Korzár logo Korzár
Utorok, 21. február, 2017 |Meniny má Eleonóra

Recept

Lasagne s mäsovým ragú

Lasagne s mäsovým ragú.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Počet porcií: cca 8 osôb

Doba prípravy: 1,5 hodiny

Na prípravu jedla potrebujeme: Hladkú múku - 300 g. Slepačie vajíčka - 3 ks. Olivový olej na varenie - 100 ml.
Olivový olej extra panenský - 50 ml. Hovädzí krk bez kosti - 500 g. Mrkvu - 150 g. Stopkový zeler - 150 g.
Cibuľu - 150 g. Cesnak. Drvené paradajky v plechovke - 240 g. Obľúbené červené víno. Rozmarín. Sušené oregano.

Príprava: Na začiatku si vypracujeme hladké, poddajné cesto z múky, vajec, soli. Pridáme polovicu polievkovej lyžice panenského olivového oleja a pár kvapiek balzamikového octu. Takto pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

Pokračujeme prípravou mäsového ragú. Hovädzí krk, najlepšie z mladého býka zomelieme na mäsovom mlynčeku na hrubo. Následne zomelieme mrkvu, zeler aj cibuľu.

Do rozohriateho hrnca s hrubým dnom vlejeme olej na varenie, do ktorého po chvíli vložíme na plátky pokrájaný cesnak a pridáme štipku soli. Keď je cesnak svetložltý, pridáme sušenú chilli papričku a nasekaný rozmarín.

Zmes krátko restujeme a postupne priložíme mrkvu, štipku soli, po minútke restovania zeler a cibuľu. Teraz pridáme mäso. Zmes posolíme, okoreníme a ešte chvíľu intenzívne restujeme. Na záver dochutíme zmes paradajkami, červeným vínom a spolu podusíme.

A späť k cestu. Vyvaľkáme ho na hrúbku asi pol milimetra a nakrájame na obdĺžniky. Tie prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky.

Keď je mäso mäkké a ragú má príjemnú šťavnatú konzistenciu a chutí podľa našich predstáv, pridáme smotanu, medzi prstami podrvené oregano a spolu ešte krátko povaríme.

Pripravené cesto varíme asi tri minúty. Vyberieme ho a v miske premastenej extra panenským olivovým olejom pridáme sekané bylinky či hladkú petržlenovú vňať. Takto upravené plátky cesta a ragú ukladáme na seba v niekoľkých vrstvách až pre každého zúčastneného vytvoríme malú, chutnú pyramídu.

Na záver nastrúhame na vrch pyramídy parmezán a v horúcej rúre ho intenzívne zapečieme.

Podávame na teplý tanier.

Neprehliadnite tiež

Prešovskí krajskí poslanci schválili prvú zmenu tohtoročného rozpočtu

Týka rozpisu kapitálových výdavkov z rezervného fondu.

Zlikvidovali sovietsku protileteckú raketu

Kežmarskí pyrotechnici zasahovali pri obci Ľubica.

Prvá slovenská paleontologická expedícia mieri do Iránu

Na výskumnej výprave sa podieľajú UPJŠ a TU v Košiciach.

Študent Matúš vďaka vlakom zadarmo precestoval takmer celé Slovensko. Nafotil úchvatné fotografie

Jeho fotky si požičali aj oficiálne stránky miest či primátori.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Chcete hypotéku? Banky zlacňujú, ale pomýliť sa dá ľahko

Ešte pred začatím jari, kedy sa predáva najviac hypoték, spustili banky akciové úroky.

KOMENTÁRE

Mihál opúšťa Sulíka. Máme na viac?

Predseda SaS je výraznou osobnosťou, ktorá ľudí rozdeľuje.

EKONOMIKA

Křetínský: Desím sa, aby napätie v koalícii neohrozilo Slovensko

Danko sa nás na nič nespýtal, hovorí šéf EPH.

KOMENTÁRE

Čo sa stane, keď krajinu ovládnu svorky pedofilov

Nezvládame chrániť ani deti, nieto sa ešte nachystať na zložitejšie výzvy.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  2. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  3. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  4. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  5. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  6. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  7. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  8. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  9. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 623
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 294
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 6 510
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 193
  5. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 6 029
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 854
  7. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 5 033
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 712
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 511
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 921

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop