Korzár logo Korzár
Streda, 24. apríl, 2019 | Meniny má Juraj
Nájdete nás na webe

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  2. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  3. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  4. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  5. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  6. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  7. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  9. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  10. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  1. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  2. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  3. Gemerský expres priblíži nádherný kraj
  4. Takto sa môžete najlepšie chrániť pred výtlkmi
  5. Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.
  6. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  7. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  8. Women in business
  9. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  10. Bim Challenge 2019
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 22 877
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 10 115
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 417
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 6 901
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 456
  6. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 4 339
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 253
  8. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 3 368
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 946
  10. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 1 590

Neprehliadnite tiež

Mestský majetok v centre Košíc sa mení na ruiny, interiér budí hrôzu

Kontrolór navrhuje časť budov opraviť, časť predať a postaviť bytovky.

Hlavná 25.

Prešovský dopravný podnik chce kúpiť desať nových trolejbusov

Poslanci schválili investíciu za vyše 5 miliónov.

Dopravný podnik mesta Prešov chystá obnovu vozového parku.
Naši predkovia migrovali kvôli úniku z biedy, dnes sa to deje aj kvôli štúdiu na zahraničných univerzitách.

Košice pôjdu na plné gule. Taká šanca na double už možno nebude

Doma chcú sériu vyrovnať. Spoliehajú sa aj na divákov.

Finále volejbalovej extraligy sa do Košíc sťahuje za stavu 2:0 na zápasy pre Prievidzu.

Trofej Hráč mesiaca prvýkrát na Zemplíne, Kira tromfol aj Šporara

Michalovský brankár si ocenenie preberie pred duelom so Žilinou.

Brankár Michaloviec Matúš Kira ovládol posledné hlasovanie ankety Hráč mesiaca.

Hlavné správy zo Sme.sk

Café Európa: Ako sa zmení Ukrajina a čo čakať od Zelenského (video)

Diskusia o ukrajinských prezidentských voľbách.

Volodymyr Zelenskyj.
Peter Tóth
Dobré ráno

Dobré ráno: Polícia vedela, že Vadala tu buduje bunku mafie

Čo je horšie, že Gašpar klamal alebo si policajti nevymieňajú informácie.

Podcast Dobré Ráno
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Ak mohli sledovať novinárov, môžu sledovať aj vás

Nevieme, či sledovanie novinárov bol ojedinelý prípad.

Šéfredaktorka SME Beata Balogová.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop