Korzár logo Korzár
Utorok, 22. august, 2017 | Meniny má Tichomír

Gastronomické inšpirácie z televíznej obrazovky

Čo najviac chutilo známym šéfkuchárom?

Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi.(Zdroj: TV JOJ)

Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja sa stala fenoménom televíznej obrazovky. Rodiny sa v časovom strese pokúšajú navariť tie najlepšie jedlá zo svojej kuchyne a nie vždy to vypáli šťastne. Avšak niektoré špeciality sa im naozaj vydaria a to až tak, že šéfkuchári, ktorí ich hodnotia, nevychádzajú z údivu. Preto sme zisťovali, čo im v prvej sérii gastronomickej šou najviac chutilo.

Zuzana Sabolová

Kačacie prsia s pyré z červenej repy a gnocchi
Od Vila a Davida Habovcov

Potrebujeme: pekné kačacie prsia s kožou, soľ, korenie, víno (aj portské sladké sherry), červenú repu, maslo, mlieko, múku, vajcia

Postup: Kačacie prsia umyjeme a riadne vysušíme, narežeme kožu a okoreníme. Na horúcu panvicu dáme opiecť mäso, ktoré sme okorenili, opekáme na tuku - najlepšie kačacom alebo husacom, kožou dole. Vedľa v hrnci necháme variť cviklu, ošúpanú a postrúhanú so štipkou soli.

Medzitým pripravíme cesto z múky, pol hladkej a pol hrubej s vajíčkom, ale len 1 ks a trochou soli. Cesto spracujeme do tvaru valčeka, ktorý krájame na malé kúsky a lyžičkou roztlačíme do tvaru kruhu.

Potom hádžeme gnocchi do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Mäso opekáme v panvici a podlejeme ho portským vínom, z ktorého necháme vyvariť alkohol. Cvikla, ak je mäkká, tak ponorným mixérom spravíme pyré s maslom a trochou mlieka, dochutíme soľou.

sabolova_1_r582_res.jpg

kacacie-prsia_fotolia_res.jpg

Marek Ort

Kuracie srdiečka s cestovinou
Od Adriána a Agáty Solárovcov

Potrebujeme: 250 g očistených kuracích srdiečok, 250 ml smotany na varenie, soľ, 1 cibuľu, sušený majorán, drvenú rascu, olej, čierne korenie, 300 g cestoviny – kolienka

Postup: Srdiečka opláchneme vo vode, orestujeme na cibuľke, okoreníme a varíme vo vlastnej šťave. Keď sú mäkké, pridáme smotanu na varenie a urobíme omáčku. Medzitým si uvaríme cestoviny.

marek-ort_res.jpg

kuracie-srdiecka.jpg

Martin Korbelič

Pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi

Od Heleny a Mira Lhotovcov

Potrebujeme: 800 g steakového mäsa zo pštrosa vcelku, 250 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 500 g mladej čerstvej zelenej fazuľky, 1 PL medu, 2 PL hnedého cukru, 100 g masla, 100 ml smotany na šľahanie, čerstvý rozmarín, korenie štyroch farieb v mlynčeku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Pštrosí steak umyjeme a osušíme, posypeme korením štyroch farieb a rozmarínom. Na masle prudko opečieme z oboch strán a vložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 minút. Mladú fazuľku umyjeme, odrežeme oba konce a oblanšírujeme.

Na panvici rozohrejeme maslo a prehrejeme blanšírované fazuľky, osolíme ich a jemne okoreníme. Na ďalšej panvici urobíme z masla, cukru a medu karamel, potom doň vložíme gaštany a zľahka premiešame. Gaštany vyberieme na tanier a časť z nich nasekáme na väčšie kúsky.

Zvyšné vrátime späť do karamelu a použijeme ich pri servírovaní. Do posekaných gaštanov primiešame smotanu, aby vznikla jemná karamelová omáčka.

Servírovanie: Gaštanovú omáčku dáme na tanier aj s gaštanmi, na ňu položíme odpočinuté nakrájané pštrosie steaky, fazuľku a pridáme celé
karamelové gaštany.

korbelic_joj_res.jpg

pstrosi-steak_res.jpg

Foto k článku: TV JOJ, FOTOLIA

Neprehliadnite tiež

Humenčanka utrpela v práci vážny úraz

Zo zranení sa bude liečiť viac ako 42 dní.

Na značky nalepili nápis korupcia. Teraz im hrozí pokuta

Recesisti vraj spáchali priestupok proti verejnému poriadku.

Na východnom Slovensku môže budúcu noc mrznúť

Vo štvrtok môžu teploty klesnúť až na mínus štyri stupne Celzia.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Slovensko inú možnosť ako jadro Únie nemá, Fico to vie

Krajiny bez eura budú strácať vplyv, Slovensko začína v regióne viesť debatu o budúcnosti EÚ.

DOMOV

Plavčan urobil nezvyčajnú vec. Oznámil Kiskovi, kedy končí

Fico naťahovanie času nekomentoval.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  2. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  7. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  10. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  1. Máte doma retro kúsky spojené s pivom Šariš?
  2. Študenti stredných a vysokých škôl môžu získať na účet 1000€
  3. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  4. 100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán
  5. Business Smartphones Connected to Public Wi-Fi Can Be in Danger
  6. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  7. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  8. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  9. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  10. Leto nekončí!
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 222
  2. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd 3 043
  3. Ako sme jazdili v socializme 1 945
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 782
  5. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 1 497
  6. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 1 424
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 256
  8. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 247
  9. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 170
  10. Leto nekončí! 835

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop