Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. február, 2018 | Meniny má Vlasta
Pridajte si svoje mesto

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Neprehliadnite tiež

V Prešove kúpu parkovísk od EEI stopli

Kontrolór upozornil na vysokú cenu. Mestská rada žiada ďalší znalecký posudok.

Ženy skolabovali v pekárni. Priotrávili sa oxidom uhoľnatým

Obe vo vážnom stave previezli do sninskej nemocnice.

Pod schodmi paneláka našli mŕtveho bezdomovca

V Prešove ide o prvú obeť tohtoročnej zimy.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Trafikanti reformy neurobia (píše Ivan Mikloš)

Stále patríme medzi úspešnejšie postkomunistické krajiny, ale zdroje úspechu vyprchávajú.

Blog Transparency International

Prečo NAKA nenašla v predsedníckych zákazkách porušenie zákona

Indícií mala dosť.

DOMOV

Drucker: Potrebným zmenám bránia aj záujmy jednotlivcov

Necítim krivdu za to, že ma kritizujú, vraví minister.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove
  2. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu
  3. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?
  4. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche
  5. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať?
  6. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom
  7. Slovanet spustil LTE internet aj na juhu Tokaja
  8. Hľadá sa: Vzťah z rozumu. Darujte na Valentína predplatné SME.sk
  9. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME
  10. Slovanet spustil LTE internet aj v okolí Prešova
  1. Európske univerzity a podnikatelia spoločne
  2. BILLA pomáha slabozrakým a nevidiacim s nákupmi už aj v Nitre
  3. Svetový roaming v O2 výhodnejšie
  4. 5 pravidiel ako prenajať nehnuteľnosť
  5. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu
  6. Hotel Devin Spa centre - relaxation in the intimate atmosphere
  7. The Horizont Resort **** - fun and wellness
  8. Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove
  9. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?
  10. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche
  1. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom 25 133
  2. Mio MiVue 733 WiFi - snadno přeneste záznam autokamery do mobilu 14 114
  3. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME 10 585
  4. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s? 10 549
  5. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 6 194
  6. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche 5 917
  7. Hľadá sa: Vzťah z rozumu. Darujte na Valentína predplatné SME.sk 4 885
  8. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať? 4 600
  9. Hektická Moskva, ktorá nikdy nespí 4 354
  10. Počet predplatiteľov SME.sk dosiahol ďalší rekord 2 613

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop