Korzár logo Korzár
Sobota, 21. apríl, 2018 | Meniny má Ervín
Pridajte si svoje mesto

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste túto špecialitu kulinárskeho kalendára radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas apríla v reštaurácii Olive Tree.

Zemiakové halušky s tymianovou bryndzou, olivovým olejom a kúskom pečeného bravčového boku

Počet porcií: približne 10

Čas na prípravu: 45-55 min.

Na prípravu potrebujeme:

Mladé zemiaky - 800 g

Hrubú múku - 800 g

Vajce (môže, ale aj nemusí) - 1 ks

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Chilli - celé sušené, cca 1,5 cm 1 ks

Čerstvý tymian, cca 5 g

Čerstvý strúčik cesnaku

Májovú bryndzu - 800 g

Olivový olej extra panenský - 0,15 l

Bravčový bok - 1,5 kg

Marináda: Čerstvý tymian opláchneme vodou, osušíme a rozdelíme na stonky - používame nielen lístky, ale aj stonky. Časť oleja rozohrejeme v nádobe s hrubým dnom, vložíme doň na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do žlta. Následne znížime ohrev nádoby a pridávame prstami podrvené chilli, tymian, štipku soli, čierneho korenia a po chvíli aj zvyšok olivového oleja. Necháme odležať v nádobe.

Hlavná časť prípravy:

Do misky si pripravíme bryndzu, pridáme do nej marinádu, z ktorej sme predtým vybrali tvrdé stonky tymianu, vymiešame. Necháme odležať počas doby umývania zemiakov. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajíčkom, soľou a štipkou korenia a vypracujeme na haluškové cesto, ktoré postupne hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme halušky obľúbenej veľkosti. Po uvarení ich scedíme a vymiešame s pripravenou bryndzou. Podľa chuti či potreby môžeme zmes zriediť vodou z halušiek. Jedlo podávame k pečenému bôčiku upravenému podľa vlastného spôsobu.

TIP:

Takto pripravenú bryndzu si môžete vychutnať aj s čerstvým chlebom, hriankami a slaninkou či s cibuľou grilovanou v šupke.

VIZITKA

Jozef Hromják

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Neprehliadnite tiež

Vláda tají, pre koho vyvlastní stovky hektárov pri Haniske

Konkoly nechápe, prečo tajomný investor nejde do Kechneca.

Značky pre autá sa kedysi vyrábali v Bardejove

Podnik Snaha bol mimoriadne úspešný. Skončil v ére mečiarizmu.

Kežmarský hrad je vzácna perla uprostred kráľovského mesta

K hradu sa viaže niekoľko zaujímavých legiend.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Od vraždy Kuciaka prešli dva mesiace, polícia stále tápe

Vyšetrovatelia avizujú, že verejnosť znova požiadajú o pomoc. Čo ich bude zaujímať, zatiaľ nepovedali.

KOMENTÁRE

Vražda Kuciaka bola generačnou udalosťou

Jednému človeku sa ani po 61 dňoch neskrivil vlas na hlave – vrahovi.

KULTÚRA

Bol utiahnutý, na pódiách trpel. Avicii nebol stvorený pre slávu

Po spolupráci s Madonnou mal dojem, že ju sklamal.

SVET

Copperfielda donútili na súde odhaliť slávny trik

Pri jednej zo šou slávneho iluzionistu sa zranil vybraný divák, roky sa súdi.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  2. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  3. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  4. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  5. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  6. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi
  7. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“!
  8. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý
  9. Získajte špičkovú klimatizáciu a toto leto ušetrite na elektrine
  10. ZOC MAX Prešov má za sebou úspešnú desaťročnicu
  1. Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!
  2. Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy
  3. Tréningové moduly HACCP online
  4. Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre
  5. Návštevníkov Gardenie zaujali expozície SPU v Nitre
  6. Slováci si nevedia predstaviť svoj deň bez chleba a pečiva
  7. Vieme, čo môže spôsobovať neplodnosť u mužov a žien
  8. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  9. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  10. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  1. Toto sú zdravotné problémy, o ktorých muži nehovoria 20 372
  2. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 13 450
  3. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 12 928
  4. Jordánsko: Najkrajšie miesta kráľovstva v púšti 9 926
  5. Miesta v Rakúsku, ktoré by ste mali vidieť. Kúsok za Bratislavou 7 496
  6. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta 6 983
  7. Vajíčka, chlebíky či niečo sladké? Kam v Bratislave na raňajky? 6 223
  8. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi 4 188
  9. Nový projekt v Karlovej Vsi sa teší obrovskému 3 270
  10. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“! 3 230

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop