Korzár logo Korzár
Sobota, 16. február, 2019 | Meniny má Ida, Liana
Nájdete nás na webe

Recept

Pstruh pečený v škrupine z bielkov a soli

Pstruh pečený v škrupine z bielkov a soli.Pstruh pečený v škrupine z bielkov a soli.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Na prípravu pre osem kamarátov, premýšľajúcich, čo s načatým večerom, potrebujeme okrem dobrého nápadu ešte pol druha hodiny, trpezlivosť a k tomu:

Pstruha, najlepšie čerstvého 1600 g. Soľ morskú hrubého zrna 12 polievkových lyžíc. Bielky ôsmich slepačích vajec.
Maslo 100 g. Tymian.

Dobrý scenár:

Od overeného zdroja z Gerlachova kúpi naozaj čerstvého pstruha. Podľa najlepšieho vedomia a svedomia ho pozbaviť vnútorností aj šupiniek. Dnes nebudeme vykosovať. Odrežeme hlavu tesne za žiabrami.

Šikovným nožíkom vyrežeme plutvy aj chvost. Z hlavy bez žiabier, čosi málo koreňovej zeleniny a cibule môžeme uvari krátky vývar, ktorý vieme použi pri príprave prílohy. Do tela pstruha vložíme hrudku masla, vetvičku tymianu a necháme odpočívať.

Rúru na pečenie rozohrejeme na 180 °C. Vo vhodnej nádobe vyšľaháme z bielkov a soli ozaj tuhý sneh.
Pripravené porcie pstruha uložíme na silikónový plát a rovnomerne pokryjeme veľmi slaným a veľmi tuhým snehom z bielkov.

Pečieme dvadsať minút. Pod zlato upečenou škrupinou nájdeme šťavnatú aj chutnú rybu tepelne upravenú vo vlastnom svete. Počas samotnej tepelnej úpravy je ideálne pripraviť alternatívnu prílohu. My v reštaurácii ich pripravíme hneď niekoľko. Vy nemusíte. Úplne stačí jednoduchý neagresívne dochutený šalát a kus poctivého pečiva.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 179
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 123
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 8 270
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 205
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 6 755
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 918
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 538
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 183
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 037
  10. Sedem mýtov o stavebnom sporení 3 801

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop