Korzár logo Korzár
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Gastronomické inšpirácie z televíznej obrazovky

Čo najviac chutilo známym šéfkuchárom?

Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi.Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi. (Zdroj: TV JOJ)

Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja sa stala fenoménom televíznej obrazovky. Rodiny sa v časovom strese pokúšajú navariť tie najlepšie jedlá zo svojej kuchyne a nie vždy to vypáli šťastne. Avšak niektoré špeciality sa im naozaj vydaria a to až tak, že šéfkuchári, ktorí ich hodnotia, nevychádzajú z údivu. Preto sme zisťovali, čo im v prvej sérii gastronomickej šou najviac chutilo.

Zuzana Sabolová

Kačacie prsia s pyré z červenej repy a gnocchi
Od Vila a Davida Habovcov

Potrebujeme: pekné kačacie prsia s kožou, soľ, korenie, víno (aj portské sladké sherry), červenú repu, maslo, mlieko, múku, vajcia

Postup: Kačacie prsia umyjeme a riadne vysušíme, narežeme kožu a okoreníme. Na horúcu panvicu dáme opiecť mäso, ktoré sme okorenili, opekáme na tuku - najlepšie kačacom alebo husacom, kožou dole. Vedľa v hrnci necháme variť cviklu, ošúpanú a postrúhanú so štipkou soli.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzitým pripravíme cesto z múky, pol hladkej a pol hrubej s vajíčkom, ale len 1 ks a trochou soli. Cesto spracujeme do tvaru valčeka, ktorý krájame na malé kúsky a lyžičkou roztlačíme do tvaru kruhu.

Potom hádžeme gnocchi do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Mäso opekáme v panvici a podlejeme ho portským vínom, z ktorého necháme vyvariť alkohol. Cvikla, ak je mäkká, tak ponorným mixérom spravíme pyré s maslom a trochou mlieka, dochutíme soľou.

sabolova_1_r582_res.jpg

kacacie-prsia_fotolia_res.jpg

Marek Ort

Kuracie srdiečka s cestovinou
Od Adriána a Agáty Solárovcov

Potrebujeme: 250 g očistených kuracích srdiečok, 250 ml smotany na varenie, soľ, 1 cibuľu, sušený majorán, drvenú rascu, olej, čierne korenie, 300 g cestoviny – kolienka

Postup: Srdiečka opláchneme vo vode, orestujeme na cibuľke, okoreníme a varíme vo vlastnej šťave. Keď sú mäkké, pridáme smotanu na varenie a urobíme omáčku. Medzitým si uvaríme cestoviny.

marek-ort_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

kuracie-srdiecka.jpg

Martin Korbelič

Pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi

Od Heleny a Mira Lhotovcov

Potrebujeme: 800 g steakového mäsa zo pštrosa vcelku, 250 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 500 g mladej čerstvej zelenej fazuľky, 1 PL medu, 2 PL hnedého cukru, 100 g masla, 100 ml smotany na šľahanie, čerstvý rozmarín, korenie štyroch farieb v mlynčeku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Pštrosí steak umyjeme a osušíme, posypeme korením štyroch farieb a rozmarínom. Na masle prudko opečieme z oboch strán a vložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 minút. Mladú fazuľku umyjeme, odrežeme oba konce a oblanšírujeme.

Na panvici rozohrejeme maslo a prehrejeme blanšírované fazuľky, osolíme ich a jemne okoreníme. Na ďalšej panvici urobíme z masla, cukru a medu karamel, potom doň vložíme gaštany a zľahka premiešame. Gaštany vyberieme na tanier a časť z nich nasekáme na väčšie kúsky.

Skryť Vypnúť reklamu

Zvyšné vrátime späť do karamelu a použijeme ich pri servírovaní. Do posekaných gaštanov primiešame smotanu, aby vznikla jemná karamelová omáčka.

Servírovanie: Gaštanovú omáčku dáme na tanier aj s gaštanmi, na ňu položíme odpočinuté nakrájané pštrosie steaky, fazuľku a pridáme celé
karamelové gaštany.

korbelic_joj_res.jpg

pstrosi-steak_res.jpg

Foto k článku: TV JOJ, FOTOLIA

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  2. Vitajte v postapokalyptickom svete
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 210
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 197
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 773
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 955
  5. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 943
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 050
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 148
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 596
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 510
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 357
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Začínajú s plošným testovaním (minúta po minúte)

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené na celoplošné testovanie na Covid-19.

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené.
Polyfunkčný objekt, za ktorým je obytný súbor Park Anička.
Ilustračný záber tréningu mládeže v Aréne sršňov.

Mesto Prešov chce predať dom v Soľnej Bani jeho nájomcom

Krajňák nesúhlasí s takýmto zbavovaním sa majetku.

Soľná Baňa. Vľavo dom ešte vo vlastníctve mesta, vpravo pamiatka koniareň.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Koronavírus: Slovensko má ďalších 19 úmrtí, Oravu a Bardejov plošné testujú (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 33 602. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 134 obetí.

Premiér Igor Matovič.
Dobré ráno

Dobré ráno: Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik defacto skončil

Slovenská justícia sa otriasa v základoch.

Podcast Dobré Ráno.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop