Korzár logo Korzár
Pondelok, 16. júl, 2018 | Meniny má Drahomír
Nájdete nás na webe

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 9 880
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 604
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 7 970
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 450
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 120
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 817
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 440
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 917
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 516
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 195

Neprehliadnite tiež

Prešovčanov rozčuľuje systém vybavovania pasov a občianskych preukazov

Na lístočky sa čaká od rána, minú sa štvrťhodinu po otvorení.

Bývalú priateľku prenasledoval, na web zavesil jej nahé fotky

Košičan dostal podmienečný trest, musí sa aj ospravedlniť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štát plánuje otvoriť trh s online hazardom. Vyhovovalo by to najmä Pente, tvrdia aktivisti

Nový zákon podľa stávkarov pomôže proti nelegálnemu hazardu.

DOBRE RÁNO

Dobré ráno: Súd mu vymeral 12 rokov, chce sa stať primátorom

Ako sa u nás robí komunálna politika.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Hazard nezastavíte

Hazard treba regulovať, nie zakazovať.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop