Korzár logo Korzár
Sobota, 23. september, 2017 | Meniny má Zdenka

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Neprehliadnite tiež

Namiesto slnka hrial kráľovský mok

Do slovenského Tokaja prišli hostia z rôznych regiónov Slovenska i Európy.

Chorobnosť na respiračné ochorenia na východe opäť narástla

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola u detí do päť rokov.

Rozhovor týždenníka MY

Peter Bondra: Celý môj život je spojený len s hokejom

Hviezdny hokejista za veľa vďačí trénerom zo začiatku kariéry.

Na háčik s červíkom chytil delostreleckú mínu

Pyrotechnik Miro: Vojnová munícia zabíja aj po rokoch.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Európa sa hýbe smerom, akým chce Merkelová

Angela Merkelová bola v posledných rokoch tvárou Európskej únie. Bez domáce podpory to bude mať oveľa ťažšie.

EKONOMIKA

Bankomaty majú výročia. Takto vyzerali pred 50 rokmi

Prvý bankomat dali do používania v roku 1967 v Londýne.

ŠPORT

Nórsky divák nevedel, že Sagana na Tour de France vylúčili

Ľudia v Nórsku si majstrovstvá sveta v cyklistike užívajú.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 645
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 10 179
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 376
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 687
  5. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 035
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 1 960
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 689
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 520
  9. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 249
  10. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 246

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop