Tradičné suroviny, z ktorých vznikne netradičný výsledok. Lahodný dezert hoc aj po dnešnej večeri zvládnete za pár minút.
Potrebujeme: 3 dcl citrónovej šťavy, 6 vajíčok, 6 lyžíc kokosového oleja, približne 10 lyžíc medu (podľa kyslosti citróna), na ochutenie vanilku, horkú čokoládu
Vajíčka si spolu s medom a kokosovým olejom ručne vyšľaháme, ku zmesi pridáme vytlačenú citrónovú šťavu a ochutíme vanilkou. Všetko miešame nad parou, kým zmes nezačne hustnúť.
Zhustnutú zmes dáme vychladnúť a môžeme začať tvoriť.
Na dno pohára nalejeme roztopenú horkú čokoládu a na ňu navrstvíme tvaroh zmiešaný s citrónovou zmesou.
Dozdobíme lístkom mäty alebo čerstvým ovocím a podávame.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.