Korzár logo Korzár
Pondelok, 23. júl, 2018 | Meniny má Oľga
Nájdete nás na webe

Porotca zo šou MasterChef varil aj Rihanne

Veľa žien sa zhoduje v tom, že chlap, ktorý vie variť a šikovne sa zvŕtať v kuchyni, je mimoriadne sexi.

Porotcovia. Trio (zľava) Záhumenský, Ertl, Križan budú rozhodovať v MasterChefovi.(Zdroj: TV Markíza)

Zrejme aj preto sa hviezdami televíznych obrazoviek stali popri hercoch, spevákoch a moderátoroch aj skutoční šéfkuchári.

V prvej sérii kuchárskej šou MasterChef si obrovskú popularitu získal Martin Korbelič a teraz nám Markíza naservíruje hneď tri „chutné sústa“.

V druhej sérii, ktorá príde na obrazovky už o necelé dva týždne, budú porotcami traja slovenskí šéfkuchári, ktorí sú špičkami vo svojom fachu a jeden z nich dokonca varil viacerým svetoznámym celebritám.

Učil sa od Ramseyho

Martin Záhumenský síce pochádza z Trenčína, no už desať rokov žije v Londýne, kam sa šiel naučiť angličtinu a po roku sa plánoval vrátiť domov. Avšak všetko sa zmenilo a on sa postupne prepracoval medzi uznávaných šéfkuchárov.

Článok pokračuje pod video reklamou

A lekcie dostal aj od samotného hviezdneho Gordona Ramseyho. Vlani dokonca v Anglicku získal titul Kuchár roka zameraný na divinu, kde bolo prihlásených štyritisíc kuchárov!

Veľké hviezdy – skromné požiadavky

Martinove kulinárske výtvory už dokonca ochutnalo viacero hviezd svetového šoubiznisu a športu. Varil pre Toma Cruisa, Rafaela Nadala, Maradonu, aj Toma Hanksa. A kvôli slávnej Rihanne prežil aj trošku stresu.

„Objednala si lososa, to je už taká klasika, ale práve sme ho nemali, tak som ho narýchlo zháňal v iných reštauráciách od známych šéfkuchárov,“ prezradil pikošku v markizáckom Teleráne.

Našťastie rybu zohnal a hviezdnej kráske z Barbadosu veľmi chutila.

Martin tvrdí, že celebrity vo všeobecnosti nemajú prehnané nároky a opäť platí to známe, že čím väčšia hviezda, tým má skromnejšie požiadavky. Vo všeobecnosti milujú hlavne zdravé jedlá a často jedávajú ryby.

Keďže v zahraničí sú trendom otvorené kuchyne, so svojimi slávnymi hosťami sa aj vída naživo, no ako vraví, kvôli fotografiám a autogramom ich neuháňa, výnimku urobil len pri Maradonovi, za ktorým zašiel preto, aby urobil radosť svojmu otcovi.

V kuchyni je celé dni a noci

O tom, že profesia šéfkuchára nie je jednoduchá, svedčia aj Martinove slová o tom, koľko času strávi v práci.

„V kuchyni som tak od siedmej – ôsmej rána, do polnoci, domov idem asi okolo jednej a o šiestej – pol siedmej už zase vstávam. A takto to ide aj päť-šesť dní do týždňa,“ vysvetlil Trenčan.

A kým v práci pripravuje také delikatesy, ako je homár s hľuzovkou, doma u mamy si s chuťou dá slovenskú klasiku, ako je segedínsky guláš, kapustnica či maďarský guláš.

Gastronomická elita

Spolu s Martinom budú v šou MasterChef porotcovať ešte ďalší dvaja šéfkuchári, a to Jaroslav Ertl, ktorý precestoval takmer celý svet a pobudol v Dubaji, Hongkongu, Singapure, pracovné skúsenosti zbieral aj v Španielsku, Švajčiarsku či Nemecku.

Momentálne pôsobí na Slovensku, vyhľadáva nové talenty, školí kuchársky personál a poskytuje odborné poradenstvo.

Tretím do partie bude Braňo Križan, ktorý tiež patrí medzi slovenskú gastronomickú elitu. Je prezidentom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, tiež pracoval v zahraničí, no napríklad v roku 2010 varil aj futbalistom na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.

zahumensky-a-ramsey_res.jpg

So svojím vzorom. Martin Záhumenský odkukal grífy od Gordona Ramseyho.

zahumensky-a-maradona_res.jpg

S hviezdnym hosťom. Martin navaril aj pre legendárneho Maradonu. Foto k článku: twitter M. Z.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  5. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  6. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 204
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 869
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 207
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 997
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 237
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 620
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 964
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 305
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 036
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 921

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop