Korzár logo Korzár
Piatok, 23. jún, 2017 |Meniny má Sidónia

Gastronomické inšpirácie z televíznej obrazovky

Čo najviac chutilo známym šéfkuchárom?

Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi.(Zdroj: TV JOJ)

Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja sa stala fenoménom televíznej obrazovky. Rodiny sa v časovom strese pokúšajú navariť tie najlepšie jedlá zo svojej kuchyne a nie vždy to vypáli šťastne. Avšak niektoré špeciality sa im naozaj vydaria a to až tak, že šéfkuchári, ktorí ich hodnotia, nevychádzajú z údivu. Preto sme zisťovali, čo im v prvej sérii gastronomickej šou najviac chutilo.

Zuzana Sabolová

Kačacie prsia s pyré z červenej repy a gnocchi
Od Vila a Davida Habovcov

Potrebujeme: pekné kačacie prsia s kožou, soľ, korenie, víno (aj portské sladké sherry), červenú repu, maslo, mlieko, múku, vajcia

Postup: Kačacie prsia umyjeme a riadne vysušíme, narežeme kožu a okoreníme. Na horúcu panvicu dáme opiecť mäso, ktoré sme okorenili, opekáme na tuku - najlepšie kačacom alebo husacom, kožou dole. Vedľa v hrnci necháme variť cviklu, ošúpanú a postrúhanú so štipkou soli.

Medzitým pripravíme cesto z múky, pol hladkej a pol hrubej s vajíčkom, ale len 1 ks a trochou soli. Cesto spracujeme do tvaru valčeka, ktorý krájame na malé kúsky a lyžičkou roztlačíme do tvaru kruhu.

Potom hádžeme gnocchi do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Mäso opekáme v panvici a podlejeme ho portským vínom, z ktorého necháme vyvariť alkohol. Cvikla, ak je mäkká, tak ponorným mixérom spravíme pyré s maslom a trochou mlieka, dochutíme soľou.

sabolova_1_r582_res.jpg

kacacie-prsia_fotolia_res.jpg

Marek Ort

Kuracie srdiečka s cestovinou
Od Adriána a Agáty Solárovcov

Potrebujeme: 250 g očistených kuracích srdiečok, 250 ml smotany na varenie, soľ, 1 cibuľu, sušený majorán, drvenú rascu, olej, čierne korenie, 300 g cestoviny – kolienka

Postup: Srdiečka opláchneme vo vode, orestujeme na cibuľke, okoreníme a varíme vo vlastnej šťave. Keď sú mäkké, pridáme smotanu na varenie a urobíme omáčku. Medzitým si uvaríme cestoviny.

marek-ort_res.jpg

kuracie-srdiecka.jpg

Martin Korbelič

Pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi

Od Heleny a Mira Lhotovcov

Potrebujeme: 800 g steakového mäsa zo pštrosa vcelku, 250 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 500 g mladej čerstvej zelenej fazuľky, 1 PL medu, 2 PL hnedého cukru, 100 g masla, 100 ml smotany na šľahanie, čerstvý rozmarín, korenie štyroch farieb v mlynčeku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Pštrosí steak umyjeme a osušíme, posypeme korením štyroch farieb a rozmarínom. Na masle prudko opečieme z oboch strán a vložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 minút. Mladú fazuľku umyjeme, odrežeme oba konce a oblanšírujeme.

Na panvici rozohrejeme maslo a prehrejeme blanšírované fazuľky, osolíme ich a jemne okoreníme. Na ďalšej panvici urobíme z masla, cukru a medu karamel, potom doň vložíme gaštany a zľahka premiešame. Gaštany vyberieme na tanier a časť z nich nasekáme na väčšie kúsky.

Zvyšné vrátime späť do karamelu a použijeme ich pri servírovaní. Do posekaných gaštanov primiešame smotanu, aby vznikla jemná karamelová omáčka.

Servírovanie: Gaštanovú omáčku dáme na tanier aj s gaštanmi, na ňu položíme odpočinuté nakrájané pštrosie steaky, fazuľku a pridáme celé
karamelové gaštany.

korbelic_joj_res.jpg

pstrosi-steak_res.jpg

Foto k článku: TV JOJ, FOTOLIA

Neprehliadnite tiež

Košického policajta oslobodil Harabinov senát. Vrátil sa do práce

Zbavili ho obvinenia. Štát mu vyplatí ušlú mzdu.

Prvé kontajnery dajú do zeme v septembri. Nehrnú sa do toho

Zástupcovia košických mestských častí upozorňujú na možné problémy.

Za teplú vodu počas odstávky sa neplatí, lebo ju nezohrievajú

Ako je to s cenami vody počas celosystémovej odstávky?

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Mladí Slováci predviedli skvelý výkon, Švédom strelili tri góly

Prvý gól Slovenska strelil Martin Chrien, druhý pridal Jaroslav Mihalík a tretí Ľubomír Šatka.

KOMENTÁRE

Pracovné podmienky vo VW nie sú na hranici s mučením, ale sú tvrdé

Požiadavky odborárov nie sú uletené.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  2. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte?
  3. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť?
  4. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity!
  5. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku?
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. Vďaka úveru na rekonštrukciu môžete ušetriť tisícky EUR
  8. Jednoduchá mobilná tlač z vášho smartfónu, alebo tabletu?
  9. Zažite vašu vysnívanú dovolenku na Bali
  10. Deň detí oslavujeme štyri dni. Iba v Borylande!
  1. Zmluva o nájme pre ambasádu USA neoprávnene zaradená do programu
  2. 4* projekt víl a apartmánov priamo na pobreží, Chorvátsko
  3. Slováci rozhodli o najlepšom!
  4. AAA Auto má nový úver pre živnostníkov
  5. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  6. Kúpeľňa - profesionálne informácie pri jej zhotovení
  7. V Prešove sa dnes tankuje za euro. Aj prémiové palivá
  8. Dobrodružstvo s vodou
  9. Neobvyklý objav, ktorý umožňuje zvládnuť angličtinu za 2 týždne
  10. Anglická spoločnosť ATG vytvára progresívny tím technikov
  1. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte? 8 682
  2. Od 1. júla už prestanete chodiť na poštu! 8 612
  3. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity! 6 106
  4. Neobvyklý objav, ktorý umožňuje zvládnuť angličtinu za 2 týždne 5 001
  5. Aký bude váš doplnkový dôchodok 4 837
  6. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť? 4 781
  7. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a. 4 293
  8. Jarabinky Grande odštartovali predaj zaujímavými cenami bytov 3 736
  9. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku? 3 562
  10. V Prešove sa dnes tankuje za euro. Aj prémiové palivá 2 381

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop