Korzár logo Korzár

Zemiakovo-zeleninový krém s hľuzovkovým olejom

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť už vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Zemiakovo-zeleninový krém.Zemiakovo-zeleninový krém. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Zemiakovo-zeleninový krém s hľuzovkovým olejom

Na prípravu mojej obľúbenej srdcovky a pre päť nami obľúbených ľudí budeme potrebovať:

500 g zemiakov

150 g mrkvy

150 g zeleru

100 g cibule

1 l vývaru - k tejto polievke sa najviac hodí bravčový

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

0,1 l smotany 33 %

0,05l g oleja alebo škvarenej masti

majorán

pár kvapiek hľuzovkového oleja

1 strúčik cesnaku

Postup: Ako prvé očistíme všetku zeleninu, potom ju nakrájame na kocky. Zemiaky a cibuľu dáme zvlášť do iných misiek alebo ich necháme na krájacej doske, pokiaľ nám jej to veľkosť dovoľuje.

SkryťVypnúť reklamu

Osobne uprednostňujem zeleninu nakrájanú na veľkosť 1 x 1 cm. To je tiež moje obľúbené alebo pravdupovediac, skôr pracovná deformácia. Ale tak to mám rád.

Rozpálime hrniec na miernom plameni, pridáme tuk, koreňovú zeleninu, štipku soli a restujeme do zlatista. Keď je všetko tak, ako má byť, pridáme cibuľu a keď začne zlatnúť, zalejeme vývarom. Teraz vložíme do rozrobenej polievky na kocky pokrájané zemiaky a varíme do mäkka. Po uvarení všetko rozmixujeme do hladka. Pridáme majorán, smotanu, na jemno nastrúhaný strúčik cesnaku, podľa chuti soľ, korenie a všetko ešte raz zľahka premixujeme. Pred podávaním krém pokvapkáme hľuzovkovým olejom.

Teším sa s vami z odvedenej práce a prajem vám dobrú chuť.

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

SkryťVypnúť reklamu

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Autor: František Schiller

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 922
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 013
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 5 192
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 900
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 3 137
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 678
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 574
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 403
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu