Korzár logo Korzár
Streda, 18. júl, 2018 | Meniny má Kamila
Nájdete nás na webe

Pečená bravčová panenka

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť už vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Pečená bravčová panenka v slanine.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Pečená bravčová panenka v slanine s cviklovo-zemiakovými plackami a ružičkovým kelom, chrenovou omáčkou

Potrebujeme: Tento pokrm zväčša pozostáva zo surovín, ktoré bez veľkých ťažkostí zoženieme v obchode alebo v dobre zásobenej pivnici, ktorú sme si v jeseni naplnili vlastnými rukami vypestovanou zeleninou. Pre piatich kamarátov alebo členov rodiny budeme potrebovať tieto suroviny:

bravčová panenka 0,8 kg, plátky slaniny 0,25 kg, vetvička rozmarínu, cvikla 0,4 kg, zemiaky 0,4 kg, vajíčko 1 ks, cesnak 1 strúčik, majorán sušený 1 č. l., ružičkový kel 0,3 kg, cibuľa 0,05 kg, maslo 0,03 kg, chren 0,2 kg, jablko 0,1 kg, smotana 33 % 0,5 l, acidofilné mlieko 0,05 l, soľ, korenie.

Postup: Začnime s prípravou surovín. Bravčovú panenku mierne osolíme, okoreníme, zľahka posypeme nasekaným rozmarínom a zabalíme do plátkov slaniny. Takto pripravenú panenku necháme chvíľu odležať v chladničke alebo si ju môžeme predpripraviť deň vopred.

Teraz si nachystáme omáčku. Vyvaríme 33 % smotanu na hustotu omáčky, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany si očistíme chren s jablkom a nastrúhame najemno, podobne ako syr. Nastrúhaný chren s jablkom vložíme do vriacej omáčky a odstavíme. Pozor, už nevariť!!! Chren by nám zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme postáť cca 10 minút a potom ju vycedíme cez jemné sitko. Na zjemnenie chuti ešte môžeme pridať acidko, samozrejme minimálne polotučné. S teplotou omáčky pri podávaní si nelámte hlavu, môže byť vlažná.

Ideme na placky. Očistené zemiaky, cviklu a jeden cesnak nastrúhame podobne ako chren s jablkom. Pridáme vajíčko, soľ, korenie, sušený majorán a dobre premiešame. Možno si niekto z vás pomyslí - a múka je kde?! Ale my ju potrebovať nebudeme. Ako spojivo nám poslúži škrob zo zemiakov a vajíčko. Dúfam, že teraz mám veľké plus od tých, ktorí držia bezlepkovú diétu. Z takto pripravenej masy pečieme na panvičke tenké placky, ktoré sú široké 5 až 8 cm, na minimálnom množstve oleja a miernom ohni z oboch strán. Teraz si rozohrejeme rúru na 200 až 220 stupňov. Obalenú panenku v slanine opečieme z každej strany do zlata a vložíme do rozohriatej rúry, ktorú asi po piatich minútach vypneme a necháme ju tam ležať 15 až 25 minút podľa hrúbky panenky. Počas toho, ako je panenka v rúre, očistíme ružičkový kel. Nakrájame ho na polovice alebo na štvrtinky, orestujeme ho na cibuľke, podlejeme troškou vody, osolíme, okoreníme a podusíme. Nakoniec pridáme kúsok masla, ešte trošku podusíme a máme hotovo. Už stačí len nakrájať panenku na pár úhľadných kúskov a môžeme začať podávať. Dobrú chuť.

VIZITKA

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 23 221
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 17 347
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 16 165
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 962
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 820
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 4 197
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 072
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 260
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 2 439
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 051

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop