov: Lesné plody len prevaríme a prepasírujeme cez jemné sitko. Nesladíme ani necukrujeme, omáčka má byť kyslá.

Už len stačí očistiť rybu od šupín, vyfiletovať a vykostiť filety. Osolené filety ryby uvaríme na pare (použijeme hrniec s vodou, papier na pečenie, väčšie sito a pokrievku). Rybie filety sú varené rýchlo, takže pozor, neprevariť to, 4 až 6 minút úplne stačí.

Článok pokračuje pod video reklamou

Uvarené filety položíme na tanier a podstielku z čerstvého koriandra a k tomu pripravené omáčky (cca 2-3 PL kokosovej omáčky a 2-3 ČL omáčky z lesných plodov).

Môžeme podávať...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 19 485
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 14 875
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 10 961
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 716
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 400
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 122
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 715
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 644
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 544
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 242

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop