Móda zaraďovať do jedálnička avokádo sa rozmáha. Aby vám skutočne chutilo a spoznali ste ho také, aké má byť, dodržiavajte pri jeho kúpe niekoľko zásad.
Vždy sa pozeráme, či má avokádo stopku. Je to skôr taký náznak stopky, ako máva citrón. Keď je stopka vypadnutá, tak avokádo nekupujeme. Konce vtedy rýchlejšie dozrievajú, pokazia sa a môžu nakaziť celé avokádo.
Lepšie sú kusy, ktoré majú matnejší povrch a sú bez čiernych škvŕn.
Ak mu chcete trošku pomôcť pri dozrievaní, dajte ho do tmavého papierového vrecúška spolu s banánom. Rýchlejšie bude mäkké.
A pokiaľ je avokádo tvrdé, nachávame ho dozrievať vonku. Nie v chladničke. Do chladničky ho dávame, až keď je veľmi mäkké.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.