Korzár logo Korzár
Pondelok, 8. marec, 2021 | Meniny má Alan, AlanaKrížovkyKrížovky

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť
  2. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  3. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  4. Čo napĺňa v práci úspešné ženy v jednej z najznámejších firiem?
  5. Nové číslo Historickej revue
  6. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  7. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  8. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  9. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  10. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  1. Metropolis sa stane ikonickou stavbou, jej obyvatelia budú pyšní
  2. Čo napĺňa v práci úspešné ženy v jednej z najznámejších firiem?
  3. Svieže jarné ceny v PLANEO Elektro sú aj v marci extra výhodné
  4. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  5. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  6. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  7. Nové číslo Historickej revue
  8. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  9. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  10. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  1. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 25 980
  2. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 15 380
  3. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 13 171
  4. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj 12 881
  5. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 10 979
  6. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 8 609
  7. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele 8 449
  8. Nové číslo Historickej revue 8 255
  9. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 8 035
  10. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní? 7 101
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Druhá sankcia je skoro štyrikrát vyššia.

18 h
ZSSK obmedzuje niektoré spoje aj na východnom Slovensku.

K zmenám pristúpili kvôli pandémii.

6 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Nemecké očkovacie centrá zatiaľ veľmi plné nie sú.

Nemecko sľubuje masívne očkovanie už tento mesiac.

2 h
Premiér Igor Matovič.

Takto to ďalej nejde.

7. mar
Komentár Zuzany Kepplovej

Politiku už nerobia džentlmeni

Zuzana Kepplová.

Prečo sme sklamaní z Matoviča.

1 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop