Korzár logo Korzár
Piatok, 20. október, 2017 | Meniny má Vendelín

Gastronomické inšpirácie z televíznej obrazovky

Čo najviac chutilo známym šéfkuchárom?

Martinovi Korbeličovi najviac chutil pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi.(Zdroj: TV JOJ)

Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja sa stala fenoménom televíznej obrazovky. Rodiny sa v časovom strese pokúšajú navariť tie najlepšie jedlá zo svojej kuchyne a nie vždy to vypáli šťastne. Avšak niektoré špeciality sa im naozaj vydaria a to až tak, že šéfkuchári, ktorí ich hodnotia, nevychádzajú z údivu. Preto sme zisťovali, čo im v prvej sérii gastronomickej šou najviac chutilo.

Zuzana Sabolová

Kačacie prsia s pyré z červenej repy a gnocchi
Od Vila a Davida Habovcov

Potrebujeme: pekné kačacie prsia s kožou, soľ, korenie, víno (aj portské sladké sherry), červenú repu, maslo, mlieko, múku, vajcia

Postup: Kačacie prsia umyjeme a riadne vysušíme, narežeme kožu a okoreníme. Na horúcu panvicu dáme opiecť mäso, ktoré sme okorenili, opekáme na tuku - najlepšie kačacom alebo husacom, kožou dole. Vedľa v hrnci necháme variť cviklu, ošúpanú a postrúhanú so štipkou soli.

Medzitým pripravíme cesto z múky, pol hladkej a pol hrubej s vajíčkom, ale len 1 ks a trochou soli. Cesto spracujeme do tvaru valčeka, ktorý krájame na malé kúsky a lyžičkou roztlačíme do tvaru kruhu.

Potom hádžeme gnocchi do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Mäso opekáme v panvici a podlejeme ho portským vínom, z ktorého necháme vyvariť alkohol. Cvikla, ak je mäkká, tak ponorným mixérom spravíme pyré s maslom a trochou mlieka, dochutíme soľou.

sabolova_1_r582_res.jpg

kacacie-prsia_fotolia_res.jpg

Marek Ort

Kuracie srdiečka s cestovinou
Od Adriána a Agáty Solárovcov

Potrebujeme: 250 g očistených kuracích srdiečok, 250 ml smotany na varenie, soľ, 1 cibuľu, sušený majorán, drvenú rascu, olej, čierne korenie, 300 g cestoviny – kolienka

Postup: Srdiečka opláchneme vo vode, orestujeme na cibuľke, okoreníme a varíme vo vlastnej šťave. Keď sú mäkké, pridáme smotanu na varenie a urobíme omáčku. Medzitým si uvaríme cestoviny.

marek-ort_res.jpg

kuracie-srdiecka.jpg

Martin Korbelič

Pštrosí steak s mladou fazuľkou a karamelizovanými gaštanmi

Od Heleny a Mira Lhotovcov

Potrebujeme: 800 g steakového mäsa zo pštrosa vcelku, 250 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 500 g mladej čerstvej zelenej fazuľky, 1 PL medu, 2 PL hnedého cukru, 100 g masla, 100 ml smotany na šľahanie, čerstvý rozmarín, korenie štyroch farieb v mlynčeku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Pštrosí steak umyjeme a osušíme, posypeme korením štyroch farieb a rozmarínom. Na masle prudko opečieme z oboch strán a vložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 minút. Mladú fazuľku umyjeme, odrežeme oba konce a oblanšírujeme.

Na panvici rozohrejeme maslo a prehrejeme blanšírované fazuľky, osolíme ich a jemne okoreníme. Na ďalšej panvici urobíme z masla, cukru a medu karamel, potom doň vložíme gaštany a zľahka premiešame. Gaštany vyberieme na tanier a časť z nich nasekáme na väčšie kúsky.

Zvyšné vrátime späť do karamelu a použijeme ich pri servírovaní. Do posekaných gaštanov primiešame smotanu, aby vznikla jemná karamelová omáčka.

Servírovanie: Gaštanovú omáčku dáme na tanier aj s gaštanmi, na ňu položíme odpočinuté nakrájané pštrosie steaky, fazuľku a pridáme celé
karamelové gaštany.

korbelic_joj_res.jpg

pstrosi-steak_res.jpg

Foto k článku: TV JOJ, FOTOLIA

Neprehliadnite tiež

Priebežne aktualizovaná

Športový piatok na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch.

Kupliari naviedli na prostitúciu tínedžerku. Súd im už vymeral tresty

Šestnásťročnej dohadzovali mužov za 40 eur.

Nad Košicami budú lietať vrtuľníky Black Hawk

Na letisku vznikne tréningové centrum pilotov.

Návrat do praveku. Pozrite si archeopark v Hanušovciach nad Topľou

Deň archeológie si užili malí aj veľkí.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Kto ovláda svet a Kurzov kurz vo V4 (týždeň podľa Schutza)

Sto rokov po monarchii a stopäťdesiat po rakúsko-uhorskom vyrovnaní sa stredná Európa môže pripraviť na veľký „relaunch“ nacionálnych vášní.

AUTO

Dopravu v okolí Ružomberka zastavili protesty

Chodci zablokovali autá na troch miestach.

ŠPORT

Len Sagan nestačí. Príde Tour de France na Slovensko?

Najlepší cyklisti v Žiline, Trnave či v Tatrách. Je to vôbec možné?

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 6 666
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 4 851
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 3 615
  4. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 3 463
  5. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 2 535
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 1 912
  7. Splnený sen 1 142
  8. Ako na refinancovanie hypotéky 1 104
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 964
  10. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne 926

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop