Korzár logo Korzár
Streda, 29. marec, 2017 |Meniny má Miroslav

Gastronomické inšpirácie z televíznej obrazovky

Čo najviac chutilo známym šéfkuchárom?

Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi.(Zdroj: TV JOJ)

Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja sa stala fenoménom televíznej obrazovky. Rodiny sa v časovom strese pokúšajú navariť tie najlepšie jedlá zo svojej kuchyne a nie vždy to vypáli šťastne. Avšak niektoré špeciality sa im naozaj vydaria a to až tak, že šéfkuchári, ktorí ich hodnotia, nevychádzajú z údivu. Preto sme zisťovali, čo im v prvej sérii gastronomickej šou najviac chutilo.

Zuzana Sabolová

Kačacie prsia s pyré z červenej repy a gnocchi
Od Vila a Davida Habovcov

Potrebujeme: pekné kačacie prsia s kožou, soľ, korenie, víno (aj portské sladké sherry), červenú repu, maslo, mlieko, múku, vajcia

Postup: Kačacie prsia umyjeme a riadne vysušíme, narežeme kožu a okoreníme. Na horúcu panvicu dáme opiecť mäso, ktoré sme okorenili, opekáme na tuku - najlepšie kačacom alebo husacom, kožou dole. Vedľa v hrnci necháme variť cviklu, ošúpanú a postrúhanú so štipkou soli.

Medzitým pripravíme cesto z múky, pol hladkej a pol hrubej s vajíčkom, ale len 1 ks a trochou soli. Cesto spracujeme do tvaru valčeka, ktorý krájame na malé kúsky a lyžičkou roztlačíme do tvaru kruhu.

Potom hádžeme gnocchi do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Mäso opekáme v panvici a podlejeme ho portským vínom, z ktorého necháme vyvariť alkohol. Cvikla, ak je mäkká, tak ponorným mixérom spravíme pyré s maslom a trochou mlieka, dochutíme soľou.

sabolova_1_r582_res.jpg

kacacie-prsia_fotolia_res.jpg

Marek Ort

Kuracie srdiečka s cestovinou
Od Adriána a Agáty Solárovcov

Potrebujeme: 250 g očistených kuracích srdiečok, 250 ml smotany na varenie, soľ, 1 cibuľu, sušený majorán, drvenú rascu, olej, čierne korenie, 300 g cestoviny – kolienka

Postup: Srdiečka opláchneme vo vode, orestujeme na cibuľke, okoreníme a varíme vo vlastnej šťave. Keď sú mäkké, pridáme smotanu na varenie a urobíme omáčku. Medzitým si uvaríme cestoviny.

marek-ort_res.jpg

kuracie-srdiecka.jpg

Martin Korbelič

Pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi

Od Heleny a Mira Lhotovcov

Potrebujeme: 800 g steakového mäsa zo pštrosa vcelku, 250 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 500 g mladej čerstvej zelenej fazuľky, 1 PL medu, 2 PL hnedého cukru, 100 g masla, 100 ml smotany na šľahanie, čerstvý rozmarín, korenie štyroch farieb v mlynčeku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Pštrosí steak umyjeme a osušíme, posypeme korením štyroch farieb a rozmarínom. Na masle prudko opečieme z oboch strán a vložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 minút. Mladú fazuľku umyjeme, odrežeme oba konce a oblanšírujeme.

Na panvici rozohrejeme maslo a prehrejeme blanšírované fazuľky, osolíme ich a jemne okoreníme. Na ďalšej panvici urobíme z masla, cukru a medu karamel, potom doň vložíme gaštany a zľahka premiešame. Gaštany vyberieme na tanier a časť z nich nasekáme na väčšie kúsky.

Zvyšné vrátime späť do karamelu a použijeme ich pri servírovaní. Do posekaných gaštanov primiešame smotanu, aby vznikla jemná karamelová omáčka.

Servírovanie: Gaštanovú omáčku dáme na tanier aj s gaštanmi, na ňu položíme odpočinuté nakrájané pštrosie steaky, fazuľku a pridáme celé
karamelové gaštany.

korbelic_joj_res.jpg

pstrosi-steak_res.jpg

Foto k článku: TV JOJ, FOTOLIA

Neprehliadnite tiež

Konkrétny termín stavby obchvatov Prešova ministerstvo nepovedalo

Aktivisti chystajú protestné blokády ciest.

Starostu Čičavy zatkli pre údajné obchodovanie s drogami

Polícia pri razii našla kryštalickú látku, zatkla aj ďalších dvoch ľudí.

Košice nebudú v semifinále po 16 rokoch. Tu sú hlavné dôvody

Čo stálo za neúspechom v aktuálnej sezóne.

AKTUALIZOVANÉ 16:46

V Snine vytiahli z rieky doráňaného mŕtveho muža

V Ciroche našli telo miestneho päťdesiatnika. Príčinu smrti vyšetruje polícia.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Držiteľka Pulizterovej ceny: Jeden článok môže zmeniť svet

Novinárka pomohla vyslobodiť viac ako dvetisíc otrokov thajského krevetového priemyslu.

SVET

Ryby, ktoré ste si kúpili, možno ulovili otroci

Komplikovaná sieť maskuje súvislosť medzi rybami a ľuďmi, ktorí ich chytajú.

DOMOV

Bojoval za ľudské práva, teraz sa zastáva ich utláčateľov. Ján Čarnogurský

Čarnogurský mal vždy blízko k zákazom a príkazom napriek odporu väčšiny, tvrdí bývalý spolustraník Ivan Šimko.

KOMENTÁRE

Cesta od brexitu môže viesť aj k colnici v Břeclavi

Česi a Slováci vedia, že potrebujú vyššiu mieru integrácie.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Prežil som autonehodu. Teraz som vďačný za každý deň
  2. Dvojnásobný šampión v rozhovore o ceste, ktorá mu priniesla zisk
  3. Cestou - necestou
  4. Premier Club Nitra: Výborne čapovanú Plzeň hľadajte v centre
  5. Päť tipov na dovolenku počas Veľkej noci
  6. Slováci čoskoro lídrami vo využívaní inteligentných domácností
  7. Kĺby starnú s nami. S týmito radami ich udržíte fit čo najdlhšie
  8. Zábavný aj sebavedomý
  9. Obľúbené letné pneumatiky Matador Hectorra v novej generácii 3
  10. Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo a chutné pivo
  1. Ako financovať obnovu bytového domu v 2017
  2. Dom od ES - bolo to fajn
  3. Zdravé zuby rovná sa zdravý kôň
  4. Majsterka Európy v silovom trojboji zo SvF STU
  5. Obnova kaštieľa v Malinove
  6. Vklad na kataster vybavíte od marca elektronicky
  7. Nulový úrok pre klientov, ktorí si do mBank prenesú kreditku
  8. Ako inovovať vo vašej firme? Poradí vám odborný seminár
  9. Nové bývanie bez murovania
  10. Prežil som autonehodu. Teraz som vďačný za každý deň
  1. Kĺby starnú s nami. S týmito radami ich udržíte fit čo najdlhšie 14 018
  2. Prežil som autonehodu. Teraz som vďačný za každý deň 10 700
  3. Päť tipov na dovolenku počas Veľkej noci 10 181
  4. Slováci čoskoro lídrami vo využívaní inteligentných domácností 3 943
  5. Obľúbené letné pneumatiky Matador Hectorra v novej generácii 3 3 510
  6. Za štadiónom Lokomotívy rastie zaujímavý projekt 3 260
  7. Zábavný aj sebavedomý 2 882
  8. Zákaznícky servis Martinusu sa dostal medzi svetovú špičku 2 477
  9. Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo a chutné pivo 2 209
  10. Premier Club Nitra: Výborne čapovanú Plzeň hľadajte v centre 1 892

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop